NavMenu

Vesna Gogić, direktorka Todor Hotels - Kongresne goste dovode bolja infrastruktura i profesionalna marketinška podrška

Izvor: eKapija Utorak, 07.03.2017. 06:59
Komentari
Podeli
Vesna GogićVesna Gogić
Kompanija Todor Hotels je u vlasništvu porodice Todorović, koja je poslovnu reputaciju stekla na polju modne industrije poslujući pod brendom Todor, a težnju da se pronikne u potrebe i želje savremenog gosta preneli su iz odevanja u ugostiteljstvo.

Todor Hotels u svom sastavu poseduje Beograd Art Hotel sa 4*, sa sadržajima i uslugama kreiranim jednako za boravak poslovnih gostiju i turista, smešten u srcu Knez Mihailove ulice, sa 55 soba za čiji je dizajn bila zadužena takođe porodična kompanija iz Fierence. Od poslovnih sadržaja, ovaj hotel ima 2 konferencijske sale kapaciteta do 140 učesnika pogodnih za održavanje kompanijskih skupova, sastanaka, promocija i prezentacija, kao i a la carte restoran Mosaic na prvom spratu, koji odlikuje predivan pogled na glavnu gradsku promenadu.

Takođe, u njihovom sastavu je hotel Aleksandar sa 4* u Vrnjačkoj Banji, na atraktivnoj centralnoj lokaciji u zoni banjskog parka. Hotel Aleksandar je rekonstruisana i modernizovana vila, sagrađena početkom 20. veka. Pogodan je za boravak gostiju radi odmora i relaksacije, kao i poslovnih gostiju tokom održavanja konferencija i sastanaka.

U sastavu Todor Hotels od nedavno je i ugostiteljski objekat izuzetne vrednosti i značaja za sve Beograđane i turiste - restoran Šešir moj, jedan od simbola Beograda i Skadarlije.

O rezultatima kompanije, kao i o planovima za naredni period, razgovarali smo sa Vesnom Gogić, direktorkom Todor Hotels.

eKapija: Šta Beograd Art Hotel ima da ponudi poslovnim turistima?

Belgrade Art Hotel u Knez MihailovojBelgrade Art Hotel u Knez Mihailovoj
- Osoblje hotela obavlja pre svega profesionalnu komunikaciju sa gostima, zastupa personalizovan pristup i realizuje u kratkom roku sve zahteve u vezi sa uslugama u hotelu ili van hotela. Svim poslovnim gostima na raspolaganju je kompanijski loyality program sa raznim pogodnostima, zatim besplatan WI-Fi internet velike brzine, što je osnovna potreba poslovnog gosta. Takođe, udoban smeštaj neophodan za odmor, okruženje bez buke neophodno za rad - s obzirom na to da se hotel nalazi van saobraćajne zone, kao i savremena tehnička oprema koja omogućava online rezervaciju svih hotelskih usluga iz sobe preko multimedijalnog Infostar TV sistema, u koji je hotel nedavno uložio značajna sredstva. Jedan od najvažnijih faktora je svakako i bezbednost gosta tokom boravka, kao i osećaj sigurnosti i posvećenosti, koji pružamo u svim segmentima usluga. Mirna i tiha atmosfera lounge bara, pogodna je za poslovne sastanke, a za ručak ili večeru idealno mesto u hotelu na prvom spratu je restoran Mosaic sa pogledom na Knez Mihailovu ulicu. Moram da napomenem da smo prvi hotel koji se još 2014. opredelio za 100% nepušačko okruženje, pa je boravak u hotelu, restoranu ili sobi, netoksičan, kako volimo da kažemo.

eKapija: Hotel Aleksandar u Vrnjačkoj Banji je odlično mesto za poslovne susrete. Šta ističete kao prednost?

- Prednost hotela Aleksandar se ogleda u nekoliko segmenata. Hotel se nalazi u Vrnjačkoj Banji, jednoj od značajnijih kongresnih destinacija u Srbiji, u neposrednoj blizini zgrade kongresnog centra, na idealnoj lokaciji u samom centru Vrnjačke Banje i banjskog parka. Takođe, konferencijska sala kapaciteta do 70 učesnika je jedno od mesta gde se održavaju skupovi vodećih kompanija, banaka, institucija i udruženja u Srbiji. Poslovnim gostima hotel Aleksandar je posebno atraktivan, jer čuva uspomenu na vilu koja je izmenila istoriju Vrnjačke Banje i koja je u potpunosti rekonstruisana u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture. Nakon poslovnih aktivnosti, gostima su na raspolaganju savremeni sadržaji, komforan smeštaj kao i velnes i spa centar za odmor i relaksaciju, a tokom letnjih meseci i otvoreni bazen okružen zelenilom

eKapija: Beograd Art Hotel ima fantastičnu lokaciju u samom centru Beograda. Koliko on privlači poslovne turiste?

- Lokacija Beograd Art Hotela u istorijskom, kulturnom i umetničkom centru grada, pruža poslovnom gostu mogućnost da doživi Beograd na pravi način, čak i ako je na kratkom poslovnom putovanju. Razgledanje turističkih atrakcija i uživanje u gastronomskoj ponudi, koja je najatraktivnija u samom gradskom jezgru, nezaobilazni su deo boravka svakog gosta, pa je zato smeštaj u našem hotelu idealan izbor. Jedna od prednosti je i laka dostupnost većini državnih institucija, ministarstvima, ambasadama i kompanijskim predstavništvima koje se nalaze u neposrednom okruženju hotela.

eKapija: Kako vidite razvoj kongresnog turizma u Beogradu? Koji su izazovi, a gde leže najveći problemi?

- Razvoj kongresnog turizma zavisi od dinamike razvoja infrastrukture i novih razvojnih projekata grada i zemlje, kao i promocije Beograda kao atraktivne kongresne destinacije na globalnom nivou. Postoje svi neophodni potencijali da se Beograd pozicionira kao vodeći kongresni centar u regionu, s tim da je potrebno investirati u renoviranje kongresnih kapaciteta i savremenu tehnologiju. Takođe, Beogradu nedostaju aktraktivni i savremeni prostori velikog kapaciteta za socijalne aktivnosti učesnika kongresa, poput ceremonija ili zajedničkih svečanih večera. Najvažnija je finansijska i profesionalna marketinška podrška organizatorima skupova iz svih privrednih oblasti, koji podnose kandidaturu za organizaciju kongresne aktivnosti međunarodnim asocijacijama, kako bi Beograd ušao u izbor destinacije za održavanje istog. Prednost Beograda u odnosu na period do pre 2 godine je velika ponuda smeštajnog kapaciteta u hotelima sa 4 zvezdice, koja ima tendenciju rasta, a koju nažalost za naše trenutne tržišne uslove prati slabija dinamika rasta tražnje. Tako bi svaka povećana kongresna aktivnost podigla prosečnu cenu smeštaja u Beogradu, zauzeće, a naravno i promet hotela, dok bi ekonomski efekat bio višestruk i za ostale privredne subjekte u gradu.

eKapija: Kako vidite budućnost poslovnog turizma?


- Poslovni turizam će doživeti svoju ekspanziju kada se obezbede osnovni preduslovi, a to su ekonomska, politička i socijalna stabilnost u zemlji, određeni indeksi razvoja i rasta, kao i visok nivo bezbednosti. Potrebno je kreirati strategiju promocije i obezbediti sredstva za kontinuiranu kvalitetnu marketinšku kampanju destinacije sa akcentom na turističke i kulturno-istorijske sadržaje, prirodne atraktivnosti, kao i kvalitetnu gastronomsku ponudu, pored promocije kongresnih i smeštajnih kapaciteta, koji su sastavni deo razvoja poslovnog turizma.

eKapija: Koliko svojim gostima nudite dodatne turističke sadržaje? Koji su najzastupljeniji?

- Ponuda hotela je između ostalog zasnovana na promociji turističkih atrakcija grada, pre svega kulturno-istorijskih spomenika, a kreirana je u saradnji sa nekoliko turističkih agencija kojima je ova aktivnost primarna. S obzirom na lokaciju Beograd Art Hotela, turističko razgledanje je idealno, jer počinje upravo u srcu grada. Tura podzemnim Beogradom otkriva sve misterije iz raznih epoha istorije, razgledanje parka Kalemegdan i beogradske tvrđave sa užim centrom grada. Tu su i tura po Vračaru, razgledanje Avale, razgledanje Gardoša, ture brodom po Savi i Dunavu, razgledanje iz autobusa ili automobila, nacionalne večeri u Skadarliji, najpopularnijoj boemskoj četvrti grada ili na Belom dvoru, zatim vinske i manastirske ture po Srbiji.

eKapija: U sastavu kompanije Todor Hotels od nedavno je objekat izuzetne vrednosti i značaja za sve Beograđane, ali one koji u našu prestonicu dođu. U pitanju je restoran Šešir moj, jedan od simbola Beograda i Skadarlije. Koliko vam je ovo "pojačanje" značajno? Kakvi su vam planovi za taj restoran?

- Izuzetno smo ponosni što je restoran Šešir moj ušao u sastav kompanije Todor Hotels, jer je oličenje tradicije i šarma boemskog dela grada, jer ima odličnu lokaciju, najbolje tamburaše, jer je mesto dobre zabave, animacije i druženja i vrhunske ponude srpskih tradicionalnih jela. Ovaj restoran će upotpuniti našu ugostiteljsku ponudu. On će omogućiti uslugu više za goste koji su smešteni u svim beogradskim hotelima sa kojima imamo dobru saradnju, posebno za organizovane turističke grupe sa raznih tržišta, čiji turisti žele da dožive "srpsko veče", kao i za učesnike međunarodnih konferencija i sastanaka, koji će svoje večeri provoditi i u nezaboravnom ambijentu restorana Šešir moj. Naravno, prioritet kao i dosad imaju naši sugrađani, turisti i poslovnih gosti. Planiramo određene investicije koje će popraviti udobnost, kvalitet a la carte ponude i usluge, pri čemu nećemo narušiti dosadašnji imidž i ambijent restorana.

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Kongresni turizam i poslovna putovanja - Iskoristi šansu" možete pročitati OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.