NavMenu

Aleksandar Mitrović, fudbaler - Golgeter koji je gađao vozove

Izvor: B92 Ponedeljak, 27.08.2018. 11:18
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Napadač Njukasla (danas Fulama - prim. eKapije) Aleksandar Mitrović kaže da je bio problematičan klinac koji je gađao vozove kamenjem i stalno upadao u nevolje. Fudbal ga je spasao.

Poznat je po nezgodnom temperamentu i nikada nije umeo da izbroji do deset.

Problematično ponašanje nije mu bilo svojstveno samo na terenu, jer je i van njega imao svoje 'bubice'.

To se prema njegovim rečima umnogome promenilo rođenjem sina Luke, prenosi Dejli mejl.

- Kada sam prvi put stigao u Njukasl bio sam još uvek dečak. Kada bih poludeo na terenu, ne bih brojao ni do jedan. Sada stignem do šest, možda sedam - kaže bivši napadač Partizana koji je isključen posle svega 16 minuta na premijerligaškom debiju za "Svrake".

Da ne igra fudbal, njegovi roditelji možda ne bi imali mnogo razloga za zadovoljstvo.

- Otac mi kaže da bih bio kriminalac ili kik bokser - kaže Mitrović u šali i dodaje: - Očinstvo me je mnogo promenilo. Pokušavam da za svog sina uradim sve tako da kada poraste može da bude ponosan na svog oca. Nekad ranije bi mi dosadilo ili bih izgubio fokus, sada uvek ima nešto što me gura napred. Postao sam odrastao čovek.

On se priseća i perioda dok je igrao za Smederevo iz koga je preko Partizana i Anderlehta došao u Njukasl pre dve godine za 18 miliona evra. Iz detinjstva vuče mnogo dogodovština od kojih za veliki deo sada vidi kao svoje nezrele gluposti.

- Najveća nevolja u koju sam ikad upao je kada smo gađali voz kamenjem kako se približavao mostu. Svi su to radili, ali je moj kamen bio taj koji je polomio prozor. Voz je morao da stane. Trčao sam do kuće i roditelji su bili besni. "Zašto uvek ti?", vikali su na mene. Mislio sam da sam baksuz. Gledajući unazad, nije trebalo da radim takve stvari - rekao je Mitrović.

- Uvek sam donosio glupe odluke i upadao u nevolje. Da neko kaže 'ne možeš da ideš tamo, ne skači odatle', ja bih uradio baš suprotno, bio sam nevaljao - dodaje srpski reprezentativac koga su roditelji zbog temperamenta od ranog uzrasta usmerili ka borilačkim sportovima.


Nije vredelo, nije voleo ta pravila.

- Odveli su me na fudbal i shvatili su da imam talenta. Mogao sam da budem agresivan, ali sam bio i dobar sa loptom. Gledao sam Alana Širera, bio je moj heroj. Ponekad ne bih želeo da treniram nego da budem sa prijateljima, ali me je fudbal spasio - istakao je Mitrović.

Napadač reprezentacije Srbije se nada da će ostati u Njukaslu u čijem je dresu tokom prve sezone postigao devet golova. Za englesku ligu kaže da je jako teška, a navijači ga prepoznaju kao svog.

Mitrović i Širer imaju i jednu zajedničku stvar, mesto gde žive, Pontelend, poznato po tome što se u njemu okupljaju grupe navijača Njukasla.

- Super je to, nije problem. Pevaju moju pesmu 'Mitro's on fire'. To je veoma posebno mesto da se bude fudbaler, ludo je - kaže Mitrogol.

(Tekst je u celosti preuzet sa portala b92.net, na kojem je objavljen 7. avgusta 2017.)


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.