NavMenu

Dejan Simić, generalni direktor Paraćinke - Nastavićemo ulaganje u cipiripi

Izvor: Blic Nedelja, 06.05.2018. 16:59
Komentari
Podeli
Dejan SimićDejan Simić
Čuveni srpski i regionalni brend cipiripi vraća se u domaće vlasništvo. Paraćinka iz Paraćina kupila je taj domaći čokoladni brend od kompanije Nestle Adriatic.

Paraćinka, koja je članica Silbo grupe, srpske kompanije sa više od 50 mil EUR prihoda i više od 500 zaposlenih, kupila je od Nestle Adriatica, regionalne podružnice čuvene multinacionalne kompanije sa sedištem u Švajcarskoj, paket u koji spadaju cipiripi kakao blok i namazi.

Generalni direktor Paraćinke kaže za Blic da je kupovina cipiripija deo njihove poslovne strategije oko daljeg razvoja kompanije.

- Želeli smo da proširimo paletu proizvoda, i na našu sreću postigli smo dogovor sa kompanijom Nestle koja je prihvatila našu ponudu za kupovinu "cipiripija". Odlučili smo se za taj brend jer je to poznat, stari, srpski brend. Cilj nam je da investiramo u nešto što je tržišno već verifikovano i sigurno, a "cipiripi" to svakako jeste - kaže Simić.

On posebno ističe to da je ovo jedan od retkih slučajeva da su domaći investitori kupili nešto od stranih.

- Ipak nešto naše ostaje ovde, u rukama domaćih investitora. Da ne bude da sve kupuju uvek strani ulagači - naglašava prvi čovek Paraćinke.

Prema njegovim rečima, plan ove domaće kompanije je da u narednom periodu još više unapredi razvoj poznatog brenda.

- Imamo sve kapacitete za to. Nastavljamo ulaganje u ovaj proizvod, a u zavisnosti od tržišnih potreba, otvaraju se i druge mogućnosti da u okviru istih robnih grupa proširimo asortiman - navodi Simić.

On dodaje da je ostala još jedna karika u lancu da ceo proces kupovine cipiripija" bude do kraja zaključen.

- To je rešenje Komisije za zaštitu konkurencije. U pitanju je standardna procedura i očekujemo da bude završena do kraja maja. Tada će biti i zvanično potpisivanje ugovora sa Nestle o kupovini cipiripija - naglašava direktor Paraćinke.

Brend cipiripi ima dugu i bogatu istoriju, sa više od 27 godina prisustva u Srbiji i sinonim je lepih uspomena i detinjstva.

Rast na tržištu jugoistočne Evrope

U Paraćinki kažu da će na ovaj način brendu cipiripi omogućiti da raste i razvija se na tržištu jugoistočne Evrope.

- Kao posledica toga, moći ćemo da zapošljavamo nove ljude, povećamo srpski izvoz i dalje razvijamo ovaj važan brend - zaključuje generalni direktor Paraćinke.

Kompanija "ilbo, u čijem sastavu od 2011. posluje Paraćinka, osnovana je još 1991. godine. Na srpskom tržištu distribuira više od 50 poznatih brendova i domaćih, ali i najčuvenijih svetskih proizvođača. Robu distribuira iz dva velika distributivna centra u Beogradu i Nišu, sa više od 200 vozila, tako da pokriva celo tržište Srbije.

Kompanija Paraćinka ima dugu tradiciju, osnovana je još 1924. godine, kao privatno preduzeće braće Milojković. Od 1990. godine, među prvima u konditorskoj industriji, posluje kao deoničarsko društvo, a potom kao akcionarsko duštvo. Od 2011. godine nastavlja da posluje kao javno akcionarsko društvo u privatnoj svojini u većinskom vlasništvu kompanije Silbo. Paraćinka zapošljava ukupno 140 ljudi, a njena dobit u 2016. bila je 50.741.000 dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Industrija, Građevina

Objavljen prvi dokument za izradu Studije o proceni uticaja na životnu sredinu za Jadar - Planirana proizvodnja do 1,7 miliona tona rude godišnje, Rio Sava mora da otkupi još 209 parcela za početak gradnje

Kompanija Rio Sava Exploration podnela je Ministarstvu za zaštitu životne sredine i zvanično zahtev za određivanje obima i sadržaja Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta podzemne eksploatacije ležišta litijuma i bora Jadar. Eksploatacija bi se obavljala na katastarskim parcelama u okviru katastarskih opština Gornje Nedeljice, Brnjac, Veliko Selo, Jarebice, Slatina, Stupnica i Šurice, koje pripadaju gradu Loznici.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.