Izvor: Promo | Utorak, 08.10.2019.| 17:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dušan Simeunović, leasing menadžer Ada Mall šoping centra - Želimo da naš centar bude mesto susreta svih generacija

Beograd je u maju ove godine dobio novu šoping destinaciju - Ada Mall. Nakon prvih pet meseci poslovanja jasno je da je ovo postalo omiljeno mesto za one koji vole kupovinu, posebno kada je reč o jedinstvenim brendovima. O tome koliko je zadovoljan proteklim periodom, ali i planovima, eKapija je razgovarala sa Dušanom Simeunovićem, leasing menadžerom Ada Mall šoping centra.

eKapija: Tržni centar Ada Mall otvoren je u maju ove godine. Kakvi su utisci posle prvih pet meseci poslovanja? Da li su ispunjena očekivanja?

- Mogu ponosno istaći da je Ada Mall doneo novu energiju Beogradu i lokalnom stanovništvu i da je oplemenio poznato mesto susreta na jedan potpuno novi način. Godinama je Ada jezero bilo sinonim za druženja, uživanja i najlepše uspomene Beograđana i njegovih turista. Od maja meseca ova lokacija je dodatno obogaćena za jednu modernu šoping destinaciju koja je za kratko vreme postala omiljeno mesto susreta za šoping avanturiste ali i nezaobilazna panoramska fotografija na društvenim mrežama.

Sam centar izdvaja jedinstven dizajn i opuštajući ambijent karakterističan po zelenoj oazi, što je doprinelo tome da sam prostor odiše svetlošću, prijatnošću i otvorenošću, što jesu i svetski trendovi za retail destinacije, i u tom segment smo posebno ponosni jer smo u korak sa svime onim što se globalno primenjuje i promoviše. Puno zelenila, prirodni materijali, raskošne terase i vrtovi, čine da je Ada Mall ne samo mesto za kupovinu i susret ,mesto gde pojedinac može da podmiri više različitih potreba, već i mesto gde kupac može da se relaksira i osećaj svoj na svome. I da, centar je apsolutno ispunio naša očekivanja, a posetioci su nam doneli i veliku odgovornost da opravdamo njihovo poverenje i vreme.

eKapija: Šta je to što izdvaja Ada Mall u odnosu na ostale tržne centre u gradu?

- Doneo mu je novi osećaj percepcije i doživljaja same šoping destinacije. A kada to kažem, mislim na trenutak u kome smo uspeli da na mesto kupovine prenesemo sve one osećaje koji su karakteristični za mesta na kojima se opuštamo i uživamo. Obrnuli smo igricu. Stavili smo na prvo mesto osećaj koji želimo da imaju naši posetioci kada odluče da svoje vreme poklone nama, a nakon toga napravili mozaik svih drugih pogodnosti, dobrih brendova, od kojih su neki izabrali upravo nas kao početnu tačku za osvajanje tržišta, što govori o atraktivnosti destinacije i samog projekta, zatim dobrih cena i usluga.

eKapija: U Ada Mall-u postoje brendovi koji nisu zastupljeni u ostalim tržnim centrima u gradu, pa ni u celoj Srbiji. Takođe tu je i prvi premium food court - Merkada, koji je Beograđanima i gostima grada doneo najlepše ukuse sveta. Na koji način je to uticalo na vaše poslovanje?

- Food court je nešto sa čime se posebno ponosimo. Napravili smo koncept kakav još nije prisutan na tržištu, a sve to smo začinili kvalitetnim zakupcima. I to su ljudi prepoznali. Cilj nam je bio da kada već pravimo šoping destinaciju koja se svojim dizajnom, enterijerom izdavanja na tržištu, da to uradimo i na polju lizinga, i da kupcima ponudimo nešto novo i drugačije. Kada vidimo da posetioci tu rado dolaze i svraćaju, da naš food court vide i kao mesto gde mogu da rade, završavaju svoje poslovne obaveze, spremaju ispite, realizuju sastanke, shvatamo da im prija i odgovara naš ambijent i da je apsolutno reprezentativan i koristan za sve njihove potrebe, što i jeste bio cilj.

eKapija: Da li u skorije vreme očekujete i dolazak nekog novog brenda? Da li u tržnom centru i dalje postoje kapaciteti za otvaranje novih radnji?

- Mi smo već doveli neke nove igrače, poput Body Shopa, Kiehlsa, Skechersa, Piazza Italia-e i Merkade koju ste i sami izdvojili. Centar je trenutno popunjen, ali pratićemo tržište i gde god da nađemo prostora za dalji razvoj, svakako ćemo gledati da to bude razvoj koji menja tržište i definiše nove standarde. To je prosto način na kojim diše i razmišlja naš tim

eKapija: Osim šopinga i dobre hrane, kojim još sadržajima privlačite posetioce u tržni centar?

- Već sam izdvojio ono što negde mislim da je srce Ada Malla, a to je jedinstvena lokacija i moderan koncept koji je eco-friendly, gde je čovek u fokusu. Ali zaista, nastojimo da u svakom segmentu ispunjavamo očekivanja naših potrošača. Takođe, ne bih ni zanemario da istaknem neverovatan panoramski pogled sa naših terasa, kome retko ko može da odoli, pa i ne čudi ogroman broj check-inova na Instagramu.

eKapija: Koji su planovi za naredni period? Kreće i sezona praznika, da li spremate nešto posebno za posetioce tržnog centra Ada Mall?

- Ovo će biti prva Nova godina koju ćemo dočekati sa našim posetiocima, tako da već uveliko spremamo kampanje i projekte uz mnogo pogodnosti, koje će učiniti da predstojeća sezona bude u znaku najlepših prazničnih susreta u Ada Mallu. Ono što nam prvo sledi jeste proslava Noći veštica, projekat u koji će posebno obradovati sve tinejdžere, zatim Black Friday koji će doneti super popuste, Street Food festival, mnogobrojne dečje radionice, nastupi poznatih izvođača, a onda naravno, novogodišnji projekat. Želimo da naš centar bude mesto susreta svih generacija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.