Izvor: eKapija | Ponedeljak, 16.10.2017.| 15:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ljubiša Veljković, predsednik IO Milenijum osiguranja - Veliki planovi na polju agro-biznisa i zdravstvenih osiguranja

Ljubiša Veljković
Ljubiša Veljković
Rast brži od rasta tržišta, uz povećanje profita, cilj je Milenijum osiguranja kako u ovoj, tako i u narednoj godini. U tome su i uspešni - nakon tri kvartala 2017, imovina i imovinski rizici se razvijaju tri puta brže od rasta tržišta, kolektivna osiguranja lica 10 puta, kao i osiguranja od odgovornosti prema trećim licima, kaže u razgovoru za eKapiju Ljubiša Veljković, predsednik Izvršnog odbora.

- Ambicije su i ulazak na nova tržišta, pre svega agro-biznis i zdravstvena osiguranja - dodaje naš sagovornik.

Milenijum osiguranje traje skoro tri decenije u Srbiji, a danas ima 470 zaposlenih - oko 25% zaposleno u administraciji i tehničkim sektorima, a ostatak u prodaji. Prodajna mreža sastoji se od 6 filijala, tri ekpoziture u većim gradovima, a putem prodajnih kancelarija zastupljeni su u većini gradova Srbije.

eKapija: Kakav je i koliki portfolio Milenijum osiguranja danas?

- Mi smo neživotni osiguravač i naš portfolio je strukturiran od većine tradicionalnih vrsta osiguranja. Dominantno su zastupljena osiguranja vozila, mada se možemo pohvaliti i asistencijama. Imovina i imovinski rizici nam se razvijaju u ovoj godini tri puta brže od rasta tržišta, kolektivna osiguranja lica 10 puta, osiguranja od odgovornosti prema trećim licima takođe. Dakle, agresivnije razvijamo imovinska osiguranja, osiguranja lica i ostala neživotna osiguranja, dok smo kod osiguranja vozila u skladu sa tržišnim trendovima.

(Foto: Sychugina/shutterstock.com)
eKapija: To je svakako dobar znak za ovu poslovnu godinu.

- Posmatrajući tri kvartala možemo reći da se godina dobro razvija, u produkcijskom smislu reči smo na zadatim ciljevima, profitabilno poslujemo, uvećava nam se vrednost finansijske imovine. Kadrovski smo se dodatno sistematizovali na svim nivoima i aktivnostima koje smo sprovodili i u ovoj godini stvorili smo pretpostavke za održivo poslovanje i rast u narednim.

eKapija: Šta očekujete do kraja 2017?


- Na tržištu neživotnih osiguranja, očekujem da ćemo 2017. završiti na više od 4% učešća, a na tržištu autoodgovornosti na oko 8%. Naš osnovni cilj u 2017. godini je bio rast uz diversifikaciju strukture porftelja i kanala prodaje, kao i podizanje kvaliteta sprovođenja osiguranja na nekoliko lestvica iznad, u čemu smo, nadam se, i uspeli.

eKapija: Kakvi su planovi za 2018. godinu i na šta ćete biti prvenstveno usmereni?

- Ambicije nam ostaju slične kao i u ovoj godini. Rast brži od rasta tržišta uz rast profita. Otvaranje nekoliko ekspozitura i povećanje prodajne mreže. Ulazak na nova tržišta, pre svega agro-biznis i zdravstvena osiguranja. Dakle, sistemski rast i razvoj kompanije na svim mestima, teritorijalno, kadrovski i u povećanju kvaliteta nivoa usluge.

U kontinuitetu smo razvoja proizvoda već dve godine unazad, bilo da je reč o novim proizvodima ili o redizajnu proizvoda. Nastavljamo sa razvojem proizvoda za segmente malih privrednika, poljoprivrede, doborovoljnog zdravstvenog osiguranja itd.

PRVI PO AŽURNOSTI REŠAVANJA ŠTETA KOD AUTOODGOVORNOSTI

Tržište je učinilo svoje i u ovako velikoj tržišnoj utakmici cenovna elastičnost je minimalna, smatra naš sagovornik.

- Osiguranici će svoje izbore usmeravati na kvalitet usluge, efikasnost u dobijanju ponuda, informacija i visoke ažurnosti u rešavanju šteta. I to je naša šansa, visoko profesionalna usluga i kontinuirani razvoj marketing odnosa sa našim komitentima je u fokusu budućeg razvoja Milenijum osiguranja. Radi potkrepljenja ove tvrdnje, istakao bih i činjenicu da je Milenijum osiguranje lider u ažurnosti rešavanja šteta kod autoodgovornosti prema najnovijem zvaničnom izveštaju Narodne Banke Srbije. Ažurnost u rešavanju šteta predstavlja osnovni kriterijum za procenu dobrog društva za osiguranje, prema izveštaju Narodne banke Srbije.

M.M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.