NavMenu

Mirko Vincetić, direktor i vlasnik firme IMO - biografija

Izvor: eKapija Petak, 17.12.2010. 16:19
Komentari
Podeli

Rođen u Orašju (Bosna i Hercegovina), 26. 08. 1954. g. gde je i završio osnovnu školu.

Tuzlanski srednjoškolac i beogradski student

Diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1978.godine.

Poseduje bogato radno iskustvo u struci.

Pri kraju magistarskih studija na Pravnom fakltetu Beograd (u toku je izrada magistarskog rada).

Radio u državnim kompanijama u periodu od 1980. do 1992. godine i to: Služba društvenog knjigovodstva Beograd, Predsedništvo omladine SFRJ. Pored ostalog, imao je tu čast i privilegiju da je radio kao saradnik Ante Markovića u SIV-u (Savezna vlada Ex Yu)

Od 1992. godine radi u svojoj privatnoj kompaniji IMO.

Zadnjih 15 godina je generalni i ekskluzivni zastupnik nemačke firme Zarges za tržište Srbije, BiH, Makedonije i Crne Gore.

Snažnom i dugogodišnjom logistikom, propagandom i prezentacijama Zargesovog programa IMO je promovisao bezbedno i lako penjanje i inicirao potpuno novu kulturu u oblasti tehnike penjanja kako na tržištu Srbije tako i u regionu.

U periodu od 2000. do 2005. godine zastupao je Zagrebački velesajam na tržištu SRJ čime je,nakon ratnih stradanja na prostoru EX YU, doprineo "novom upoznavanju", "začajnom približavanju" i preko potrebnom "otopljavanju" odnosa između privrednika Srbije i Hrvatske. Na ovaj način, Vincetić je stavio svoje "zrno peska u saniranje velike rupe" između Beograda i Zagreba. To je bilo vreme viznog režima prelaska granica, ali se sa pozivnim pismom Zagrebačkog velesajma dobijala svaka viza i to brzo i jednostavno.

Od 2005. godine je generalni zastupnik švajcarske firme Cash Back za tržište država Ex Yu.

Švajcarski Cash Back se više od 30 godina bavi povratom ino PDV-a za pravna lica-kompanije, a mreža Cash back-a ima 40 kancelarija širom Evrope, Amerike, Afrike i Azije.

Usluge povrata inostranog PDV-a za srpske kompanije su potpuno nova i sasvim originalna tema.

Na ovaj način, povratom ino PDV-a koje firme iz Srbije plaćaju po osnovu različitih usluga (hoteli, sajmovi, seminari, obuke, gorivo, putarina i dr), privreda Srbije može uštedeti 1/5 ukupnih ino troškova.

Ideju povrata ino PDV-a Vincetić uspešno realizuje na prostoru čitave Ex Yu koristeći ekskluzivno pravo koje je dobio od švajcarskog United Cash Back-a. preko svojih firmi: Cash Back IMO do.o.- Beograd; IMO Junior d.o.o.-Bosna; CB VINCETIĆ d.o.o. Zagreb; DDV SERVIS IMO d.o.o.e.l.-Skoplje

O regionalnoj dimenziji tog posla "od Vardara pa do Triglava" govori podatak da su, pored ostalih, naši klijenti fudbalske asocijacije iz svih republika Ex YU: Nogometna zveza Slovenije, Hrvatski nogometni savez, Fudbalski savez Srbije, Nogometni savez BiH, Fudbalski savez Crne Gore i Fudbalska federacija na Makedonija.

Bavio se i naučnim radom od kojih je nekolicinu objavio zagrebački Informator.

Član je poslovnih i strukovnih organizacija i to: Srpske asocijacije menadžera (SAM-Beograd); Slovenačkog poslovnog kluba Beograd (SLK-Beograd), Nemačke privredne komore Beograd (DWB-Beograd), Austrijske privredne komore (AHK Beograd), Hrvatskog poslovnog kluba Beograd; Hrvatske udruge menadžera(CROMA-Zagreb); Udruge Hrvatski izvoznici (HIZ-Zagreb); Hrvatske udruge rizničara (HUR-Zagreb), Udruženje poslodavaca BiH(UPBiH-Sarajevo); počasni član Stopanske komore Makedonije

Najvažnija priznanja:

- Najmenadžer švajcarske grupe Cash Back za 2009. godinu (nagrađen na Konferenciji u Heksinkiju u konkurenciji 35 menadžera EU i SAD)

- Najmenadžer Bosne i Hercegovine za 2010. godinu(nagrađen u Banja Luci u konkurenciji dve hiljade menadžera iz BiH).

-

Govori Nemački i ruski jezik.

Oženjen, ima sina Igora, aktivan muzičar-perkusionista, i ćerku Monju, diplomirani ekonomista

Hobi: muzika

- aktivno peva u civilnom horu "Braća Baruh" Beograd

- aktivno svira na verglu

Obožava zelenu boju, zaljubljen u grad Opatija.

Nije član ni jedne političke stranke.

Ljude ne deli po naciji i veri, niti po boji kože nego isključivo na: vredne i lenje, dobre i loše, pozitivne i negativne.

Pripada srećnim ljudima a njegovoj sreći pored porodice značajno doprinose i prijatelji i zato ljubomorno čuva uspomene na prijateljstvo i druženja sa Davorinom Popovićem a ponosan je što za prijatelje, pored nekolicine od 73" iz Studenjaka, ima i divne ljude poput Dade Topića i Maje Perfiljeve.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.