NavMenu

Nikola Jevtić, generalni direktor Alti Logistike - Druga godina poslovanja kao temelj za srednjoročne planove

Izvor: eKapija Utorak, 12.12.2017. 07:20
Komentari
Podeli
Nikola JevtićNikola Jevtić
Dodata vrednost u našem poslovanju, koju stvaramo i pružamo svojim poslovnim partnerima i klijentima, je ono što Alti Logistiku izdvaja i svrstava je u sam vrh organizacija po kvalitetu usluga u oblasti logistike, kaže Nikola Jevtić, generalni direktor te mlade kompanije.

Iza Alti Logistike je dve godine poslovanja, a povod za intervju su rezultati kompanije, kao i planovi za naredni period.

eKapija: U kom raspoloženju i sa kojim rezultatima ulazite u treću godinu poslovanja?

- Pri osnivanju firme potrudili smo se da naš brend bude prepoznat u što kraćem roku. Kompanija nije dugo čekala na realizaciju svojih usluga i prve poslove smo realizovali već nakon par nedelja poslovanja. Od početka smo vodili računa o efektu postizanja dobrog utiska kod korisnika naših usluga, a u rukovodstvu kompanije ističemo važnost inovacija. Našim zaposlenima smo jasno definisali očekivanja, pratili ih i podržavali u ostvarenju zadatih ciljeva, te shodno rezultatima vrednovali njihov rad. Za sve navedeno je potrebna velika fokusiranost, ali i fleksibilnost. U drugoj godini poslovanja održavali smo i unapređivali poslovne procese koje smo od osnivanja postavili i to nam sada služi kao temelj za srednjoročne planove. U treću godinu poslovanja tako, ulazimo sa velikim entuzijazmom, a razlog za to nam daju pozitivni poslovni rezultati i razvoj poslovanja.

eKapija: Alti Logistika nastoji da se istakne sa dodatom vrednošću usluga koje pruža svojim klijentima. Šta to konkretno znači?

- Cena, tačnost isporuke, brzina i kvalitet usluge i sigurnost prevezene robe su najbitniji parametri za klijente u saradnji sa Alti Logistikom. Klijenti tj. naši poslovni partneri, su u svakom segmentu saradnje sa naše strane usluženi tom dodatom vrednošću, što od nas zahteva individualni pristup i pažnju prema svakom klijentu. Ta dodata vrednost u našem poslovanju, koju stvaramo i pružamo svojim poslovnim partnerima i klijentima, je i ono što Alti Logistiku izdvaja i svrstava je u sam vrh organizacija po kvalitetu usluga u oblasti logistike. Vrlo posvećeni planiranju, organizovanju i realizaciji svojih poslovnih procesa, i time ispunjenju potreba i zahteva našim poslovnim partnerima i klijentima. Želimo da im omogućimo da imaju nesmetan, olakšan, kvalitetan servis logističkih usluga, koji doprinosi uštedi troškova i vremena.

eKapija: Misija Alti Logistike je da svojom ponudom usluga stvori najkvalitetniji i najisplativiji servis. Kako napraviti taj balans?

- Da, naša misija jeste da svojom ponudom usluga stvorimo najkvalitetniji i najisplativiji servis. Uz stručne i motivisane kadrove želimo da osvojimo ciljani deo tržišta, koje zahteva da u svojoj organizaciji poslovanja imamo i cenimo vrednosti kao što su kvalitet i isplativost. Takvim pristupom, osiguravamo saradnju sa ljudima i organizacijama koji dele istu viziju i ciljeve sa nama, što za nas predstavlja dodatno zadovoljstvo u poslovanju, ali i odgovornost koju nosi takva vizija. Alti Logistika i zaposleni u njoj, svesni su da su očekivanja naših poslovnih partnera sve veća - očekuju da sve bude brže, fleksibilnije, jeftinije, da budu informisani u potpunosti i pravovremeno. Sve ovo je moguće postići samo visokom organizacionom kulturom, kako se ne bi išlo na uštrb krajnjih korisnika naših usluga tj. poslovnih partnera. Visoka organizaciona kultura poslovanja podrazumeva da smo adaptilni na promene, da brzo učimo. To daje dodatu vrednost i kvalitet u naš odnos prema klijentima i ujedno znači da im ne pravi dodatni trošak. Time pravimo fini balans između kvaliteta i isplativosti, a ujedno i razliku u poslovanju između nas i ostalih konkurenata na tržištu.

eKapija: Šta govori vaša statistika, koja roba i u koje zemlje se najviše transportuje?

- Fokus našeg poslovanja je na drumskom transportu širom zemalja Zapadne i Istočne Evrope. Srbija ima najveću spoljnotrgovinsku robnu razmenu sa zemljama Zapadne Evrope. Najkomercijalnije destinacije koje servisiramo na nedeljnom nivou su Nemačka sa Beneluksom i Italija. U poslednjih deceniju-dve Nemačka je bila i ostala jedan od vodećih partnera Srbije u svim sektorima privrede. Spoljnotrgovinska saradnja nije 1:1, skoro se duplo više uvozi nego što se izvozi, a najčešće se transportuju električni i elektronski aparati, medicinski i farmaceutski proizvodi, mašine, alati i industrijska oprema, metalurgija, tekstil, povrće i voće.

eKapija: Nedavno ste otvorili i kancelariju u Dobanovcima. Recite nam nešto više o tome.

- Nova kancelarija u Dobanovcima predstavlja samo prirodan sled koraka koje je u svom razvoju predvideo menadžment. Moram da napomenem da se ne zaustvljamo na tome jer želimo da imamo još otvorenih kancelarija koje će nam omogućiti da klijentima i poslovnim partnerima pružimo još kvalitetniju uslugu u što realnijem vremenu. Ovom kancelarijom, Alti Logistika je svoje poslovanje približila privatnom železničkom logističkom terminalu u NELT Centralnom distributivnom centru u Dobanovcima. Prugom i autoputevima je povezana sa svim evropskim lukama i kopnenim terminalima, a kancelarija u Dobanovcima je omogućila i da budemo bliži autoputevima E-75 i E-70, koji se ukrštaju na udaljenosti od šest kilometara od terminala. Takođe, aerodrom Nikola Tesla je udaljen deset kilometara. U novootvorenoj kancelariji u Dobanovcima, kao i u našem sedištu, Alti Logistika je u mogućnosti da u carinskom postupku ponudi smeštaj robe pod carinski nadzor, stavljanje robe u slobodan promet, aktivno i pasivno oplemenjivanje, privremeni uvoz i izvoz, kao i izvoz.

eKapija: Sa Saobraćajnim fakultetom u Beogradu ste ostvarili poslovno-tehničku saradnju. Imali ste prvu grupu praktikanata. Kako ste zadovoljni saradnjom?

- Zadovoljni smo ostvarenim stepenom poslovno-tehničke saradnje sa Saobraćajnim fakultetom u Beogradu. Saradnju želimo da nastavimo i planiramo da je unapredimo čim se steknu uslovi, kako bi bili u mogućnosti da većem broju praktikanata pružimo mogućnost da učestvuju u poslovima logistike i da svoje stečeno znanje na fakultetu primene i nadograde praktičnim iskustvom u Alti Logistici.

eKapija: Zaposleni su ključni u ostvarivanju ciljeva kompanije. Kako motivišete zaposlene? Koji savet biste dali onima koji razmišljaju o karijeri u kompaniji Alti Logistika?

- Motivisanost zaposlenih je jedan od ključnih preduslova za uspeh poslovanja. Dobro motivisani zaposleni znaju šta treba da rade i kojim putem da dođu do definisanog cilja na brz i efikasan način, što je bitno za organizaciju, ali i za zaposlene koji kao nagradu za uloženi rad i napor ostvaruju određenu korist. Dakle, Alti Logistika motivisanjem svojih zaposlenih sprovodi i aktivnosti u svrhu ličnih i organizacionih ciljeva. Razumevanje motivacije zaposlenih u našoj kompaniji je veoma značajno jer se tako dolazi do poboljšanja efikasnosti i kreativnosti rada, poboljšanja kvaliteta radnog života u organizaciji, jačanja naše konkuretnosti i uspešnosti na veoma dinamičnom tržištu. Kako bismo bili uspešni u poslovanju, a do sada je to rezultiralo i dobijanjem brojnih sertifikata o kvalitetu (ISO 9001/15, 14001/15 i 18001/07) i nagrada za uspešno poslovanje (Brand Leader Award), Alti Logistika koristi najbolju kombinaciju materijalnih i nematerijalnih podsticaja. Za potencijalne kandidate imamo jednu poruku: dobro uređen sistem poslovanja - koji nastojimo da održimo i usavršimo, da znamo šta, kako radimo, gde idemo/težimo, je garancija da cenimo naše zaposlene, a to je istovremenom i rezultat njihovog rada, jer ćemo u budućnosti njih smatrati ogledalom vrednosti firme.

eKapija: Kakvi su vam planovi za naredni period?

- Proširenje kapaciteta kompanije u transportu, carinskom posredovanju, skladištenju i informacionoj tehnologiji.

Kompletan sadržaj biltena Transport i logistika - Ključ efikasnog poslovanja pročitajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  Industrija

Otvoreno prvo industrijsko biološko postrojenje za preradu otpadnih voda

Prvo industrijsko biološko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu, čija je vrednost 5 mil EUR, otvoreno je u fabrici Smurfit Kappa doo. Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić koja je otvorila ovo postrojenje u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, direktora Smurfit Kappa grupe za Evropu Saverija Majera i generalnog direktora Smurfit Kappa doo Milana Markovića, naglasila je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.