Izvor: eKapija | Ponedeljak, 16.10.2017.| 15:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ljubiša Veljković, predsednik IO Milenijum osiguranja - Veliki planovi na polju agro-biznisa i zdravstvenih osiguranja

Ljubiša Veljković
Ljubiša Veljković
Rast brži od rasta tržišta, uz povećanje profita, cilj je Milenijum osiguranja kako u ovoj, tako i u narednoj godini. U tome su i uspešni - nakon tri kvartala 2017, imovina i imovinski rizici se razvijaju tri puta brže od rasta tržišta, kolektivna osiguranja lica 10 puta, kao i osiguranja od odgovornosti prema trećim licima, kaže u razgovoru za eKapiju Ljubiša Veljković, predsednik Izvršnog odbora.

- Ambicije su i ulazak na nova tržišta, pre svega agro-biznis i zdravstvena osiguranja - dodaje naš sagovornik.

Milenijum osiguranje traje skoro tri decenije u Srbiji, a danas ima 470 zaposlenih - oko 25% zaposleno u administraciji i tehničkim sektorima, a ostatak u prodaji. Prodajna mreža sastoji se od 6 filijala, tri ekpoziture u većim gradovima, a putem prodajnih kancelarija zastupljeni su u većini gradova Srbije.

eKapija: Kakav je i koliki portfolio Milenijum osiguranja danas?

- Mi smo neživotni osiguravač i naš portfolio je strukturiran od većine tradicionalnih vrsta osiguranja. Dominantno su zastupljena osiguranja vozila, mada se možemo pohvaliti i asistencijama. Imovina i imovinski rizici nam se razvijaju u ovoj godini tri puta brže od rasta tržišta, kolektivna osiguranja lica 10 puta, osiguranja od odgovornosti prema trećim licima takođe. Dakle, agresivnije razvijamo imovinska osiguranja, osiguranja lica i ostala neživotna osiguranja, dok smo kod osiguranja vozila u skladu sa tržišnim trendovima.

(Foto: Sychugina/shutterstock.com)
eKapija: To je svakako dobar znak za ovu poslovnu godinu.

- Posmatrajući tri kvartala možemo reći da se godina dobro razvija, u produkcijskom smislu reči smo na zadatim ciljevima, profitabilno poslujemo, uvećava nam se vrednost finansijske imovine. Kadrovski smo se dodatno sistematizovali na svim nivoima i aktivnostima koje smo sprovodili i u ovoj godini stvorili smo pretpostavke za održivo poslovanje i rast u narednim.

eKapija: Šta očekujete do kraja 2017?


- Na tržištu neživotnih osiguranja, očekujem da ćemo 2017. završiti na više od 4% učešća, a na tržištu autoodgovornosti na oko 8%. Naš osnovni cilj u 2017. godini je bio rast uz diversifikaciju strukture porftelja i kanala prodaje, kao i podizanje kvaliteta sprovođenja osiguranja na nekoliko lestvica iznad, u čemu smo, nadam se, i uspeli.

eKapija: Kakvi su planovi za 2018. godinu i na šta ćete biti prvenstveno usmereni?

- Ambicije nam ostaju slične kao i u ovoj godini. Rast brži od rasta tržišta uz rast profita. Otvaranje nekoliko ekspozitura i povećanje prodajne mreže. Ulazak na nova tržišta, pre svega agro-biznis i zdravstvena osiguranja. Dakle, sistemski rast i razvoj kompanije na svim mestima, teritorijalno, kadrovski i u povećanju kvaliteta nivoa usluge.

U kontinuitetu smo razvoja proizvoda već dve godine unazad, bilo da je reč o novim proizvodima ili o redizajnu proizvoda. Nastavljamo sa razvojem proizvoda za segmente malih privrednika, poljoprivrede, doborovoljnog zdravstvenog osiguranja itd.

PRVI PO AŽURNOSTI REŠAVANJA ŠTETA KOD AUTOODGOVORNOSTI

Tržište je učinilo svoje i u ovako velikoj tržišnoj utakmici cenovna elastičnost je minimalna, smatra naš sagovornik.

- Osiguranici će svoje izbore usmeravati na kvalitet usluge, efikasnost u dobijanju ponuda, informacija i visoke ažurnosti u rešavanju šteta. I to je naša šansa, visoko profesionalna usluga i kontinuirani razvoj marketing odnosa sa našim komitentima je u fokusu budućeg razvoja Milenijum osiguranja. Radi potkrepljenja ove tvrdnje, istakao bih i činjenicu da je Milenijum osiguranje lider u ažurnosti rešavanja šteta kod autoodgovornosti prema najnovijem zvaničnom izveštaju Narodne Banke Srbije. Ažurnost u rešavanju šteta predstavlja osnovni kriterijum za procenu dobrog društva za osiguranje, prema izveštaju Narodne banke Srbije.

M.M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE