Izvor: eKapija | Utorak, 29.11.2011.| 12:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Milan Kalinić, glumac i voditelj - biografija

Rođen sam 21. septembra 1972. godine u Beogradu. Imam dva brata, jednog rođenog i jednog po ocu. Promenio sam tri osnovne škole i 10-ak krajeva grada u kojima sam u to vreme živeo. Zato imam puno prijatelja iz detinjstva. Nakon osnovne škole, upisao sam srednju - Petar Drapšin, jer sam od devete godine želeo da postanem pilot. Moji roditelji su imali puno prijatelja pilota i stjuardesa. Stjuardese su bile zgodne, a piloti su uvek govorili da stjuardese padaju na njih. Zato je moja želja bila sasvim logična. Sa 16 godina sam prvi put seo u avion i shvatio da je letenje mnogo više od zgodnih stuardesa.

U međuvremenu sam se vrlo ozbiljno bavio fudbalom. Počeo sam da treniram sa 10 godina u Crvenoj zvezdi, zajedno sa svojim bratom. U osamnaestoj sam prestao sa treninzima, jer sam znao da sa visinom koju imam ne mogu da postignem uspeh. Za to vreme, želja za letenjem me nije napustila, naprotiv. Ratne, 1991. godine, sam otišao u vojsku. Moji roditelji su bili srećni što nisam dobijao poziv, a ja sam se zaputio u vojni odsek i sam se prijavio. Može se reći da sam bio dobrovoljac, ali ne iz patriotskih, već iz ličnih razloga - hteo sam da letim! U Vršcu sam 1995. završio Akademiju za pilote, a onda su usledile teške godine za JAT. Bio mi je potreban ogroman novac da bih pilotirao, a para u to vreme nije bilo. Zato su mi neki prijatelji savetovali da upišem glumu, na tada tek osnovanom BK Univerzitetu. Znali su da je pozorište moja velika ljubav, i da sam često posle škole išao sam da gledam predstave.

Uživao sam u tome, ali nikad nisam pomišljao da bih mogao da budem glumac. Upisao sam akademiju, i 1999. diplomirao u klasi Ivana Bekjareva. Moram da kažem da, ako sam o glumi i razmišljao u nekim trenucima ludila, o voditeljskom poslu svakako nisam. A desilo se da je televizija trenutno dominantna u mojoj karijeri. Ostalo znate...

Na kraju, ono najslađe i najvažnije. Imam divnu porodicu: suprugu Sandru, ćerku Teu od 3,5 godine i sina Vuka od 2,5 meseca. Iako sam u životu imao nekih razočarenja, pre svega zbog nemogućnosti bavljenja pilotskim poslom, Sandra, Tea i Vuk su razlog zbog koga moj životni put nije mogao da ispadne bolji.

izvor : www.prva.rs

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.