Izvor: eKapija | Utorak, 21.06.2011.| 11:14

Miroslav Bogićević, vlasnik i direktor Koncerna "Farmakom MB" Šabac - biografija

Miroslav Bogićević (Foto: mc.rs)

Adresa (sedište firme): Hajduk Veljkova bb, 15000 Šabac
Email adresa: miroslav.bogicevic@farmakom.co.rs

Lični podaci:
Datum i Mesto rođenja: 05. 10. 1953. godine, Šabac
Bračno stanje: oženjen, dvoje dece
Nacionalnost: Srpska
Državljanstvo: Republika Srbija

Stepen obrazovanja: Ekonomista, Viša upravna škola, Sarajevo

Miroslav Bogićević se bavio sportom od ranog detinjstva. Igrao je fudbal u svim selekcijama FK Mačva Šabac, a od od 1969. do 1971. godine igra u FK Partizan gde zbog povrede prekida dalju fudbalsku karijeru. Po završetku gimazije počinje sa radom od 1973. godine u stručnoj službi zajednice zdravstvenog osiguranja radnika u Šapcu. 1985. godine počeo je raditi kao stručni saradnik u opštoj službi Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja u Šapcu, a zatim 1986. godine nastavio kao šef iste službe. Efikasnost u organizovanju i veština u donošenju odluka dolazi do izražaja sa razvojem privatnog biznisa u Srbiji.

1989. godine osniva preduzeće "Farmakom" sa p.o. – pretežna delatnost poslovanje apoteke, a uporedo sa tim uvoz i izvoz.1997. godine je izvršena preregistarcija preduzeća u "Farmakom MB" d.o.o. Pretežna delatnost društva postaje trgovina na veliko kao i proizvodnja sredstava za zaštitu bilja, obojenih metala i minerlanih đubriva a sve se realizuje kroz zajedničku proizvodnju i to sa društvima u sastavu "Zorka" Šabac.

Period privatizacije počinje 2003. godine, i u godinama koje su usledile, na aukcijskim prodajama, tenderima i kupovinom akcija na berzi, "Farmakom M.B." stiče vlaništvo u Mlekari "Šabac" a.d. Šabac 100, "FAS" Sombor 100%, PIK "7. Juli" Debrc 88.85%, IK "Guča" 100 %, "Livnici" Požega 65%, RIT "Zajača" 100%, "Zorki Standard" 100%, Rudniku antimona i cinka "Suva ruda" Raška 100%, Rudniku olova i cinka "Lece" Medveđa 100%.

Kao uspešnom privredniku usledila su i odgovarajuća priznanja, kako njemu lično, tako i preduzeću Koncern "Farmakom MB", pre svega od strane institucija Republike Srbije određenih za praćenje i podsticanje razvoja privrede, ali i nekih drugih organizacija i javnih preduzeća.

Nagrade:

2005. godine "Farmakom MB" je dobio Zlatno priznanje za veliko preduzeće. To je nagrada za najbolje poslovne i preduzetničke rezultate u 2004. godini, dodeljena od strane Regionalne Privredne Komore Valjevo.

U toku 2006. godine godine, usledila su brojna priznanja. "Farmakom" je dobio Povelju Kapetan Miša Anastasijević namenjenu najuspešnijim kampanjama u 2006. godini koju je dodelila Regionalna Privredna Komora Valjevo. Zatim je usledilo Priznanje za ostvarene rezultate u proizvodnji i drugim oblastima privređivanja, kao i za doprinos razvoju i unapređenju privrede Republike Srbije za 2006. godinu. Ova nagrada, u vidu Plakete i diplome, dodeljena je Koncernu "Farmakom" od strane Privredne komore Srbije. Tradicionalna akcija Srbije i Crne Gore "Biznis partner 2006" donela je Koncernu Farmakom istoimenu nagradu od strane "Mass Media International" iz Beograda. Iste godine i direktor kompanije, Miroslav Bogićević dobija priznanje Poslovni čovek godine, od strane RTS TV Šabac.

Sledeće godine, Miroslavu Bogićeviću je dodeljena Srebrna plaketa za Poslovnog čoveka za 2007. godinu, od strane žirija privrednih novinara koji su činili predstavnici 15 redakcija. 2007. godina ostala je zabeležena i kao godina u kojoj je kompanija dobila priznanje kao najkonstruktivniji poslovni partner u 2007. godini. Zlatna plaketa 2008. godine obeležila je gospodina Miroslava Bogićevića kao najuspešnijeg poslovnog čoveka.

U februaru 2009. izabran je za člana Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera u kojem se i danas nalazi. Takođe, kao istaknuti privrednik Srbije, u maju 2010. Miroslav Bogićević postaje član Nacionalnog saveta za naučni i tehnološki razvoj. Decembra 2010. Miroslav Bogićević dobija zlatnu plaketu "Privrednik koji je obeležio deceniju" u izboru Kluba privrednih novinara.

Firme:
Koncern Farmakom MB Šabac - u stečaju
EcoMet Reciklaža DOO Loznica
KONCERN FARMAKOM M.B. RETAIL GROUP - u stečaju
IK Guča Užice
Mlekara a.d. Šabac
PIK 7 JULI AD DEBRC - u stečaju
Požega z.a.d. Požega - u stečaju
Fabrika akumulatora Sombor a.d.- U STEČAJU
KONCERN FARMAKOM M.B. ŠABAC-RUDNIK LECE - u stečaju
Koncern Farmakom M.B. Šabac, Livnica Požega a.d. Požega
FK Partizan Beograd
Srpska asocijacija menadžera SAM
Tagovi:
Mirolsav Bogićević
Viša upravna škola Sarajevo
fudbaler
FK Mačva Šabac
zdravstveno osiguranje radnika u Šapcu
stručni saradnik opšte službe Fonda PIO Šabac
Fond Pio Šabac
apoteka Farmakom
trgovina na veliko
proizvodnja sredstava za zaštitu bilja
zaštita bilja
sredstva za zaštitu bilja
obojeni metali
minerlana đubriva
FAS Sombor
fabrika akumulatora Sombor
Black Horse Sombor
PIK 7 Juli Debrc
IK Guča
Livnica Požega
RIT Zajača
Zorka Standard
Rudnik antimona i cinka Suva ruda Raška
Rudnik Suva Ruda
Rudnik olova i cinka Lece Medveđa
Rudnik Lece
priznanja
Zlatno priznanje za veliko preduzeće
Regionalna Privredna Komora Valjevo
Povelja Kapetan Miša Anastasijević
doprinos razvoju i unapređenju privrede Republike Srbije
Privredna komora Srbije
Biznis partner 2006
Mass Media International
Poslovni čovek godine
RTS TV Šabac
Srebrna plaketa
najkonstruktivniji poslovni partner
Zlatna plaketa
Upravni odbor Srpske asocijacije menadžera
SAM
Nacionalni savet za naučni i tehnološki razvoj
Privrednik koji je obeležio deceniju
Klub privrednih novinara
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.