Izvor: eKapija | Ponedeljak, 24.04.2017.| 11:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Predrag Skoković, direktor i suosnivač kompanije Quality House Serbia - Biografija

Predrag Skoković
Predrag Skoković je profesionalni programer i softver tester sa dugogodišnjim iskustvom u IT industriji. Diplomirao je na Prirodno matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, na Departmanu za matematiku i informatiku. Radio je nekoliko semestara kao demonstrator u nastavi na matičnom fakultetu, da bi posle toga nekoliko godina proveo u regionalnoj banci kao administrator IKT sistema. Zatim je više od decenije znanje i iskustvo sticao u kompaniji za razvoj softvera, gde se zainteresovao za rad u domenu kontrole kvaliteta. Aktivnim pristupom u vođenju razvojnih timova na mnogobrojnim internacionalnim projektima radio je na podizanju svesti o neophodnom sprovođenju testiranja od ideje do realizacije softvera. Kroz dugogodišnji posvećen rad bio je uključen u projekte tehničke automatizacije na polju medicine i petrohemije, ali i u sektoru finansija i bankarstva. Početni entuzijazam da širi i prenosi znanje ga nikada nije napustio, stoga postaje redovni (i nagrađivani) predavač na internacionalnim konferencijama posvećenim testiranju softera ali i gost predavač Univerziteta u Novom Sadu.

Danas, nakon višegodišnjeg angažmana u svetu testiranja softvera, Predrag je član regionalnog ISTQB odbora za Jugoistočnu Evropu (South East European Testing Board - SEETB), profesionalni konsultant i akreditovani ISTQB trener, suosnivač i predsednik UO Test’RS Club-a, zajednice profesionalnih softver testera Srbije, i suosnivač i direktor kompanije Quality House u Srbiji. Quality House je softverska kompanija koja pruža raznovrsne usluge profesionalnog testiranja softvera kao i usluge obuke u oblasti testiranja softvera kompanijama svih veličina.

Pre svega navedenog, Predrag je suprug i otac dve devojčice, pasionirani ljubitelj knjige iz oblasti prirodnih i društvenih nauka, uvek otvoren ka novim saznanjima i iskustvima, svetski putnik, ljubitelj alpskog skijanja, umereni hedonista i apsolutni optimista.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.