NavMenu

Ivan Vujisić, direktor prodaje i marketinga Wienerberger doo Kanjiža - Kvalitet gradnje na prvom mestu

Izvor: eKapija Sreda, 30.09.2020. 08:53
Komentari
Podeli
Ivan Vujisić (Foto: Wienerberger)Ivan Vujisić
Wienerberger je prošle godine proslavio 200 godina od osnivanja, jedan zaista važan jubilej. Sem toga, obeležen je i jubilej - 150 godina kotiranja akcija Wienerberger-a na Bečkoj berzi. O uspesima kompanije i planovima za naredni period razgovarali smo sa direktorom Ivanom Vujisićem.

Kako ste zadovoljni dosadašnjim poslovnim rezultatima i kakva je budućnost industrije?

- Na našim prostorima kompanija niže uspehe godinama unazad. Uzimajući u obzir izuzetno brojnu konkurenciju kao i razne izazove na tržištu, uspeli smo da naša sistemska rešenja, koja odlikuje vrhunski kvalitet i inovativnost, promovišemo i približimo investitorima. Smatramo da je koncept zdravog življenja budućnost i na našim prostorima jer smatramo da se moramo orijentisati na poboljšanje samog kvaliteta stanovanja, posebno ukoliko prihvatimo činjenicu da skoro 90% života provodimo u zatvorenom prostoru.

Wienerberger je orijentisan na konstantno ulaganje resursa u istraživanja koja su usmerena na inovativne ekološke materijale za gradnju energetski efikasnih objekata kao i objekata koji stvaraju zdravu i prijatnu mikro-klimu za stanovanje.

Možete li nam reći nešto više o Tondach garanciji, koliko je teško garantovati za svoj proizvod na tako dug vremenski proizvod?

- Kada je kompanija zaista sigurna u svoj proizvod i sistemska rešenja, u tom slučaju nije teško garantovati za kvalitet čak i za period od 33 godine. Naša sistemska rešenja prolaze temeljna, kako interna, tako i eksterna ispitivanja od akreditovanih institucija u zemlji i inostranstvu, te možemo sa sigurnošću da se obavežemo takvim vidom garancije. Moramo imati na umu da je svaka garancija pouzdana onoliko koliko je i firma koja stoji iza nje. Wienerberger garancija nije reklama već ugovor sa kupcima sa kojim se kompanija obavezuje da će biti pouzdan partner kupca najmanje sledećih 33 godine.

(Foto: Wienerberger)
Vi nudite inovativna i održiva sistemska rešenja za koncept zdravog stanovanja. Koliko je ovaj koncept zaživeo u Srbiji?

- Kao što smo već napomenuli, koncept zdravog života je direktno povezan sa stanjem svesti stanovništva o uticaju okruženja. Izuzetno je bitno da budemo svesni kako provođenje vremena u zatvorenim prostorijama utiče na naše zdravlje i psiho-fizičke sposobnosti. Dakle, ako posmatramo da većinu vremena provodimo u zatvorenom prostoru, bilo da su to škole, kuće, radna mesta ili neki drugi prostor, trebalo bi da se zapitamo kakva je mikro-klima i vazduh u tim prostorijama. Zamislite da većinu svog života provodite u okruženju koje je pogodno za razvoj alergena, bakterija ili vlage?! Mi, u Wienerberger-u, o tome vodimo računa za vas! Razvijamo inovativna sistemska rešenja, napravljena isključivo od prirodnih materijala – od zemlje, vazduha, vode i vatre u potpuno prirodnom procesu proizvodnje. Glina je već vekovima poznata kao izuzetno zdrav, prirodan građevinski materijal, koju čovek upotrebljava od davnina i veruje u kvalitet iste. Naši materijali su napravljeni od gline i kao takvi, ugrađeni u određeni objekat, omogućavaju mu da diše. Glina je porozan materijal i obezbeđuje prirodnu regulaciju mikro-klime u objektu. Ovim se omogućava prirodna ventilacija objekta a samim tim sprečava se mogućnost stvaranja buđi, alergena i ostalih mikro organizama unutar objekta. Naši posebni glineni proizvodi vas mogu zaštititi od buke. S obzirom na to da su proizvodi već u procesu proizvodnje pečeni na visokim temperaturama, otporni su na požare i ne ispuštaju nikakve otrovne gasove. Čak se i kišnica sa glinenog crepa može upotrebljavati potpuno bezbedno i sigurno, jer se čak ni naši glineni crepovi u boji ne farbaju veštačkim bojama već glinom u boji pre samog pečenja na visokim temperaturama. Smatramo da je svest na našim prostorima izuzetno visoka kada je reč o ovoj temi i da smo mi veoma orijentisani na zdravo stanovanje i na glinene materijale kao dokazano najzdravije. Na kraju kada pričamo o glini svi znamo da je to jedan od najzdravijih materijala čak i za pripremu hrane.

Kakvi su vam planovi za godinu pred nama?

- Wienerberger je posvećen konstantnom ulaganju. Planovi za nova ulaganja su uglavnom vezana za automatizaciju i digitalizaciju poslovnih procesa. Sem toga, od izuzetnog značaja je i ulaganje u ljudske resurse, jer smatramo da naš uspeh u mnogome zavisi od naših kadrova. Trudićemo se da postavljamo trendove na polju zdravog življenja i energetske efikasnosti ali i da konstantno unapređujemo vizuelni identitet naših sistemskih rešenja, a sve sa ciljem kreativne slobode kako investitora, tako i projektanata. Predstavljanjem novih proizvoda i sistemskih rešenja trudićemo se da održimo lidersku poziciju i omogućimo visok nivo usluge, kao što je to bio slučaj i do sada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.