Izvor: eKapija | Utorak, 29.11.2011.| 10:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ivan Todorov, predsednik "Džudo saveza Srbije" i član Upravnog odora FK "Crvena zvezda" - biografija

Ivan Todorov
Ivan Todorov (Foto: b)

Rođen 07. oktobra 1967. godine u Beogradu. Završio je Fakultet fizičke kulture u Beogradu (profesor fizičke kulture), a magistrirao na Fakultetu fizičke kulture u Nišu. Dugo godina je trener džudo-a prvog razreda.

U svojoj bogatoj sportskoj karijeri Ivan Todorov je postigao sledeće rezultate: višestruki prvak države (SFRJ) u svim uzrasnim kategorijama, višestruki prvak Balkana, osvajač srebrne medalje na prvenstvu Evrope 1987. godine, osvajač bronzane medalje na Mediteranskim igrama 1987. godine, osvajač bronzane medalje na ekipnom prvenstvu Evrope 1986. godine, učesnik Olimpijskih Igara u Seulu 1998. godine.

Sedam puta je bio prvak države (SFRJ i SRJ), pet puta prvak Kupa SFRJ, a osvojio je i peto mesto na Evropskom kupu klubova šampiona.

Trener muške seniorske reprezentacije bio je u periodu od 1994. do 1999. Od 1997. do 2001. bio je član Upravnog Odbora Džudo saveza Srbije, a od 2001. je postao predsednik ovog Saveza. Od 2007. je predsednik Sportske akademije u Beogradu, a od 2009. potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Godinu dana kasnije postao je član Upravnog odbora Fudbalskog kluba "Crvena zvezda".

U Sportskom savezu Beograda (SSAB) je angažovan od 2010, od kada obavlja funkciju Potpredsednika Skupštine. Pored toga član je i Izvršnog odbora SSAB, mandatar Komisije za dodelu nagrada i priznanja, te član komisija za kategorizaciju sportova, za kategorizaciju klubova iz Beograda, za vrhunske sportske manifestacije i takmičenja od interesa za grad Beograd.

Profesionalno zaposlen u Sportskom društvu "Crvena Zvezda" u kojem je generalni sekretar od 04. aprila. 2000. godine.

Bračno stanje: oženjen

Strani jezici: Engleski.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.