NavMenu

Željko Vujinović, direktor Microsoft Srbija - Sinergija će i ove godine doprineti da kao zajednica budemo bolji i napredujemo

Izvor: Promo Ponedeljak, 23.11.2020. 15:50
Komentari
Podeli
Željko Vujinović (Foto: Microsoft)Željko Vujinović
Ovogodišnja Sinergija 20 proslavlja dvadeset godina postojanja. Uzimajući u obzir bezbednost učesnika konferencije zbog aktuelne zdravstvene situacije biće održana u digitalnom formatu 25. i 26. novembra. Učesnici će moći događaj da isprate online, preko Microsoft Teams platforme. Željko Vujinović, direktor kompanije Microsoft u Srbiji, razgovarao je sa nama o Sinergiji i zašto je jedan takav događaj bitan za razvoj srpskog društva i IT sektora u Srbiji.

Kada je organizovana prvi put, Sinergija je bila prva IT konferencija u zemlji. Šta je to bilo karakteristično za Sinergiju na njenom početku?

- Sinergija je zaživela pre 20 godina. Na osnovu razgovora sa kolegama i članovima IT zajednice u Srbiji, postavljeni su dobri temelji za ono što mi danas imamo. Bez tih prvih vizija i ideja, Sinergija u ovom obliku danas ne bi postojala. Sinergija je počela kao Microsoft događaj promovišući Microsoft tehnologije, ali vremenom se razvijala i davala smernice razvoja IT sektoru u Srbiji. Takođe je postajala "agnostik" događaj jer su vrata Sinergije bila otvorena i drugim učesnicima. Oduvek je vidljiva potreba da različiti faktori na IT tržištu rade zajedno, kako bi ovo tržište bilo unapređeno i kako bi ti rezultati kojima svi zajedno stremimo bili još bolji. Sinergija je iz godine u godinu bila sve bolja i bolja što je pokazao i broj učesnika, ali i činjenica da su ljudi sa ponosom dolazili na Sinergiju. Za nas "kao osnivače" bila je velika čast da vidimo sve te ljude i njihovu želju da uzmu aktivno učešće u razvoju IT-a u zemlji.

Šta Sinergija znači za Microsoft sve ove godine, a šta znači za razvoj samog društva?

- Microsoft Srbija bez Sinergije ne bio to što jeste. Naše poslovanje, rezultati i projekti koje iznosimo na tržište ne bi imali tu težinu bez Sinergije. Trudimo se da ovaj događaj bude jedan check-point u toku godine kada se osvrćemo iza sebe da vidimo šta smo uradili, odnosno šta smo obećali na prethodnoj Sinergiji i da li smo ispunili obećanja, kao i da javno postavimo očekivanja i kažemo šta su naši ciljevi koje želimo da ostvarimo u sledećoj godini, do sledeće Sinergije. Ali, to nisu samo naši ciljevi već se trudimo da budemo inicijator u društvu i ka državi kako bi se stvari unapredile i okruženje prilagodilo potrebama za razvoj zemlje, koji bi bio još brži od onoga što jeste.

Šta je specifično ove godine na Sinergiji?

- Specifičan je format Sinergije. Bio nam je veliki izazov kada smo razmatrali opcije organizovanja Sinergije, jer smo znali je ne smemo preskočiti, ali i da moramo voditi računa o svim novonastalim okolnostima i zdravlju svih učesnika i predavača. Online format imaće pogodnosti za sve u smislu lakše organizacije praćenja predavanja i prilagođavanju drugim obavezama. Biće to jedno potpuno novo iskustvo za sve. Ove godine Sinergija je besplatna za sve učesnike. Organizator je imao želju da omogući kvalitetan sadržaj, mogućnost aktivnog učestvovanja u sesijama i, svakako, sticanje novih znanja. Na taj način daje se doprinos društvu u ovim izazovnim okolnostima, i mislim da će Sinergija i ove godine doprineti tome da kao zajednica budemo bolji, napredujemo i steknemo nova znanja.
(Foto: Microsoft)
Sinergija u narednih 20 godina?

- Teško je predvideti šta ćemo moći sve da predstavimo na Sinergiji za 20 godina. Ali, verujem da će ona sigurno biti organizovana i tada, a da ćemo mi negde sedeti i slušati je, učestvovati, birati neki svoj sadržaj unapred. Stvari se svake godine pomeraju unapred. Brzina razvoja je nezaustavljiva.

Najveći utisak sa Sinergije?

- To nije utisak vezan samo za jednu Sinergiju. Moje je najveće oduševljenje kada vidim izveštaj organizatora Sinergije i shvatim koliko je ta Sinergija bila bolja od prethodne.

Na osnovu toga sam uveren da ćemo i kao društvo napredovati, ako pratimo put neprekidnog razvoja i ne dozvolimo da nas bilo šta, pa čak ni ovakva vremena, na tom putu zaustave.

Sinergija 20 info

Više informacija o Sinergiji 20 i besplatnoj registraciji dostupno je na https://sinergija.live/

Registracija zahteva nekoliko jednostavnih koraka. Potrebno je da na linku https://sinergija.live/Account/Login napravite svoj nalog, a zatim ispratite uputstva koja će Vam stići na email adresu koju ste koristili pri kreiranju
naloga.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.