NavMenu

Olga Milićević, Regionalni koordinator Svetskog trgovačkog centra za Jugoistočnu Evropu

Izvor: eKapija Utorak, 12.01.2010. 09:44
Komentari
Podeli

Olga Milićević, sa WTCA Regionalnim koordinatorimaOlga Milićević, sa WTCA Regionalnim koordinatorima
(Olga Milićević)


Rođena 15.08.1952.
Nacionalnost: Srpska
Udata, dvoje dece (ćerke - doktor medicine i profesor španskog i engleskog jezika)


Obrazovanje

1971.1975 Filološki fakultet u Beogradu
Komparativna književnost sa jezicima: engleski, francuski i španski, magistratura iz predmeta Nauka o književnosti, Filološki fakultet
Fakultetske diplome: Profesor književnosti

1967-1971 Treća beogradska gimnazija

1959-1967 Osnovna škola „Skadarlija“ Beograd

Karijera

- od 1976 neprekidno do danas - zaposlena u preduzeću „Beogradski sajam“, u Odeljenje protokola, najpre kao Šef protokola

- od 1990, od samog početka osnivanja radne grupe za projekat osnivanja Svetskog trgovačkog centra u Beogradu (1990), u okviru Beogradskog sajma imenovana za rukovodioca grupe. Godine 1991 na Godišnjoj Skupštini Asocijacije svetskih trgovačkih centara održanoj u Hong Kongu, Beogradskom sajmu je dodeljena licenca za osnivanje Svetskog trgovačkog centra Beograd

- 1992-menadžment Beogradskog sajma bira Olgu Milićević za Generalnog sekretara novoosnovanog Svetskog trgovačkog centra u Beogradu, na kom mestu se i dalje nalazi, uz zvanje Šefa projekta u Ino odeljenju Komercijalnog sektora Beogradskog sajma

- Nakon deset godina svog rada Svetski trgovački centar Beograd je sertifikovan u septembru 2002 i dobio je Nagradu za Centar izvrsnosti za postignute Standarde kvaliteta usluga u sledećim kategorijama: Trgovina, Informacione usluge, Poslovne usluge, Organizaciju obrazovnih usluga, Klub Svetskog trgovačkog centra, Pružanje usluga zakupcima, Organizaciju trgovačkih misija i izložbi, kao i za Organizaciju konferencijskih skupova


Od oktobra 2002, od strane Asocijacije svetskih trgovačkih centara sa sedištem u Njujorku, Olga Milićević je imenovana za Regionalnog koordinatora za Jugoistočnu Evropu, i redovnog člana Komiteta za standarde, Komiteta za turizam i Komiteta za sajmove.

Olga Milićević, sa WTCA Regionalnim koordinatorimaOlga Milićević, sa WTCA Regionalnim koordinatorima
(Slobodan Perunović, Direktor WTC Beograd i Savetnik Generalnog direktora Beogradskog sajma, Guy Tozzoli, predsednik WTCA i Olga Milićević - Poslovni susreti Srbija:Nemačka u WTC Beograd 2003 godine)


Radno iskustvo

Tokom rada Svetskog trgovačkog centra Beograd, u vrlo delikatnim okolnostima, postignuti su izvanredni rezultati, pre svega, u broju redovnih članova: preduzetnika, predstavnika malih i srednjih preduzeća, kao i iz drugih oblasti privrede i obrazovanja.

Tokom Generalne skupštine Asocijacije, održane u Tajpeju u 1994 Svetski trgovački centar Beograd je nagrađen za najbolji novouključeni centar. U ovom periodu, Svetski trgovački centar Beograd je bio direktno uključen u organizaciju niza obrazovnih programa, seminara, simpozijuma i radionica.

Ova vrsta obrazovnih programa je bila veoma prihvaćena od strane ppredstavnika članova Centra, a prisustvovali je i veliki broj poslovnih ljudi iz celog regiona.

Kako je Beogradski sajam osnivač Svetskog trgovačkog centra Beograd, kao i činjenica da je lociran na Beogradskom sajmu, tokom svih međunarodnih manifestacija, sajmova i izložbi, Svetski trgovački centar Beograd je uvek bio na raspolaganju izlagača. Te međunarodne manifestacije su korišćene za Centar kao povoljna prilika za organizovanje radionica, poslovnih susreta prema unapred utvrđenom programu, organizovanje različitih promotivnih programa, organizovanje seminara pod nazivom: "Poslovanje sa ..." (raznim zemaljama koje su učestvovale u ovom programu, kao što su: Španija, Grčka, Australija, Poljska, Slovačka, Češka, Mađarska, Bugarska, Makedonija, Italija, Rumunija, Nemačka i sl.)

Olga Milićević, sa WTCA Regionalnim koordinatorimaOlga Milićević, sa WTCA Regionalnim koordinatorima

Organizovano je mnogo trgovačkih misjia, a posebno zanimljive su bile : 1995 Burgas, Bugarska, 1997 Leevarden, Holandija, 1998 Sevilja, Španija , 2000.Trst, Italija, 2001. Zagreb, Hrvatska, 2002. Havana, Kuba.

U periodu od 2005. do 2008., Olga Milićević je radila i na organizaciji Međunarodnog sajma bankarstva, usluga, osiguranja i opreme „Bankekspo“, kao član tima u okviru Komercijalnog sektora Beogradskog sajma.

Jezici

-Engleski, francuski, španski

-Član Udruženja naučnih i stručnih prevodilaca Srbije (francuski)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.