Izvor: eKapija | Ponedeljak, 01.09.2008.| 10:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Tihomir Jakovljević, Osnivač i direktor preduzeća Vektor electric nebo je granica

(Foto: lična arhiva)

Tihomir Jakovljević je rođen 10.09.1967. u Beogradu. Po zanimanju je saobraćajni inženjer, a ljubav prema tehnici mu je preneo otac, mašinski inženjer, koji je radio u preduzeću SRC Tašmajdan. Mlađi brat je takođe u tehnici, elektro inženjer je, koji je magistrirao na Texas AM University, a živi i radi u SAD.

Tihomir je pohađao osnovnu školu "Dositej Obradović", završio srednju elektrotehničku školu "Nikola Tesla" u Beogradu, a tokom srednje škole bavio se elektronikom u okviru "Narodne tehnike" i bio republički prvak u radio tehnici-elektronici. Tokom školovanja je dobio dve "Oktobarske nagrade" i primao nepovratnu stipendiju Gradske Skupštine na osnovu ovih talenata.

Tokom četvrtog razreda srednje škole završio je i obuku za sportskog pilota na beogradskom sportskom aerodromu Lisičiji jarak.

Nakon završene srednje škole, upisuje Vazduhoplovnu vojnu akademiju JNA u Zadru, kao pitomac 38. klase, gde je i završio vojnu letačko-borbenu obuku sa najvišom ocenom, I potom je samostalno leteo na vojnim borbenim avionima, u činu potporučnika ratne avijacije.

Potom je upisao i Saobraćajni fakultet u Beogradu, kao i Višu vazduhoplovnu školu, završio obuku za saobraćajnog pilota pri JATovom školskom centru, kao i u Engleskoj, u British Midlands letačkom centru.

Deset godina je radio u saobraćajnoj avijaciji, do 1993. u JATu, zatim tri godine u Indoneziji, Tunis Air i Air Malta. Poseduje najvišu saobraćajnu letačku dozvolu, tzv. ATP licence.

Tokom boravka u Indoneziji osnovao privatno preduzeće i bavio se izvozom indonežanske robe na tržišta Rusije, Bugarske, Grčke i YU.

A onda počinje priča o Vektor Inženjeringu ( www.vektor-ing.com ) , firmi koja je u velikoj ekspanziji, koja je izvela izuzetno značajne građevinske I termo projekte, gde je realizovala građevinske i instalaterske radove, a posebno su poznate njihove reference u oblasti najsloženijih termoenergetskih objekata I postrojenja. (pogledajte im referenc listu !) Firma će uskoro imati 100 zaposlenih, a trećinu tima čine inženjeri.

Kompanija je nedavno završila još jednu, sopstvenu investciju I uselila se u novi, poslovni prostor u Zemunu, u ulici Cara Dušana 266.

Tihomir Jakovljević se oprobao i u politici. Učestvovao je kao nosilac liste i šef izbornog štaba na lokalnim izborima 2004.godine i ostvario najbolji stranački rezultat u Beogradu, a bio je i šef odborničke grupe u Skupštini opštine Palilula.

Oženio se 1992, ima dvoje dece.

Odlično govori indonežanski i engleski jezik.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.