NavMenu

Dejan Jakšić, rektor Univerziteta u Novom Sadu - Biografija

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.06.2018. 15:17
Komentari
Podeli
Dejan JakšićDejan Jakšić
Dr Dejan Jakšić, novi rektor novosadskog Univerziteta, redovni je profesor Ekonomskog fakulteta u Subotici Univerziteta u Novom Sadu.

Rođen je 19. marta 1974. godine u Odžacima. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Subotici 1998. godine na smeru Informacioni sistemi, gde je 2001. godine završio magistarske studije na smeru Finansijski menadžment.

Doktorsku disertaciju je odbranio na istom fakultetu 2004. godine.

Na Ekonomskom fakultetu u Subotici je radio u zvanju asistenta (1998-2004), docenta (2004-2009) i vanrednog profesora (2009-2014), a od 2014. godine je zaposlen u zvanju redovnog profesora.

Na Ekonomskom fakultetu u Subotici angažovan je kao predavač na grupi predmeta iz uže naučne oblasti Finansije i računovodstvo.

Predmeti na kojima trenutno izvodi nastavu su: Računovodstvo, Revizija, Revizija kompjuterskih informacionih sistema i Interna revizija.

Profesor Jakšić je bio mentor brojnih završnih, diplomskih, master i magistarskih radova. Bio je mentor osam doktorskih disertacija koje su uspešno odbranjene na Ekonomskom fakultetu u Subotici.

Autor je dva udžbenika, jednog praktikuma i dve monografije koje se koriste u nastavi. Takođe je autor brojnih radova, od čega je šest na SCI listi.


Godine 2001. stekao je sertifikat Revizora, a od 2002. godine je angažovan na poslovima revizije, procene i računovodstvenog konsaltinga. Boravio je na stručnom usavršavanju u Sjedinjenim Američkim Državama u dva navrata, 2003. i 2006. godine.

Prof. dr Dejan Jakšić je aktivni član organa Ekonomskog fakulteta u Subotici. Trenutno je na funkciji prodekana za finansije, a jedno vreme je obavljao i funkciju vršioca dužnosti prodekana za osnovne i master studije.

Bio je član Saveta Fakulteta (2007-2009) i Nastavno-naučnog veća Fakulteta (2009-2016). Poseduje visok nivo znanja iz oblasti informacionih tehnologija.

Govori engleski jezik i služi se nemačkim jezikom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.