NavMenu

Miroslav Bogićević, vlasnik i direktor Koncerna "Farmakom MB" Šabac - biografija

Izvor: eKapija Utorak, 21.06.2011. 11:14
Komentari
Podeli
Miroslav Bogićević (Foto: mc.rs)Miroslav Bogićević

Adresa (sedište firme): Hajduk Veljkova bb, 15000 Šabac
Email adresa: miroslav.bogicevic@farmakom.co.rs

Lični podaci:
Datum i Mesto rođenja: 05. 10. 1953. godine, Šabac
Bračno stanje: oženjen, dvoje dece
Nacionalnost: Srpska
Državljanstvo: Republika Srbija

Stepen obrazovanja: Ekonomista, Viša upravna škola, Sarajevo

Miroslav Bogićević se bavio sportom od ranog detinjstva. Igrao je fudbal u svim selekcijama FK Mačva Šabac, a od od 1969. do 1971. godine igra u FK Partizan gde zbog povrede prekida dalju fudbalsku karijeru. Po završetku gimazije počinje sa radom od 1973. godine u stručnoj službi zajednice zdravstvenog osiguranja radnika u Šapcu. 1985. godine počeo je raditi kao stručni saradnik u opštoj službi Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja u Šapcu, a zatim 1986. godine nastavio kao šef iste službe. Efikasnost u organizovanju i veština u donošenju odluka dolazi do izražaja sa razvojem privatnog biznisa u Srbiji.

1989. godine osniva preduzeće "Farmakom" sa p.o. – pretežna delatnost poslovanje apoteke, a uporedo sa tim uvoz i izvoz.1997. godine je izvršena preregistarcija preduzeća u "Farmakom MB" d.o.o. Pretežna delatnost društva postaje trgovina na veliko kao i proizvodnja sredstava za zaštitu bilja, obojenih metala i minerlanih đubriva a sve se realizuje kroz zajedničku proizvodnju i to sa društvima u sastavu "Zorka" Šabac.

Period privatizacije počinje 2003. godine, i u godinama koje su usledile, na aukcijskim prodajama, tenderima i kupovinom akcija na berzi, "Farmakom M.B." stiče vlaništvo u Mlekari "Šabac" a.d. Šabac 100, "FAS" Sombor 100%, PIK "7. Juli" Debrc 88.85%, IK "Guča" 100 %, "Livnici" Požega 65%, RIT "Zajača" 100%, "Zorki Standard" 100%, Rudniku antimona i cinka "Suva ruda" Raška 100%, Rudniku olova i cinka "Lece" Medveđa 100%.

Kao uspešnom privredniku usledila su i odgovarajuća priznanja, kako njemu lično, tako i preduzeću Koncern "Farmakom MB", pre svega od strane institucija Republike Srbije određenih za praćenje i podsticanje razvoja privrede, ali i nekih drugih organizacija i javnih preduzeća.

Nagrade:

2005. godine "Farmakom MB" je dobio Zlatno priznanje za veliko preduzeće. To je nagrada za najbolje poslovne i preduzetničke rezultate u 2004. godini, dodeljena od strane Regionalne Privredne Komore Valjevo.

U toku 2006. godine godine, usledila su brojna priznanja. "Farmakom" je dobio Povelju Kapetan Miša Anastasijević namenjenu najuspešnijim kampanjama u 2006. godini koju je dodelila Regionalna Privredna Komora Valjevo. Zatim je usledilo Priznanje za ostvarene rezultate u proizvodnji i drugim oblastima privređivanja, kao i za doprinos razvoju i unapređenju privrede Republike Srbije za 2006. godinu. Ova nagrada, u vidu Plakete i diplome, dodeljena je Koncernu "Farmakom" od strane Privredne komore Srbije. Tradicionalna akcija Srbije i Crne Gore "Biznis partner 2006" donela je Koncernu Farmakom istoimenu nagradu od strane "Mass Media International" iz Beograda. Iste godine i direktor kompanije, Miroslav Bogićević dobija priznanje Poslovni čovek godine, od strane RTS TV Šabac.

Sledeće godine, Miroslavu Bogićeviću je dodeljena Srebrna plaketa za Poslovnog čoveka za 2007. godinu, od strane žirija privrednih novinara koji su činili predstavnici 15 redakcija. 2007. godina ostala je zabeležena i kao godina u kojoj je kompanija dobila priznanje kao najkonstruktivniji poslovni partner u 2007. godini. Zlatna plaketa 2008. godine obeležila je gospodina Miroslava Bogićevića kao najuspešnijeg poslovnog čoveka.

U februaru 2009. izabran je za člana Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera u kojem se i danas nalazi. Takođe, kao istaknuti privrednik Srbije, u maju 2010. Miroslav Bogićević postaje član Nacionalnog saveta za naučni i tehnološki razvoj. Decembra 2010. Miroslav Bogićević dobija zlatnu plaketu "Privrednik koji je obeležio deceniju" u izboru Kluba privrednih novinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.02.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Da li će se isplatiti Nacionalni stadion? - Ministarstvo finansija naručilo studiju izvodljivosti

Ministarstvo finansija raspisalo je tender za izradu Studije izvodljivosti za potrebe izgradnje Nacionalnog fudbalskog stadiona na teritoriji gradske opštine Surčin u Beogradu. Nabavka obuhvata 3 faze. Prva, konceptualizacija, podrazumeva pregled ciljeva koji se žele postići razvojem Nacionalnog stadiona, prezentaciju okvirnog plana projekta, prikaz prihvaćenog rešenja za izgled stadiona i funkcije, analizu sadržaja i uporednih praksi,

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.