NavMenu

(E Magazin) Slavc Habič, direktor "Hyndai auto- Beograd": Novi servisno-prodajni centar će se otplatiti u roku od osam godina

Izvor: e Magazin Utorak, 27.05.2008. 12:17
Komentari
Podeli



NOVI STANDARDI – PRILIKA ZA USPEH


Direktor kompanije „Hyundai auto – Beograd“ veruje da će novi servisno-prodajni centar, u koji je uloženo 15 miliona evra, uspeti da se otplati u roku od osam godina


Investicija od 15 miliona evra u novi beogradski servisno-prodajni centar je najbolji pokazatelj koliko važnosti kompanija „Hyundai“ pridaje nastupu na srpskom tržištu. U trenutku kada se ovaj broj „E magazina“ pojavi na kioscima, preostaće još tačno jedna nedelja do svečanog otvaranja kompleksa od kojeg se mnogo očekuje. Prema rečima gospodina Slavca Habiča, generalnog direktora „Hyundai auto – Beograd“ d. o. o., ovakav pristup treba da doprinese poverenju kupaca u brend „Hyundai“, kao i njegovoj ekspanziji na srpskom tržištu.


(Foto: Hyundai)

Slavc Habič


E magazin: Da li ste upravo oborili srpski rekord u visini investicije u automobilski servisno-prodajni centar i zašto ste se odlučili na takav korak?

Slavc Habič: Mislim da u ovom trenutku jeste u pitanju najveća investicija, ali takođe mislim da će se time probuditi konkurencija. Tržište je konkurentno i sada i neki brendovi koji misle da su bolji od nas moraju da odgovore na taj način. Odlučili smo se zato što verujemo u Srbiju, verujemo u brend „Hyundai“, i sa tim ćemo tek pokazati Srbiji šta je „Hyundai“ i da ga vozači u Srbiji zaslužuju. Treba im dati na raspolaganje takav salon i servis, celokupnu uslugu na jednom mestu.


EM: Koliko je trajala izgradnja i šta će konkretno ponuditi novi centar?

SH: Centar će ponuditi punu paletu usluga – od prodaje vozila, preko najsavremenijeg i potpuno opremljenog servisa do farbarsko-limarske radionice. Ujedno, raspolagaćemo velikim skladištem za rezervne delove, iz kojeg će se brzo i efikasno zadovoljavati potrebe svih naših dilera u Srbiji. Objekat poseduje 135 podzemnih parking-mesta, tako da će korisnici sasvim sigurno biti zadovoljni. Ujedno, u okviru centra, čija je ukupna površina 12.400 kvadratnih metara, imamo i poslovnu zgradu od 4.400 kvadrata predviđenu za iznajmljivanje. Još jedna novina je da će servis biti na raspolaganju i korisnicima drugih brendova, a ne samo „Hyundaia“.



EM: Postoje li inovacije sa kojima se kupci još nisu sretali, a koje će moći da pronađu u novom salonu?

SH: Kada ga prvi put posetite, videćete – jer smo prvi na svetu koji gradimo po najnovijim „Hyundai“ standardima. Kada su uspostavljeni ti standardi, što je bilo u decembru prošle godine, bili smo skoro na završetku građevinskih radova. Preokrenuli smo se, zaustavili smo gradnju na nekoliko dana kako bismo im se prilagodili, i videćete stvarno nešto specijalno kad dođete kod nas.


EM: Mislite li na neke vizuelne ili tehničke specifičnosti?

SH: To je tajna, mala tajna. Videćete kada bude otvaranje 8. maja, jer taj centar sledi „Hyundaievu“ generaciju – inspiraciju, inovaciju, inteligenciju. To je mala tajna za Srbiju, čak i za Evropu.


EM: U kom vremenskom roku očekujete povrat investicije?

SH: Pošto je kompleks izgrađen na veoma atraktivnoj lokaciji, u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu, koji predstavlja novi poslovni centar prestonice, pa samim tim i Srbije, smatramo da će za to biti dovoljno osam godina.


EM: Kakva je projekcija prodaje brenda „Hyundai“ u Srbiji u narednih deset godina?

SH: Od 2010. godine „Hyundai auto – Beograd“ planira da prodaje više od 3.000 vozila godišnje, što znači stopu godišnjeg rasta od 10 odsto, tako da možemo svi zajedno da izračunamo kada će biti prodavano 6.000 „Hyundaievih“ automobila u Srbiji godišnje. Mislim da je to sasvim realno, pošto će se kod nas u sledećih nekoliko godina prodavati preko 100.000 uvoznih vozila, ne računajući „Zastavinu“ proizvodnju.




EM: Koji modeli su vam aduti na srpskom tržištu?

SH: Puno računamo na „i“ generaciju, odnosno modele i10 i i30. Prezadovoljni smo prodajnim rezultatima iz marta kada je u našoj ukupnoj prodaji i30 učestvovao sa gotovo jednom trećinom. Mislim da je veliki uspeh za nas kada posle pola godine od zvaničnog „lansiranja“ možemo da računamo na jednog takvog kandidata u automobilskom „C“ segmentu, koji je najteži za postizanje uspeha zbog izuzetno jake konkurencije.


EM: Nameravate li da krenete u promet polovnih automobila, i to samo kada je reč o vozilima brenda „Hyundai“?

SH: Nameravamo da se bavimo prodajom polovnih automobila, i pri tom se, kao i kada je u pitanju servis, nećemo ograničavati isključivo na naš brend. U početku, biće to samo vozila koja pribavimo preko programa „staro za novo“. Mislim da će za nekoliko godina „Hyundai auto – Beograd“, pošto ima kapacitet i znanje, moći da se bavi uvozom polovnih vozila iz Evrope.


EM: Zašto tek za nekoliko godina?

SH: Sačekaćemo da se tržište zasiti novim automobilima. To će se u Srbiji desiti u narednom periodu, čija dužina zavisi od ekonomske i političke situacije. Ako gledamo region, Slovenija i Hrvatska su već zasićene automobilima, tamo više ne može mnogo toga da se uradi, sem da se održava aktuelni broj. Srbija je još gladna vozila.


EM: Kako će se nastaviti prilagođavanje ponude vaše kompanije evropskom tržištu?

SH: Baš je „i“ generacijom „Hyundai“ pokazao da želi da se prilagodi evropskim kupcima, koji su stvarno specifični ako ih uporedite sa kupcima iz Amerike ili Azije, tako da će se novom fabrikom, koju će izgraditi do 2010. godine u Češkoj, stvarno približiti evropskom kupcu sa bar dva modela, specijalno rađena u Evropi za Evropu.


EM: Koja dva modela?

SH: Jedan od njih će sigurno biti i30. Drugi će biti potpuno nov model, koji je još uvek tajna.



Piše: Milan Kovačević


izvor:

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.