NavMenu

Sanja Pešić, generalna direktorka Alma Quattro - Digitalizacija donosi više interaktivnosti i tehnološki naprednije oglašavanje

Izvor: eKapija Petak, 06.07.2018. 15:50
Komentari
Podeli
Sanja PešićSanja Pešić
Krajem 2017. godine započeli smo novu eru u svom poslovanju. Postavljena je nova mreža LCD ekrana i zakoračili smo u svet digitalnih proizvoda koji nude upečatljivu, pokretnu sliku i pružaju mogućnost oglašivačima da na kreativan način neposredno animiraju svoju publiku. Tehnološki savršeni ekrani, kakve ima samo nekolicina gradova u Evropi, imaju dijagonalu od 84 inča i visoku rezoluciju, a pozicionirani su na centralnim lokacijama u pešačkoj zoni Beograda. Reklamni sadržaj se može emitovati u formi slike ili videa u trajanju od 10 sekundi, objašnjava Sanja Pešić, generalna direktorka kompanije Alma Quattro.

Kako navodi u razgovoru za eKapiju, vizija jedne od vodećih firmi u oblasti spoljnog oglašavanja na tržištu Srbije je da "okruženje učini uspešnijim i boljim", a poslovni model im omogućava da razumeju potrebe javnosti i implementiraju inovativne ideje. Za svoj rad nedavno su nagrađeni priznanjem Superbrands Srbija.

- Outdoor u fizičkom okruženju deluje tako što ga aktivno kreira, menja vizuelne sadržaje, transformišući izgled gradova i mesta. Na taj način omogućava i drugim brendovima da realizuju razne kreativne ideje, uz korišćenje savremenih IT tehnologija, u okruženju gde potrošači mogu da budu u neposrednoj interakciji sa brendovima - ističe Sanja Pešić.

eKapija: Koliko su nove tehnologije prisutne u vašem poslovanju? Gde se najviše ogledaju - u vrsti bilborda i displeja, pripremi, interaktivnom i multimedijalnom sadržaju?

- Opredelili smo se za inovativni pristup plasiranju oglašavanja u javnom prostoru. U okviru javno-privatnog partnerstva sa gradskim službama u Beogradu planiramo, dizajniramo i održavamo moderni gradski mobilijar, kao što su autobuska stajališta sa live touch panelima i info-mapama grada, koji su na usluzi pre svega turistima, ali i svim građanima, i predstavljaju javno dobro.

eKapija: Kako ste počeli da se bavite i održavanjem autobuskih stajališta u Beogradu? Šta još imate u svom portfoliju, pored oglašavanja?

- U toku redovne obnove postojećih autobuskih stajališta u centru Beograda izvršili smo zamenu starih stajalištima nove generacije. Njihov integralni deo čine takozvani Live touch paneli, odnosno digitalni ekrani dijagonale 32 inča, osetljivi na dodir. Vodili smo računa da pristup ovim panelima bude omogućen i licima sa invaliditetom, a sve aplikacije su na srpskom i engleskom jeziku. Beograđani i njihovi gosti su tako prvi put dobili priliku da u šetnji ulicama saznaju trenutnu vremensku situaciju, kao i prognozu za naredne dane, pogledaju fotografije i mape znamenitosti Beograda sa tumačenjima i navigacijom do željenog odredišta, dok je Beograd Info prilagođena verzija sajta Turističke organizacije Beograda.

Tokom 2017. godine Alma Quattro je postavila četiri univerzalno pristupačna javna toaleta u Beogradu koji su dizajnirani, proizvedeni i testirani u Francuskoj po evropskim standardima. Proizvođač je kompanija JCDecaux, a svi toaleti su opremljeni automatskim sistemom za pranje ruku, sapunom i sušenjem. Upotreba je besplatna za sve korisnike.

eKapija: Koja je glavna prednost spoljnog oglašavanja u odnosu na druge vrste marketinga? Koji modeli outdoora su se pokazali najefikasnijim?

- Današnje društvo postaje sve pokretljivije i sve manje vremena provodimo u svojim kućama. Iz godine u godinu raste popularnost spoljnog oglašavanja koje danas ima najveći učinak u javnom prostoru. Zašto? Zato što ga ne možete zaobići niti zanemariti. Prisutan je 24 časa dnevno i predstavlja važan činilac u komunikacionoj strategiji svih brendova.

Alma Quattro klijentima nudi kompletnu uslugu zakupa reklamnog prostora koja uključuje i organizovanje štampe postera, pripremljenih prema tehničkim uputstvima za svaku vrstu medija. Našu mrežu čine: bilbordi, gradski mobilijar, LCD digitalni mediji i veliki formati, a svaki tip medija ostvaruje jedinstven efekat, u skladu sa specifičnim karakteristikama poput izgleda, formata ili pozicije.

Svi panoi (lica) u okviru Alma Quattro mreže imaju definisane GPS koordinate. Na osnovu ovih podataka omogućeno je media planiranje koje uzima u obzir geografsko targetiranje prema komunikacionim ciljevima kampanje. Za potrebe integrisanog marketinškog pristupa, sve vrste medija se mogu uspešno i kombinovati, što doprinosi većoj vidljivosti kampanje i efikasnije komuniciranje sa svim segmentima populacije.


eKapija: Koliko ljudi je zaposleno u vašoj kompaniji? Planirate li nova zapošljavanja?

- U kompaniji Alma Quattro trenutno imamo 54 radnika. Većina zaposlenih je sa nama od početka, a pošto uvek planiramo dugoročno, takav slučaj je i sa zapošljavanjem.
eKapija: Kako ocenjujete rezultate poslovanja u prethodnom periodu?

- Protekla 2017. godina je za nas kao medijskog provajdera bila više nego uspešna. Premašili smo sopstvene planove za 4%, ostvarili dobru poslovnu i stratešku saradnju sa važnim partnerima, radili na modernizaciji, razmeni iskustava i znanja sa našim kolegama iz čitavog sveta. Kraj godine obeležio je ulazak u sferu digitalnih medija, što je za nas veoma važan korak napravljen u pravom trenutku.

Kao priznanje uspešnog poslovanja tokom protekle tri godine, dobili smo Zlatni sertifikat (Gold Creditworthiness Rating Excellence Certifikate AAA) organizacije Bisnode koji potvrđuje da smo finansijski stabilna kompanija. U poslovnom smislu to znači da smo dobar partner, solventni smo i kompanije, banke i pojedinci, kao i zaposleni, mogu da se oslone na nas. Međutim, to je samo jedan aspekt i našeg uspeha i našeg postojanja.

eKapija: Kakvi su planovi kompanije za naredni period?

- Globalni trend je kreiranje sadržaja i promovisanje inovacija, a ne samo prodaja oglasnog prostora. Većina internacionalnih brendova prisutnih i na našim prostorima ima pristup svojim globalnim rešenjima i alatima, pa su klijenti danas veoma edukovani kada su u pitanju novi trendovi i upotreba novih tehnologija u marketing komunikaciji.

Radimo na tome da naše medije tehnološki unapredimo po pitanju materijala, osvetljenja i održavanja. Uvodimo nove, savremenije platforme, ali one još dugo neće u potpunosti zameniti klasičan bilbord. Razmišljamo o iskoracima u delu interaktivnosti samog medija, što sve ubrzanija digitalizacija i omogućava. Ono što je trenutno aktuelno jeste najnovije merenje vidljivosti našeg medija i istraživanje o navikama i kretanju a svi rezultati će biti integrisani u naš jedinstveni sistem merenja efekata OOH kampanja – OMEX koji je u upotrebi već tri godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.