Izvor: eKapija | Četvrtak, 10.05.2018.| 10:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Stanka Pejanović, generalna direktorka Gorenja Beograd - Biografija

Sranka Pejanović
Stanka Pejanović je od novembra 2014. na funkciji generalne direktorke društva Gorenje Beograd d.o.o, dela sistema Gorenje Group, najvećeg slovenačkog i osmog po veličini proizvođača bele tehnike u Evropi.

Pre Gorenja je, kao iskusan ekonomski stručnjak, svoju 20 godina dugu profesionalnu karijeru posvetila građenju trgovačkih brendova Roda i Mercator. Stanka Pejanović je na mesto generalne direktorke Gorenja došla sa pozicije članice Uprave Grupe Mercator, odgovorne za poslovanje Mercator-a na tržištima Jugoistočne Evrope i pozicije generalne direktorke društva Mercator–S.

Stanka Pejanović je 2017. godine postala i predsednica Srpske asocijacije menadžera (SAM).

Kako se navodi na sajtu SAM-a, ona poseduje izuzetno iskustvo iz oblasti korporativnog upravljanja, vođenja i implementacija spajanja, akvizicija i ostalih kompleksnih transakcija, integracija i post-integracionih aktivnosti, poslovnih restrukturiranja i racionalizacija, strategije i procene vrednosti brenda, category & supply managementa, cenovnih strategija i strategije prodaje, marketinških i strategija lojalnosti. Vrstan je poznavalac tržišta i privrednih kretanja u zemljama regiona.

Diplomirani je ekonomista, magistrirala je ekonomske nauke na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, na doktorskim je studijama na istom fakultetu.

Govori srpski, engleski, slovenački i ruski jezik.

Majka je dvoje dece.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.