NavMenu

Srđan Milanović, direktor kompanije Linea Milanović - Lepota je u individualnosti, detaljima i trajanju

Izvor: eKapija Utorak, 03.10.2017. 07:27
Komentari
Podeli
Srđan MilanovićSrđan Milanović
Poštovanje želja klijenata, trendova, usmeravanje na svaki detalj, ali pod uslovom da svaki komad nameštaja ima dugoročnu vrednost, ciljevi su brenda Linea Milanović. Kompanija Linea Milanović se bavi proizvodnjom nameštaja, kao i opremanjem enterijera objekata različite namene: hotela, restorana, kafića, stambenih objekata...

Arhitekta Srđan Milanović, direktor kompanije Linea Milanović, u intervjuu za eKapiju govori o trendovima u industriji nameštaja, uređenju enterijera, kao i o konceptu luksuznog opremanja prostora.

eKapija: Nameštaj brenda Linea Milanović je veoma prepoznatljiv po sofisticiranom dizajnu. Kakvi su trendovi ove sezone?

- Linea Milanović dizajnira i izrađuje nameštaj vrhunskog kvaliteta, tako da dizajn forme i oblika koji izlazi iz našeg biroa i naše fabrike mora da odgovara dužem vremenskom periodu. Trendovi dizajna se dosta razlikuju od podneblja do podneblja, uglavnom u pogledu formi, ali i materijala i boja. Uzmimo na primer vrstu i boju štofova, a to je kod nas definitivno pliš bez mnogo sjaja, boje poput puder roze, mint zelene, zagasito narandžaste ili nešto tamnijih nijansi poput petroleja i nijansi između bordo i ljubičaste. Duboko matirane površine, kada pričamo o bojenju i sirove teksture drveta, su nešto što su poslednji trendovi u Evropi, a pomama je prilično velika i kod nas.

eKapija: Šta je ključ vašeg uspešnog dizajna?

- Upravo ono što sam malopre rekao, uspešno spojiti oblik i formu koja će biti fenomenalna i sada i za 5 godina, ali je završnom obradom učiniti modernom. Osim toga, obraćanje pažnje kako na celinu, tako i na skladnost proporcija i detalje prilikom dizajna, ali i izrade. Lepota dizajniranja i izrade custom-design nameštaja leži u prilagođavanju svakog segmenta prostoru kome je namenjen.

eKapija: Uređenje prostora nema samo estetsku dimenziju. Dom oslikava stil života ukućana. U kakav životni stil bi se uklopio vaš nameštaj?

- Nameštaj Linea Milanović namenjen je klijentima sa izraženim osećajem za dobar dizajn i visok kvalitet. Brend Linea Milanović je pronašao put do mnogih klijenata i enterijera upravo zbog pažnje koju posvećuje svakom klijentu, projektu, svakom enterijeru, svakom detalju i naravno kvalitetu...

eKapija: Može li se govoriti o trendovima u uređenju prostora? Koliko se ti trendovi menjaju?

- O trendovima u uređenju enterijera se može govoriti sa više aspekata. Naš posao je da klijentima pružimo uslugu na najvišem mogućem nivou obraćajući pažnju na trendove u vidu tekstura, formi, detalja ali zadržavajući trajno estetsko rešenje koje će biti moderno i u narednih 15 godina. Upravo je to ono što naš tim saradnika – arhitekata i dizajnera uključujući i mene imamo u vidu prilikom kreiranja da li pojedinih komada ili dizajna čitavih enterijera, stambenog, ugostiteljskog ili nekog drugog.

eKapija: Da li je Srbija spremna za dizajn unikatnih ekskluzivnih enterijera?

- Srbija ima taj šablon kašnjenja za evropskim i svetskim kretanjima u dizajnu, kao uostalom i u mnogim drugim aspektima. Moja procena na bazi dosadašnjeg iskustva je da kasnimo u pogledu dizajna oko 2-3 godine, dok je ranije to bilo i više. To je ako govorimo globalno. Naravno da postoji i određeni procenat ljudi koji revnosno prati svetska kretanja i trendove, i između ostalog oni i predstavljaju jedan deo naših klijenata.

eKapija: Šta Linea Milanović ima da ponudi za komercijalne objekte?

- Kompletan servis opremanja u svemu po zahtevu klijenta, dakle od dizajna - ukoliko je to potrebno, do izrade i montaže prema projektu i zahtevu koji dostavlja klijent, pri čemu najbolje dolazimo do izražaja kod najzahtevnijih klijenata, s obzirom na to da imamao i dobar tim dizajnera i arhitekata, dobro opremljen proizvodni pogon, probran tim majstora i saradnika.

eKapija: Kojim projektima biste se pohvalili?

- Radili smo na projektima manje i srednje veličine i opremali smo enterijere gotovo svih zamislivih kategorija – od tržnih centara i shop-ova, hotela od 4-5 zvezdica, kao na primer Hyatt, Majestic itd, privatnih ordinacija, kancelarija od kojih je poslednja bila opremanje head office-a GTC-a, do ugostiteljskih objekata i vila u Ženevi, mnogobojnih rezidencija ambasadora, benzinskih stanica - 40-ak je bilo samo za Lukoil, nebrojeno mnogo stanova i kuća u regionu, EU i Rusiji.

eKapija: Kakvi su vam planovi za naredni period?

- Postepeno unapređenje na svim poljima, nastavak proširenja poslovanja u regionu i EU. Kratkoročno - radimo na jednom manjem hotelu u Vojvodini, započinjemo još neke projekte i spremamo se za izlaganje na ADRIATIC DESIGN EXPO-u 2017 u Splitu narednog meseca.

Kompletan sadžaj Enterijer - Brzo i jednostavno do kvalitetnog i udobnog prostora možete pročitati OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.