NavMenu

Lazar Stanojević, direktor kompanije "Parka d.o.o." - biografija

Izvor: eKapija Petak, 17.09.2010. 13:34
Komentari
Podeli

Lazar StanojevićLazar Stanojević

Karijeru je započeo 30. jula 1981. godine u Novom Sadu kao pripravnik u službi kontrole kvaliteta u "Limproduktu" (proizvodnja limenki). Nastavio je kao načelnik kontrole kvaliteta u Kraguju, u Batočini (proizvodnja gume i gumeno-tehničke robe za automobilsku industriju), u vreme "posla stoleća" kada se Jugo izvozio u Ameriku.

Samoupravljanje ga je brzo umorilo i od 1986. do 1992. radio je u Beogradu u predstavništvu jedne od najvećih svetskih firmi u oblasti hemijske industrije: ICI (Imperial Chemicals Industry), koja je u to vreme imala 132.000 zaposlenih, a danas više ne postoji.

U tom periodu pružena mu je prilika za dodatnim obrazovanjem i usavršavanjem u oblasti komercijale i tehnike, tako da je pohadjao brojne kurseve u Belgiji, Italiji, Velikoj Britaniji, Nemačkoj...

To iskustvo i lični afiniteti omogućili su mu da dođe do pozicije na kojoj je danas i da radi sa velikim zadovoljstvom posao za koji ga je njegova firma angažovala. Pokušava da svoje iskustvo prenese na mlađe kolege, sa kojima svakodnevno uči nove stvari.

I pored stalnog stresa i velike angažovanosti, još uvek uživa u svom poslu zahvaljujući kojem je proputovao mnogo zemalja i upoznao mnogo različitih ljudi i običaja.

Brojne obaveze ne dozvoljavaju mu da odvoji onoliko vremena koliko bi želeo za neke svoje aktivnosti (sa porodicom poseduje sportski klub koji se bavi orijentiringom), a penzija je još daleko. Ipak, nedavno je, u svojoj 56-oj godini, postao deda jednog malog dečaka, pa se sve nada da će kad on malo poraste imati vremena da ga povede na pecanje. A ko zna, možda unučadi bude još pa će napraviti i novu ekipu za orijentiring?

U međuvremenu, malo relaksacije pružaju i događaji poput fudbalske utakmice između ekipe sastavljene od službenika iz svih kancelarija firmi PARKA i HSH Chemie protiv ekipe firme Ter Hell iz Hamburga. Meč je organizovan u Varšavi sredinom septembra, Lazar je tamo bio u svojstvu menadžera tima. Sve u svemu bila je to jedna lepa zabava, a iza svega toga krije se samo jedan od načina na koji ova kompanija gradi timski duh i produbljuje odnose uzajamnog prijateljstva i poverenja među svojim službenicima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.