NavMenu

Almila Acan Kahvecioglu, direktorka Total Serbia - Srbija je naš dom, nismo ovde samo da bismo bili prisutni

Izvor: eKapija Subota, 10.12.2016. 14:01
Komentari
Podeli
Almila Acan KahveciogluAlmila Acan Kahvecioglu
Kompanija Total jedna je od četiri najuspešnije i najveće naftne kompanije na svetu i jedina među njima koja ima svoje predstavništvo u Srbiji. Total Serbia, filijala jednog od vodećih svetskih proizvođača ulja, maziva i naftnih derivata, u našoj zemlji posluje od 2010. godine.

Filijala u Beogradu, inače, centar je operacija Totala i za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

- Total je evropska kompanija i Srbija je naš dom i zemlja u kojoj smo postavili čvrste temelje za unapređenje poslovanja na Balkanu - kaže za portal eKapija Almila Acan Kahvecioglu (Almila Aćan Kahvedžioglu), direktorka filijale Total Serbia, odgovarajući na pitanje zašto su se 2010. opredelili za otvaranje predstavništva baš u našoj zemlji.

Kahvecioglu kaže da je kompanija "veoma zadovoljna poslovanjem u Srbiji" i dodaje da je najveća prednost ovog tržišta povoljna geografska lokacija, stručan kadar, kao i očekivani privredni rast u zemlji.

Tokom proteklih pet godina Total je u Srbiji udvostručio promet na trenutnih 669,7 miliona dinara i broj zaposlenih na oko 15, a rast je, kažu u toj kompaniji, ostvaren zahvaljujući "pažljivom osluškivanju potreba krajnjih korisnika i konstantnom radu na razvoju novih i usavršavanju postojećih linija proizvoda koji ispunjavaju najstrože evropske i svetske standarde kvaliteta".

Godina na odlasku bila je, kažu u Totalu, veoma uspešna. Tokom nje imali su i veliku marketinšku kampanju.

- Izašli smo na ulice, želeli smo da pričamo sa našim potrošačima i sa građanima. Veoma nam je stalo do srpskog tržišta i nismo ovde samo da bismo mogli da kažemo da smo prisutni - rekla je Kahvecioglu naglašavajući da je za Total "veoma važno da bude blizu svojih potrošača".

(Foto: Ensuper/shutterstock.com)
Kao jedini među vodećim svetskim naftnim gigantima sa predstavništvom u Srbiji, Total pruža i direktnu podršku potrošačima u vezi sa proizvodima te kompanije. Na osnovu samo jednog uzorka ulja, laboratorija TOTAL ANAC izvodi detaljnu analizu svih mehaničkih delova (motori, sistemi za prenos, hidraulika) bez potrebe za rastavljanjem.

- Važno nam je da, osim proizvoda, ponudimo i našu uslugu i imamo spreman odgovor na sve zahteve naših potrošača koji su nam uvek na prvom mestu - objašnjava Kahvecioglu. Tako, ukoliko postoji sumnja da li je kupljeni proizvod originalan, Total kupcima putem broja šarže koji je naznačen na boci to proverava.

Laboratorija ANAC u svojoj bazi ima više od 800.000 uzoraka pa kada se pojavi problem na tržištu sa nekim proizvodom, uzimanjem malog uzorka u roku od 7-10 dana rezultati pokazuju tačno odakle je taj proizvod došao, objašnjava Kahvecioglu i dodaje da, za sada, u Srbiji "nisu imali negativna iskustva sa falsifikovanjem njihovih proizvoda".

Ipak, ona poziva sve kupce koji posumnjaju u kvalitet i originalnost Totalovih proizvoda da se jave kompaniji.


- Mi smo čuvari tržišta, interesa naših kupaca i kvaliteta naših proizvoda - dodaje.

Kompanija, takođe, korisnicima nudi i kompletan sistem za analizu ulja i maziva koja se koriste kako za automobile i motore, tako i za industrijske mašine.

- Naš cilj je da konstantno unapređujemo kvalitet naših proizvoda jer tako produžavamo i "životni vek" vozila i mašina koja koriste naša ulja i maziva - kaže direktorka Totala u Srbiji i dodaje da, pored toga što se Totalovi proizvodi već koriste u cementnoj, papirnoj, tekstilnoj, prehrambenoj, drvnoj, farmaceutskoj, metaloprerađivačkoj i drugim industrijama, ta kompanija može da odgovori i specifičnim zahtevima potrošača i da za njih proizvede specijalna ulja i maziva.

Kada su u pitanju planovi na naredni period, Kahvecioglu ističe da Total očekuje da će se trend rasta i razvoja nastaviti, a budućnost vidi u novoj liniji Fuel Economy proizvoda koja obezbeđuju veću uštedu goriva u odnosu na konvencionalna ulja, uz iste performanse.

- Moramo da vodimo računa o društvu u kome poslujemo. Potrošačka budućnost je za nas sadašnjost, jer sa linijom Fuel Economy proizvoda Total doprinosi smanjenju emisije štetnih gasova, kao i manjoj potrošnji energije. Upravo u toj liniji proizvoda vidimo budućnost i očekujemo porast - dodaje ona.

M.V.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.