NavMenu

Aleksandra Stevović, brand manager, PepsiCo - Remarkable brend je onaj kome se veruje

Izvor: eKapija Ponedeljak, 28.11.2022. 10:01
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube.com/Marketing mreža/Printscreen)
Aleksandra Stevović, Brand Manager u kompaniji PepsiCo, dobitnica je Mark Awards priznanja u kategoriji BRAND MANAGER OF THE YEAR, koje dodeljuje Marketing mreža, najuspešnijim stručnjacima iz kompanija u Srbiji.

Kako biste opisali REMARKABLE brend?

- Remarkable brend je onaj kome se veruje, budući da svoj kredibilitet neretko koristi da podigne značaj kategorije ili pak čitave industrije. To je brend koji se svojim nastupom lako urezuje u dušu potrošača zato što ima, pre svega, suštinu, lični pečat, karakter i konzistentnu komunikaciju. Na krovu uspeha ga održavaju čvrsto utemeljena strategija i jasni ciljevi, a osluškivanje okruženja, praćenje potreba tržišta i prilagođavanje portfolija, samo su neki od faktora zahvaljujući kojim ostaje dosledan svojim osnovnim vrednostima.

Ko danas stvara brend - potrošači ili korporacije?

- Brendove stvaraju inovatori, tj. oni dovoljno motivisani, pasionirani isposobni da reformišu postojeće ili stvore potpuno nove alate potrebne za prevazilaženje svakodnevnih izazova, kao i mehanizme za što jednostavniji i ispunjeniji život. Prisetimo se da su najveći globalni brendovi u okviru IT industrije, maloprodaje, medija i telekomunikacija, zapravo vizije pojedinaca koje su, uz neraskidivu vezu sa potrošačem, izgradila tada mala preduzeća - danas najveće svetske korporacije. Da bi brend opstao i ostao uspešan neophodno je da njegovi kreatori pruže za početak upotrebnu, zatim i dodatnu vrednost onima koji taj brend kupuju, izgrade odnos sa potrošačem, te na kraju opravdaju očekivanja za buduće ponude i jednog dana, uz malu dozu sreće, postanu "lovemark".

Da li je građenje brenda sprint ili maraton?

- Uvek maraton. Na tom putu, kako možemo da posmatramo strateški pristup izgradnje brenda, često će se pojaviti i određeni sprintevi pride - što će predstavljati taktičke aktivnosti koje će samo osnažiti poziciju brenda na tržištu. Dodatno, ne treba zaboraviti da stvaranje jednog izvanrednog "maratonca" zahteva da budete dobro pripremljeni za trku sa konkurentima, a sve to kroz treninge, konstantan rad na sebi i borbu sa ličnim izazovima. Bitno je da imate oformljen plan, jaku podršku na stazi i klupi, da znate kada trčite, kojom brzinom i u kom periodu planirate da stignete na cilj. Dinamika će povremeno biti determinisana vremenskim uslovima tj. spoljnim faktorima, te će se tako i prilagođavati novim okolnostima, dok će završni rezultat, kada svi stignu na cilj i osvrnu se iza sebe, biti medalja za jedan ozbiljan rad.

Koliko su važne promene za zrele brendove?

- Promene su, ne samo važne, već i dragocene da bi proizvođači bili konkurentni na tržištu. Svaka promena donosi nešto novo, a zahvaljujući njima brendovi rastu, razvijaju se i odgovaraju na savremene potrebe potrošača. Agilnost zrelog brenda da se prilagodi učestalim turbulencijama u svetskoj ekonomiji, kao i digitalnoj transformaciji poslovanja, od enormnog je značaja za njegovo pozicioniranje.

Šta za Vas znači Mark Awards priznanje i kako će ono uticati na Vašu dalju karijeru?

- Sama nominacija za Mark Awards donela mi je ogromno zadovoljstvo, mnogo novih kontakata, ali i dodatnu motivaciju i odgovornost, posebno prema mlađim članovima marketing sektora kompanije PepsiCo, sa kojima ću u narednom periodu još intenzivnije sarađivati. Kako je ovaj konkurs nagrađivanja pojedinaca osmišljen tako da zaista svako od nominovanih bude jednako predstavljen struci, kolegama na uvaženim pozicijama, kao i široj javnosti, bilo mi je neizmerno drago što sam jedna od ovogodišnjih kandidata za brend menadžera godine. Priznanje ovog tipa zasigurno pruža ličnu satisfakciju, potvrdu da sam napravila nešto kvalitetno, zapaženo i čime će se moja porodica ponositi, što mi je najveća nagrada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.