NavMenu

Željko Vujinović, direktor Microsoft Srbija - Sinergija će i ove godine doprineti da kao zajednica budemo bolji i napredujemo

Izvor: Promo Ponedeljak, 23.11.2020. 15:50
Komentari
Podeli
Željko Vujinović (Foto: Microsoft)Željko Vujinović
Ovogodišnja Sinergija 20 proslavlja dvadeset godina postojanja. Uzimajući u obzir bezbednost učesnika konferencije zbog aktuelne zdravstvene situacije biće održana u digitalnom formatu 25. i 26. novembra. Učesnici će moći događaj da isprate online, preko Microsoft Teams platforme. Željko Vujinović, direktor kompanije Microsoft u Srbiji, razgovarao je sa nama o Sinergiji i zašto je jedan takav događaj bitan za razvoj srpskog društva i IT sektora u Srbiji.

Kada je organizovana prvi put, Sinergija je bila prva IT konferencija u zemlji. Šta je to bilo karakteristično za Sinergiju na njenom početku?

- Sinergija je zaživela pre 20 godina. Na osnovu razgovora sa kolegama i članovima IT zajednice u Srbiji, postavljeni su dobri temelji za ono što mi danas imamo. Bez tih prvih vizija i ideja, Sinergija u ovom obliku danas ne bi postojala. Sinergija je počela kao Microsoft događaj promovišući Microsoft tehnologije, ali vremenom se razvijala i davala smernice razvoja IT sektoru u Srbiji. Takođe je postajala "agnostik" događaj jer su vrata Sinergije bila otvorena i drugim učesnicima. Oduvek je vidljiva potreba da različiti faktori na IT tržištu rade zajedno, kako bi ovo tržište bilo unapređeno i kako bi ti rezultati kojima svi zajedno stremimo bili još bolji. Sinergija je iz godine u godinu bila sve bolja i bolja što je pokazao i broj učesnika, ali i činjenica da su ljudi sa ponosom dolazili na Sinergiju. Za nas "kao osnivače" bila je velika čast da vidimo sve te ljude i njihovu želju da uzmu aktivno učešće u razvoju IT-a u zemlji.

Šta Sinergija znači za Microsoft sve ove godine, a šta znači za razvoj samog društva?

- Microsoft Srbija bez Sinergije ne bio to što jeste. Naše poslovanje, rezultati i projekti koje iznosimo na tržište ne bi imali tu težinu bez Sinergije. Trudimo se da ovaj događaj bude jedan check-point u toku godine kada se osvrćemo iza sebe da vidimo šta smo uradili, odnosno šta smo obećali na prethodnoj Sinergiji i da li smo ispunili obećanja, kao i da javno postavimo očekivanja i kažemo šta su naši ciljevi koje želimo da ostvarimo u sledećoj godini, do sledeće Sinergije. Ali, to nisu samo naši ciljevi već se trudimo da budemo inicijator u društvu i ka državi kako bi se stvari unapredile i okruženje prilagodilo potrebama za razvoj zemlje, koji bi bio još brži od onoga što jeste.

Šta je specifično ove godine na Sinergiji?

- Specifičan je format Sinergije. Bio nam je veliki izazov kada smo razmatrali opcije organizovanja Sinergije, jer smo znali je ne smemo preskočiti, ali i da moramo voditi računa o svim novonastalim okolnostima i zdravlju svih učesnika i predavača. Online format imaće pogodnosti za sve u smislu lakše organizacije praćenja predavanja i prilagođavanju drugim obavezama. Biće to jedno potpuno novo iskustvo za sve. Ove godine Sinergija je besplatna za sve učesnike. Organizator je imao želju da omogući kvalitetan sadržaj, mogućnost aktivnog učestvovanja u sesijama i, svakako, sticanje novih znanja. Na taj način daje se doprinos društvu u ovim izazovnim okolnostima, i mislim da će Sinergija i ove godine doprineti tome da kao zajednica budemo bolji, napredujemo i steknemo nova znanja.
(Foto: Microsoft)
Sinergija u narednih 20 godina?

- Teško je predvideti šta ćemo moći sve da predstavimo na Sinergiji za 20 godina. Ali, verujem da će ona sigurno biti organizovana i tada, a da ćemo mi negde sedeti i slušati je, učestvovati, birati neki svoj sadržaj unapred. Stvari se svake godine pomeraju unapred. Brzina razvoja je nezaustavljiva.

Najveći utisak sa Sinergije?

- To nije utisak vezan samo za jednu Sinergiju. Moje je najveće oduševljenje kada vidim izveštaj organizatora Sinergije i shvatim koliko je ta Sinergija bila bolja od prethodne.

Na osnovu toga sam uveren da ćemo i kao društvo napredovati, ako pratimo put neprekidnog razvoja i ne dozvolimo da nas bilo šta, pa čak ni ovakva vremena, na tom putu zaustave.

Sinergija 20 info

Više informacija o Sinergiji 20 i besplatnoj registraciji dostupno je na https://sinergija.live/

Registracija zahteva nekoliko jednostavnih koraka. Potrebno je da na linku https://sinergija.live/Account/Login napravite svoj nalog, a zatim ispratite uputstva koja će Vam stići na email adresu koju ste koristili pri kreiranju
naloga.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.