Izvor: Blic | Nedelja, 09.10.2011.| 10:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sara Brajović, fotomodel, stilistkinja i blogerka - Treća Srpkinja u prestižnom "Vogu"

(Foto: Anton Violin/shutterstock.com)

Ana Vintur glavna urednica američkog "Voga" izabrala je Saru Brajović da se pojavi u poslednjem broju ovog magazina zato što je jedna od devojaka sa najuticajnijim i najboljim stilom na svetu.

Sara sa još pet devojaka krasi strane oktobraskog izdanja "Voga" jer je po mišljenu Vinturove jedna od najupečatljivijih trendseterki, a tome je doprineo i Sarin blog u kojem svakodnevno iznosi svoje stavove o modi, dizajnu i nakitu, slika svoje komade garderobe ili bira ono što joj se najviše sviđa iz novih kolekcija i stilizuje sve to na svoj način. Na svom blogu Sara objavljuje i ekskluzivne intervjue sa poznatim javnim ličnostima i vodećim svetskim dizajnerima koji su joj prijatelji.

- Za američki "Vog" me je slikao jedan od najpoznatijih svetskih fotografa Patrik Demaršelje sa kojim sam do sada mnogo radila. S obzirom da je italijanski Vog pisao o mom ocu - Vladimiru Brajoviću 70-ih godina prošlog veka, ovo je u neku ruku postala i porodična tradicija! Novinarka "Voga" koja me je intervjuisala mi je rekla da sam treća osoba iz Srbije posle Novaka i Ane Ivanović, o kojoj je pisao američovaj američki časopis. To je velika čast za mene i svakako sam jako srećna da prestavljam našu zemlju- kaže Sara.

Prve korake u svetu mode je napravila sa samo 11 godina.


- Moji prvi koraci u svetu mode bili su jako spontani kada me je primetio i slikao Piter Lindberg dok sam bila na letovanju sa familijom na jugu Francuske i poredio me sa Nastasijom Kinski. Rođena sam u Parizu, pošto je moj otac tamo dugo živeo i odrasla sam uz umetnike, glumce, dizajnere, pisce i intelektualce te pariske epohe, uz prijatelje mojih roditelja kaže Sara.

Kao devojčica u dnevnoj sobi je često zaticala Moraviju, Žana Pola Belmonda, Alena Delona, Kerol Buke.

Tata Vlada

Sarin otac je Vladimir Brajović - Vlada Kaligula. Visok, vitak, dobro građen, sa bujnom plavom kosom, skretao je pažnju gde god se pojavio. Bio je "ekskluzivac" "oga" snimao s tada najpoznatijim manekenkama Veruškom i Grejs Džons. Stigao je i na film. Slavna režiserka Nina Kampanez u svom filmu "Priča o..." glavne uloge poverila je paru mladih i nepoznatih, Vladi i Izabel Ađani. Posle je snimio film "Kaligula". Dobio je i titulu Malteškog viteza, povelju o tituli i najređi pasoš na svetu, pasoš ovih vitezova. U braku je sa Sarinom majkom Sonjom, sa kojom ima još jednu ćerku - Ines.

(Napomena: tekst je u potpunosti preuzet iz lista "Blic" od 09.10.2011.)


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.