NavMenu

(JISA Info) Ranko Radovanović, Business Development Manager kompanije Telsey CEE: Triple Play paketi sa TV-om, fiksnim telefonom i širokopojasnim Internetom - uskoro u Srbiji?

Izvor: JISA INFO Ponedeljak, 05.05.2008. 09:56
Komentari
Podeli

Telsey S.p.A je italijanska kompanija koja se bavi razvojem i proizvodnjom TriplePlay rešenja, Access Gateway-a i Set-Top-Box-ova za IP Televiziju kao i proizvodnjom Switch-eva i Media Convertora za Enterprise tržište. Telsey je dominantni snabdevač opreme za IPTV i broadband za velike evropske telekomunikacione kompanije, kao što su Telekom Italije, Fastweb, Tiscali, Tele2, Lyse, Telekom Austrije itd. Do sada su najveći poslovi napravljeni u Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji i Skandinavskim zemljama. Nakon otvaranja kompanije Telsey CEE u Beču, Aprila 2007. započeto je aktivno prisustvo u svim zemljama Centralne i Istočne Evrope. U toku prošle godine otvorena su predstavništva u Moskvi, Budimpešti i Bukureštu, a kompanija Telsey CEE je već prisutna i u Srbiji preko svog predstavnika za razvoj poslovanja u Adriatic regionu i dva distributera: Pakom Distribution System i Telephant.

O kompaniji Telsey i prodoru na naše tržište razgovarali smo sa gospodinom Rankom Radovanovićem Business Development Manager-om kompanije Telsey CEE za Adriatic region.

JISA: Recite nam nešto o kompaniji Telsey

R.R.: Ove godine kompanija Telsey proslavlja 15 godina rada. Telsey je osnovan još 1993. godine u Italiji. Od samog početaka trudimo se da razvijamo proizvode u skladu sa tehnološkom evolucijom koju je moguće primeniti na tržištu, kako bi time zadovoljili potrebe i svojih telekomunikacionih partnera i krajnjih korisnika. Osnovni cilj kompanije je da se kontinualnim tehnološkim razvojem doprinese lagodnijem životu i radu korisnika opreme primenom pre svega inovativnih IP tehnologija nove generacije. U svojoj istoriji kompanija je najvećim delom saradjivala sa telekomunikacionim kompanijama, najpre u Italiji a zatim i u Španiji, Velikoj Britaniji i Švedskoj, da bi u poslednjih godinu dana otpocela novu fazu u sopstvenom razvoju i posvetila se kako teritorjalnoj tako i tehnološkoj ekspanziji.

Telsey je dominantni snabdevać broadband i IPTV STB opreme mnogih TriplePlay operatera u Evropi

Kompanija Telsey je vec odavno prepoznatljiva u zapadnoj Evropi, naročito u matičnoj Italiji gde je najveći uspeh ostvaren u saradnji sa kompanijom Fastweb koja je vodeći Triple Play operater u Evropi, kao i sa Telekomom Italije i kompanijom Tiscali. Ovi uspesi doprineli su povećanom interesovanju telekomunikacionih kompanija u Velikoj Britaniji, Španiji i Norveskoj, gde kompanija Telsey uspesno saradjuje sa telekomunikacionim kompanijama kao sto su Tele2, Comunitel, Lyse i mnogim drugim.

U Aprilu 2007. godine je otvorena kompanija Telsey CEE u austrijskom glavnom gradu a zatim i predstavništva u Moskvi, Budimpešti i Bukureštu. Time je kompanija objavila svoje pretenzije na prosirenje prodajne teritorije u regionu Centralne i Istočne Evrope, ali je znacajno i to da je u isto vreme proširila i gamu svojih proizvoda i pored trzista IP Set-Top Box-ova i Access gateway-a po kojima je već postala prepoznatljiva u Evropi, ambiciozno krece i na Enterprise trzište ponudom Switch-eva i Medija Konvertora.

JISA: Koji su osnovni razlozi uspeha kompanije Telsey?

R.R.: Kvalitet proizvoda, profesionalni odnos i entuzijazam Telsey tima kako u razvojnom tako i u prodajnom delu kompanije definitivno su zaštitni znak Telsey-a. Teritorijalna i tehnološka ekspanzija jesu imperativ kompanije ali Telsey brižno neguje odnose i sa svojim tradicionalnim partnerima jer je uspešna dosadašnja saradnja, kao rezultat, donela i uspehe sa novim partnerima. Takav odnos prema partnerima prenece se i na nova tržišta na kojima Telsey nastupa.

Verujem da je konstantan rast prometa posledica sposobnosti kompanije da razvija inovativne tehnologije a da u isto vreme ostane fleksibilna i spremna da reaguje na nove zahteve tržišta. Zahvaljujući tome Telsey je postala vodeći isporučilac Triple Play opreme u Evropi.

JISA: Kakvi su planovi i aktivnosti kompanije Telsey u Srbiji?

R.R.: Otvaranjem kompanije Telsey CEE u Beču i proširenjem portfolija proizvoda, najavljena je nova era u globalnom razvoju kompanije. Mi cemo nastupiti veoma aktivno na našem trčištu. U Srbiji smo već sklopili ugovore sa dva distributera. To su kompanije Telephant (www.telephant.co.yu) i Pakom Distribution System (www.pakomgroup.com ). U toku je razvoj saradnje sa lokalnim sistem integratorima i reseller-ima i naravno učestvovanje na projektima. Već vodimo razgovore i saradjujemo i sa telekom operaterima i internet privajderima. Ukoliko nase telekomunikacione kompanije i isporučioci internet servisa prepoznaju tehnološke mogucnosti koje je Telsey vec ostvario u zapadnoj Evropi, uskoro bi i gradjani Srbije, poput gradjana evropskih zemalja, mogli da imaju Triple Play pakete servisa u svojim domovima. Evropski telekomunikacioni partneri su prepoznali prednosti novih tehnologija koje Telsey omogucava i vec svojim korisnicima nude mnogo vise servisa, kao sto su IP Televizija, Video on Demand, objedinjeni paketi koji nude internet, IP telefoniju i televiziju, preko jedinstvene mreze uz pomoć residential gateway-a, set-top-box-ova i kućne mrežne opreme koje Telsey proizvodi.

JISA: Zasto smatrate da je Srbija interesantno trziste za kompaniju Telsey?

R.R.: Smatram da je trziste Srbije veoma interesantno jer se radi o trzistu u razvoju. Mi vidimo interes u donosenju novih znanja i novih tehnologija u Srbiju i kada su u pitanju broadband tehnologije i kada su u pitanju enterprise resenja. Nase trziste je osetljivo na cenu proizvoda, a u isto vreme zahteva kvalitet. To su upravo karakteristike koje mi obezbedjujemo. Zato mislim da je Telsey oprema interesantna za trziste Srbije.

Mozda nekome deluje kao daleka buducnost uvodjenje IP Televizije u Srbiju, ali to je nesto sto Telsey već godinama radi u saradnji sa evropskim telekomunikacionim operaterima gde smo prakticno postali dominantni proizvodjač i snabdevač ove vrste opreme. To veliko iskustvo koje smo stekli sa najvećim evropskim partnerima, zelimo da prenesemo i u Srbiju.

JISA: Recite nam još nešto o ponudi kompanije Telsey

R.R.: Telsey se trudi da bude “one stop shop” za sve broadband tehnologije. Zato u svojoj ponudi ima Residental i SOHO gateway-e, Multimedijalne video stanice (Set-Top-Boxes), kao u uredjaje za kućno i kompanijsko umrežavanje, switch-eve i media konvertore.

Kada je u pitanju oprema za Enterprise trziste, Telsey je ponudio široku gamu Layer 2, Layer 3 i multilayer switcheva, kao i medija konvertore. Medija konvertore Telsey proizvodi od samog pocetka svog rada, pre svega za potrebe telekomunikacionih kompanija koje su tražile izuzetan kvalitet i pouzdanost u radu. Radi se o najsavremenijoj opremi koja je trenutno zastupljena u svetu, sa odlicnim odnosom cene i performansi. To Telsey proizvode čini interesantnim i za kompanije u nasoj zemlji. Vazno je da je do uredjaja lako doci preko dva pomenuta distributera, koji se trude da pruže i zavidnu prodajnu i tehničku podršku.

Ranko Radovanović, Business Development Manager

Diplomirao na Elektrotehničkom Fakultetu u Beogradu.

Višegodišnje iskustvo u oblasti računarskih mreža stekao u kompanijama Direct Link i Informatika a.d. iz Beograda. U kompaniji Direct Link radio kao vodeći Product Manager za mrežne tehnologije, i kao manager i instructor u regionalnom networking trening centru. U kompaniji Informatika a.d. radio u oblasti projektovanja i implementacije računarsko komunikacionih sistema, na poslovima menadžmenta u oblasti poslovno tehničkog razvoja u sektoru za računarske mreze, komunikacije. U InfoSky-u, delu kompanije Informatika a.d. zaduženom za internet service providing radio na poslovima razvoja Metro Wireless mreže za grad Beograd. Učestvovao je na mnogobrojnim telekomunikacionim konferencijama sa radovima u oblasti IP Telefonije, Network Management-a, kao i radovima u oblasti razvoja računarsko komunikacionih mreža u drzavnim i pravosudnim organima.

U kompaniji Telsey CEE radi na razvoju poslovanja u Adriatic regionu, organizovanju distributerske mreže i razvoju poslovno-tehničke saradnje sa sistem integratorima, providerima interneta, VoIP-a i IP Televizije.

izvor :



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.