NavMenu

Gordana Planinčević, direktorka kompanije "Kairos birooprema" Hod po žici između poslovnog i privatnog

Izvor: eKapija Utorak, 12.01.2010. 15:05
Komentari
Podeli

Gordana PlaninčevićGordana Planinčević

Činjenice da je visoko obrazovana, majka dva sina, da ima stabilan brak i porodicu u današnja "suluda vremena" dovoljne su da ovu mladu ženu izdvoje od drugih. Još ako tome dodate podatak da je i uspešna poslovna žena, da se nalazi na čelu kompanije "Kairos birooprema", dobićete razlog koji Gordanu Planinčević stavlja ispred ostalih.

Rođena je u Čačku, gde je završila osnovnu i srednju školu. U rodni grad se, kaže, sa porodicom vraća bar jednom mesečno. Posle srednje škole došla je u Beograd, gde upisuje Mašinski fakultet. Na pitanje kako se odlučila da upiše mašinstvo, koje ne važi baš za "uobičajeno ženstveno" za "eKapiju" kaže:

- Više se i ne sećam zašto sam se odlučila baš za taj poziv. Znam samo da je tada to bilo traženo i dobro plaćeno zanimanje, i da sam želela ili to ili ništa drugo.

U Beogradu je živela sa dve godine mlađom sestrom, a za vreme studiranja uporedo je i radila.

- Smatram da je velika prednost nas koji dolazimo iz unutrašnjosti to što smo prinuđeni da se sami borimo i snalazimo za sve što nam treba u životu.

Diplomirala je 1999, a već naredne pokrenula je privatan biznis, u kome se i danas zadržala. Kompanija "Kairos birooprema" sa sedištem u Zemunu osnovana je 2000. godine, kao mala porodična firma.

U početku su uvozili mašine za koričenje, plastifikaciju, table, uništivače papira, i repromaterijal od nemačke firme BLS, čije su predstavnike sasvim slučajno upoznali. Prateći promene zahteva i potreba na tržištu, i njihovo poslovanje se menja, tako da danas osim pomenutih artikala kupcima nude kompletan kancelarijski materijal, tačnije sve ono što je jednoj kancelariji potrebno da funkciniše. Tako su oni jedna od retkih firmi koje svojim klijentima osim biroopreme isporučuje i higijenska sredstva ali i kafu, čaj , piće...

- S obzirom na to da se na tržištu nalaze proizvodi sa izrazito velikim razlikama u kvalitetu, mi se trudimo da ponudimo pre svega kvalitet, tako da i oni kupci sa strogim zahtevima budu zadovoljni. Ozbiljnost našeg poslovanja potvrđuju i velike, renomirane kuće sa kojima dugo i uspešno sarađujemo – kaže Gordana Planinčević.

Kompletnu ponudu "Kairosa" moguće je poručiti "onlajn". Zbog toga svoje kapacitete usmeravaju na unapređenje Internet prezentacije (potfolio njihovih proizvoda moguće je pogledati i na www.kancelarijski.com) .

To što se bavi poslom koji nema veze sa njenim fakultetskim obrazovanjem, ne vidi kao neku veliku štetu.

- Zadovoljna sam što mi ovaj posao omogućava da provodim dosta vremena sa porodicom i što mogu da se posvetim i deci, ali i da organizujem vreme tako da stignem da pozavršavam neke sitne svakodnevne obaveze u toku dana.

Samo ponekad joj je žao te diplome koja stoji, i činjenice da bi joj možda posao u nekoj multinacionalnoj kompaniji pružio veću šansu za profesionalnim usavršavanjem i učenjem stranih jezika.

Govori engleski, a volela bi da usavrši nemački jezik.

Gordani su u životu bitne male stvari, i kada uspe da ih ostavari, postaje srećna. Uvek se vodi idejom da su samopouzdanje i vera u sebe najvažniji i da se u životu sve može postići ako se jasno postave ciljevi.

Ona svoje ciljeve još nije ispunila, kaže, postavila ih je veoma visoko. Ono što je na poslovnom planu prvo zacrtano je povećanje prodaje, uz zapošljavanje novih radnika.

Ako je ne nađete u kancelariji u Zemunu, verovatno je na sastanku u splavu "Rio" , koji se nalazi nedaleko od hotela "Jugoslvija", a koji je u vlasništvu njenog supruga. Klijenti "Kairosa" imaju povlastice za korišćenje usluga splava. Odobrava im se popust za organizaciju sastanaka, promocija, rođendana zaposlenih i ostalih slavlja.

Trudim se da slobodnono vreme ne provodim ovde, samo radno.

A kada ne ugovara poslove, kada ne radi na povećanju prodaje, gde je Gordana Planinčević?

Verovatno ćete je sresti negde gde ima zelenila, u prirodi gde se igra sa sinovima (7 i 9 godina) ili provodi slobodno vreme čitajući. Čita sve žanrove. Poslednja knjiga koju je pročitala je "Dragulj Medine" a, kako kaže, delo koje je na nju ostavilo najjači utisak i koje bi svima preporučila je "Kaluđer koji je prodao svoj ferari".

Radi se o advokatu koji doživljava infarkt u sudnici i tada odlučuje da promeni svoj život, prodaje zamak i ferari i kreće u potragu za ličnom srećom.

Caffe "Rio"Caffe "Rio"

Gordana Planinčević, tridesetsedmogodišnja poslovna žena, sa još pomalo čačanskim naglaskom, na putu do svoje sreće, radi "na sebi".

- Uvek i u svemu bitno je napredovati. Stoga se ja trudim da odlazim na seminare iz oblasti trgovine, marketinga i menadžmenta i da tako iznova i iznova učim.

Da su srećni trenutci mogući samo uz balans poslovnog i ličnog, napominje i sagovornica "eKapije". Zato između poslovnog dana koji bi mogao da traje i više od 10 sati i verovatno donese veći profit "Kairosu" i dana koji je dobro organizovan sa manje radnih sati, vremenom posvećenim deci i tenisu koji igra sa sestrom, ona bira ovo drugo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.