Izvor: Blic | Sreda, 18.01.2017.| 11:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Balša Koprivica, košarkaš - Novo "srpsko čudo" u beležnicama NBA skauta

Balša Koprivica (16), školu pohađa u Americi, igra košarku i već se nalazi u beležnicama NBA skauta.

Balša je talenat nasledio od oca Slaviše Koprivice. Poput tate, i on igra na poziciji centra. Visok je 214 centimetara i nastupa za Univerzitetsku školu na Floridi.

NBA skauti igrače počinju da prate od malih nogu. Potencijalne projekcije se prave godinama unapred, a Balša se kotira baš visoko.

On će 2019. godine biti izlazno godište za NBA draft, a stručnjaci tvrde da će biti među prva tri pika.

U Americi prate svaki njegov korak, a igra ovog dečaka analizirana je do sitnih detalja. Treneri tvrde da po ponašanju na terenu podseća na Karla Entoni Taunsa. Centar Minesote može sve, zakucava, šutira trojke i odlično se snalazi u polju.

Koprivica košarkom počinje da se bavi sa šest godina, a krasi ga radna etika. Njemu nije teško da sa treninzima počne u šest ujutru. Vredno radi na sebi i sprema se za velike izazove.

Od 2012. godine živi u Americi, a u SAD mu društvo pravi majka Tanja. Balša igra sjajno, a u jednoj od sezona imao je statistiku od 27,4 poena, 16,8 skokova po utakmici i 3,3 blokade.

Kao njegove glavne karakteristike stručnjaci ističu - odličan šut za tri poena, skok, visoku inteligenciju na terenu... Balša mora da radi na kontroli lopte, snazi, ali i kretanju kada "basketara" nije u njegovim rukama.

Navija za Partizan, ekipu sa kojom se njegov otac okitio titulom prvaka Evrope, i nema dilemu da će igrati za reprezentaciju Srbije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.