Izvor: eKapija | Četvrtak, 04.06.2009.| 15:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vladimir Đelić, partner u advokatskoj kancelariji Božović,Đelić i Ivković

Vladimir Đelić je advokat i pravni ekspert sa više od 18 godina profesionalnog iskustva. Praktičnu obuku i radni staž je započeo 1991 godine u Engleskoj u firmi Leslie & Godwin (Lloyds insurance brokers), gde se obučavao u oblasti posredovanja u osiguranju robe i usluga (pomorskog, građevinskog i osiguranja umetnina) a pripravnički staž radio je u međunarodnoj advokatskoj firmi - Richards Butler u Londonu, gde je posebno izučavao I radio na predmetima pomorskog prava, ugovora u pomorskom pravu i pomorskim sporovima.

Po povratku u Jugoslaviju 1993 godine, pripravnički staž nastavlja u udruženoj advokatskoj kancelariji Čolović, Trifunović i Božović. Pravosudni ispit je položio 1995 godine a partner postaje 1996 godine. Radi na poslovima iz oblasti trgovinskog prava, kompanijskog prava, formiranja zajedničkih poduhvata – (Joint Venture) kako na prostoru bivše Jugoslavije tako i u inostranstvu.

Vladimir Đelić savetuje i predstavlja veliki broj domaćih i stranih lica u njihovim transakcijama u Republici Srbiji i bivšim jugosovenskim republikama, a posebno se specijalizovao u oblastima energetike, građevinske industrije, osiguranja, privatizacije i restrukturiranja, spajanja, preuzimanja i kupovine firmi, zastupanjem u parničnim postupcima i arbitražama i ostalim pitanjima vezanim za privredu.

U periodu od 2001 do danas, učestvovao je u više od 70 postupaka privatizacije društvenih preduzeća putem javnih tendera, javne aukcije ili postupaka restrukturiranja.

Savetovao je klijente u privatizaciji Banaka i osiguravajućih organizacija, a danas savetuje Elektroprivredu Srbije EPS u postupku privlačenja strateških partnera za izgradnju i upravljanje dve termoelektrane u Republici Srbiji.

Vladimir Đelić je takođe učestvovao u izradi različitih zakona uključujući : zakon o zaštiti potrošača, zakon o duvanu, zakon o finansijskom lizingu, zakon o založnom pravu na pokretnoj imovini, zakon o trgovini, itd.

Učestvuje i na raznim tribinama i konferencijama kako u Republici Srbiji tako i inostranstvu gde je bio gostujući predavač i govornik za Švajcarske organizacije SECO, SIPO, SEC i SOFI. Učestvovao je na prvom Švajcarskom Forumu u Cirihu održanom u junu 2006. godine kao i na Švajcarskoj Trgovačkoj Misiji u Beogradu 2007. godine.

Takođe je u više navrata bio gostujući predavač Edukacionog Centra NVO iz Leskovca gde je predavao na tribinama u Leskovcu, Vranju, Bujanovcu, Preševu, itd. Kao govornik učestvovao je na prvoj REBEC konferenciji u Beogradu 2008 godine.

Završio je program praktične obuke iz oblasti alternativnog rešavanja sporova u građevinarstu koji je organizovala Svetska Banka, Federacija za rešavanje sporova iz Ženeve i FIDIC.

Vladimir Đelić će biti jedan od govornika i na drugom sajmu i konferenciji o nekretninama, REBEC 2009, koja će biti održana u Beogradu, od 22-24.06.2009 (www.rebec.rs)

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE