Izvor: Limes press | Petak, 06.06.2008.| 14:39

Miroljub Aleksić, predsednik kompanije "Alco group" iz Beograda

Prvo zaposlenje u Srbiji Miroljub Aleksić je našao u Poljoprivredno-industrijskom kombinatu Beograd (PKB), a od 1994. do 1998. godine je radio u PKB Banci.

Pošto je to bilo vreme kada se socijalistički sistem menjao u kapitalistički, kada je počinjala privatizacija, a na vlasti bila reformatorska vlada Ante Markovića, Aleksić napušta PKB i zasniva svoj samostalni posao.

Osnovan je "ALCO - Aleksić Company". Prvi poslovi preduzeća su bili vezani za otkup ruskih potraživanja, klirinških dolara i eskont menica na celoj teritoriji bivše Jugoslavije, kao i rad na Beogradskoj berzi sa komercijalnim i blagajničkim zapisima, zajmom Republike Srbije, i tako dalje. Jednom rečiju, prve četiri godine poslovanja i razvoja firme, do hiperinflacije 1994.godine, dominirali su finansijski poslovi i investicije u vlastite poslovne prostore.

U 1995. godini Aleksić osniva "Alco banku", a 1998. na javnoj licitaciji kupuje preduzeće "Pionir" koje je bilo u stečaju. Slede godine ulaganja i reorganizovanja "Pionira", investiranja u proizvodnju, trgovinu, a zatim i u hotele.

Miroljub Aleksić je rođen 1957. godine u Vranju. Diplomirani je inženjer, otac troje dece.

Svoje slobodno vreme provodi sa porodicom, a hobi mu je čitanje knjiga i sport.

izvor : "Uspešni preduzetnici i menadžeri Srbije - prvih 100"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.