NavMenu

Milica Knežević skače padobranom, vesla, surfuje - Nepokretna devojka za koju ne postoje granice

Izvor: Blic Petak, 06.08.2021. 11:26
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / YouTube / RTS Ordinacija - Zvanični kanal)
"Puno vas me je pitalo kako plivam kad su mi noge potpuno, a ruke delimično paralizovane. Ukratko, isto kao i pre povrede, samo mi je trebalo vremena da se naviknem na drugačiji osećaj, kao i da pronađem načine da iskontrolišem svoje telo" - napisala je hrabra Milica Knežević na svom Instagramu i tako još jednom potvrdila da ona može bukvalno sve.

Pored kajaka, surfovanja, skakanja sa 3.000 metara iz aviona, penjanja na vrh planina, ragbija u kolicima, ona je savladala i plivanje. Od užasnog straha od bezena, do preplivana dva metra za sat vremena, sad može da prepliva hiljadu metara bez problema.

Ali to je Milica (28), devojka za koju granice i nemoguće ne postoji. Titula Naj žene Blic žene za 2018. godinu nije joj pripala slučajno.

Naime, ona je posle teške saobraćajne nesreće, koja joj je u sekundi promenila život, pokazala da su čuda moguća. Posle povrede kičmene moždine ne samo da se oporavila, iako je sve delovalo crno, već danas ostvaruje najluđe snove i uživa u onome o čemu većina nas sanja.

– Prvo ne znate da li ćete preživeti, posebno kad vam lekar dâ samo 1% šanse da ikada pomerite bilo koji deo tela. Prilično crno, zar ne – priseća se Milica iz Zrenjanina, koja je završila Tehnički fakultet.

Za godinu dana u bolnici smršala je preko 30 kilograma, povremeno nije videla svrhu života.

- Bilo je momenata kad sam plakala non-stop, jer apsolutno ništa sama nisam mogla da uradim. Nije bilo nikog ko bi popričao sa mnom i rekao: Jeste, sve se to dogodilo, ali to nije kraj života – priča Milica.


Srećom, uz nju su sve vreme bili njeni roditelji, prijatelji, dečko.

- Nekad je njima bilo teže nego meni samoj. To me je prosto i nateralo da krenem dalje. Znala sam da moja majka bukvalno umire pored mene kad ja plačem – priča.

Nakon rehabilitacija u Rusiji i Americi sve je pošlo nabolje.

- Milion puta sam čula: Jao, jadna ona. Ne znam otkud ljudima ideja da tako nešto pomisle. Nisam ograničena zbog kolica. Bez njih bila bih u krevetu, a ovako mogu sve što poželim - dodaje.

Kako bi ohrabrila i motivisala druge ljude, Milica je počela da piše blog "Izaberi da živiš", gde deli svoja iskustva. Želi da skrene pažnju ljudima da na osobe u kolicima ne gledaju sažaljivo i sa predrasudama, već kao na ljude koji imaju i mogu da razviju brojne talente, a naročito onaj za život.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.