NavMenu

Snežana Despotović, vlasnica i menadžerka firme "Nives"

Izvor: eKapija Sreda, 16.07.2008. 12:21
Komentari
Podeli

Snežana DespotovićSnežana Despotović

Snežana Despotović, dobitnica ovogodišnjeg specijalnog priznanja za društveno odgovorno poslovanje, koje dodeljuje Udruženje poslovnih žena, vlasnica je i menadžerka firme "Nives" . Ona je pre osnivanja sopstvenog preduzeća bila direktorka uspešnog trgovinskog preduzeća i direktorka prve registrovane privatne štedionce.

"Nives" je jedna od vodećih srpskih kompanija u uvozu, plasmanu i distribuciji polimera različitih vrsta. Ekskluzivni su zastupnici nekoliko evropskih kompanija za proizvodnju polmera. Poslovnu saradnju ostvaruju sa zemljama Evrope pa čak i vangranica EU. Plasiraju robu uglavnom na domaće tržište, a uvoze iz Mađarske, Austrije, Češke, Bugarske, Grčke i drugih zemalja.

"Nives" poseduje i proizvodni pogon za izradu predmeta od plastičnih masa. Prepoznatljivi proizvodi iz sektora proizvodnje su uređaji za prečišćavanje vode "Eco Fil ter" i "Aqua Dea", namenjeni kućnoj upotrebi.

Snežana Despotović, vlasnica firme NIVES, opredelila se za zdrav trend življenja i zato direktno podstiče poboljšanje kvaliteta životne sredine reciklažom otpadnih sirovina. Prošle godine su zaposlili dvadesetoro mladih ljudi, a za ovu godinu imaju u planu da dupliraju kapacitet radnika u oblasti reciklaže. Pored postojeće linije za preradu otpadne sirovine plastike instaliraće još dve linije, što će omogućiti dnevnu preradu 25 tona otpadne plastike.

Početkom 2008. godine privatizovali su Društveno preduzeća "Zateks" i time proširili delatnost i na konfekcijsku proizvodnju. Da bi uposlili kapacitete ove firme planiraju da, pored postojećih 15, za posle još 15 radnika.

Snežana Despotović je do bitnica nagrade "Najuspešnija preduzetnica 2007. godine" koju dodelju je Regionalna privredna komora Niša i članica je Saveta za žensko preduzetništvo RPK "Teodora" iz Niša.

Ona smatra da je žensko udruživanje u biznisu jako važno, kako bi žene zajedničkim snagama uspele da se suprotstave muškoj dominaciji u biznisu i dokažu da su jednako uspešne u obavljanju svih poslova, izuzetno uporne i istrajne u postizanju zadatih ciljeva.

- Za mene je jako značajno da budem u društvu žena zmajeva , jer je to najbolji put da i sama postanem žena zmaj.

(izvor: www.poslovnezene.org.yu )

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.