NavMenu

Nikola Jevtić, generalni direktor Alti Logistike - Prva godina izvan zone komfora i poslovanje u dosluhu sa vremenom

Izvor: eKapija Utorak, 06.12.2016. 07:47
Komentari
Podeli

Nikola JevtićNikola Jevtić
Početkom godine, u momentu pre nego što su odlučili da osnuju Alti Logistiku, nekoliko ljudi se okupilo oko iste ideje u koju su verovali. Postavili su realne ciljeve i pratili ih iz dana u dan. Ponosni su što su za samo godinu dana stvorili stabilan portfolio klijenata, i što su sa svojim partnerima i kooperantima razvijali i unapređivali odnos.

Nikola Jevtić, generalni direktor Alti Logistike, kaže u intervjuu za eKapiju da će međusobno poverenje nastaviti da grade.

- Za ostvarivanje naših ciljeva potrebna je velika energija i naravno iskustvo. Neki od zaposlenih imaju više od 10 godina staža, neki su započeli svoju profesionalnu karijeru u Alti Logistici i iz dana u dan napredovali u svakom smislu.

Planovi za narednu godinu su vrlo ambiciozni. Logičan sled posle prve godine poslovanja je - logistički centar.

- U završnoj smo fazi odabira lokacije i obezbeđivanja sredstava kako bi u optimalnom roku, u prvom kvartalu naredne godine, sve bilo u potpunosti operativno.

eKapija: Koji je recept za pozitivan poslovni rezultat u prvoj godini poslovanja?

- Srednjoročno i dugoročno gledano, bez uspostavljanja sistema, teško je razvijati firmu. Ponosni smo na činjenicu da smo već u prvoj godini prepoznali potrebu za standardizacijom i da smo uspešno prošli kontrolu engleske sertifikacione kuće i stekli uslove da dobijemo sertifikat 9001/15 koji uređuje sistem upravljanja kvalitetom u poslovnoj organizaciji, zatim sertifikate 14001/15, 18001/07 gde kao društveno odgovorna firma brinemo o zaštiti životne sredine i brinemo o upravljanju zaštite zdravlja i bezbednosti na radu. Za kraj, pritom ne i najmanje važno, stvarali smo stabilan portfolio klijenata, a sa našim partnerima i kooperantima razvijali smo i unapređivali naš odnos, planirali smo i kontrolisali troškove. Ovo naravno podrazumeva kontinuirano istupanje iz sopstvene zone komfora.

eKapija: Iz dosadašnjeg iskustva, kakvi su komentari vaših klijenata, zašto su se odlučili za Alti Logistiku?

- Pouzdanost, tačnost, preciznost, brzina i efikasnost su ključni indikatori koje bi trebalo da ostvarite, da ih poštujete i pridržavate se u našoj branši. Nastojimo da uslove koje ponudimo, ispratimo u potpunosti, gde se bez obzira na trud, gleda samo krajnji rezultat. To znači da smo kao logistički provajder uspeli da komitente podržimo tako, da je njihova proizvodnja mogla neometano da funkcioniše, da prodaja ne trpi, da se projekat u zadatim vremenskim rokovima završi. Svaka firma ima komercijalni sektor, zaposlene koji se bave prodajom i to je npr. njihov levi obraz, tako posmatrajući stvari, u Alti logistici rezonujemo da smo mi kao logistika onda njihov desni obraz, što predstavlja jednu celinu. Na osnovu rezultata ankete koju smo radili sa našim klijentima, upravo poštovanje navedenih parametara ima opredeljujući faktor zašto su se odlučili za Alti Logisitku. Našim klijentima pružamo fleksibilnost i razumevanje, koje se zahteva od nas. Što mi istovremeno očekujemo i od njih. Jasna komunikacija doprinosi da naša saradnja bude otvorena i iskrena. Dok god smo sa klijentima na istoj talasnoj dužini po tim pitanjima dugoročna saradnja na obostrano zadovoljstvo je izvesna i verujemo garantovana.

eKapija: Šta vas još izdvaja od konkurencije?

- Kada govorimo o konkurenciji, dobro je što postoji, jer nas pokreće i podstiče da uvek budemo bolji. U Alti Logistici osluškujemo potrebe i zahteve svojih klijenata kako bismo u što kraćem roku, efikasno i pouzdano ponudili najbolja rešenja. Karakteristika našeg rada je posvećenost i na isti način postupamo u odnosima sa svojim klijentima - svi su nam podjednako bitni i nastojimo da uvek budemo bolja verzija sebe. Percipiranjem i predviđanjem mogućih zahteva kreiramo rešenja koja su prilagođena svakom klijentu pri čemu se poštuju i uvažavaju svi parametri koji su neophodni u našem poslu: pouzdanost, cena, vreme isporuke. Gradeći odnose sa klijentima na temeljima profesionalnosti i uvažavanja njihovih potreba, mi činimo iskorak ka partnerskim odnosima. Generalno, uz sve navedeno moram da kažem da je upravo zadovoljstvo klijenta polazna tačka koja Alti Logisitku izdvaja od konkurencije.

eKapija: Sarađujete sa velikim brojem podugovarača. Kakav je vaš odnos sa njima? Ko sve može biti vaš kooperant?

- Naš partner može biti svaka firma koja deli naš sistem vrednosti. Osnovna vrednost naše kompanije je pouzdanost. Možemo biti potpuno različiti i različito organizovani, kada je saradnja u pitanju, tada je najbitnije da jedni druge poštujemo, pažljivo slušamo i da usaglasimo mišljenja oko ključnih pitanja. U poslu kojim se bavimo, odnos partnera mora biti zasnovan na uzajamnom poverenju, poštovanju, razumevanju, fleksibilnosti i konstantnom sagledavanju situacija iz različitih uglova i različitih uloga partnera, saradnika. Krajnji cilj je da svi u krugu budemo zadovoljni i da se radujemo narednom poslu i narednoj saradnji. Dakle, tu smo i otvoreni smo za svaku vrstu dogovora i saradnje.

eKapija: Koliko Alti Logistika ulaže u razvoj svojih zaposlenih?

- Ovo je pitanje koje je uvek aktuelno, jer kompanije svoje uspehe postižu uspesima svojih zaposlenih. Mi smo svesni da je ulaganje u razvoj zaposlenih vrlo bitno i zbog toga smo svojim zaposlenima omogućili kontinuiranu edukaciju. Da bismo uvek bili za nijansu bolji, smatramo da je upravo ovo segment koji utiče na zadovoljstvo zaposlenih. Pružili smo mogućnost da se profesionalno razvijaju, a sve veštine koje steknu i naravno uspešno implementiraju, su vrlo primenljive kako u poslovnom tako i u privatnom životu. Takođe, znamo da su podjednako važne menadžerske i liderske sposobnosti u svim poslovnim disciplinama pa i u logistici koja je prepuna izazova i koja upravo logisitčke menadžere prepoznaje kao kritičnu masu za postizanje rezultata. Menadžerske i liderske veštine su potrebne na svim organizacionim nivoima, bilo da je u pitanju magacin, operativa ili finansije.

U Alti Logistici je razvoj zaposlenih važan, jer se sa zaposlenima razvija i naša kompanija. Mi smo uložili u naše zaposlene i nameravamo da nastavimo ovim trendom kroz seriju radionica i trening sesija koje će obuhvatati od podizanja svesti o važnosti brenda, vizije i vrednostipreko uspešne komunikacije i rada sa različitim klijentima do finog podešavanja menadžerskih i liderskih veština. Alti Logisitika je organizacija koja uči i razvija se i negujemo takav duh prenoseći znanja i iskustva međusobno. Ako govorimo o ulaganju u naše zaposlene, ovog trenutka možemo ponosno da kažemo da, iako smo tek u prvoj godini poslovanja, mi smo do sada realizovali nekoliko individualnih i timskih razvojnih sesija, 2 tim bildinga s ciljem prepoznavanja prostora za unapređenje i razvoj, i nastavljamo dalje.

eKapija: Kakvi su planovi za naredni period?

- Planovi za narednu godinu i srednjoročno gledano su nam vrlo ambiciozni i vodili smo računa da budu ostvarivi, kao i u ovoj 2016. godini. Logičan sled posle prve godine poslovanja, gde smo formirali timove prema uslugama koje pružamo, je logistički centar. Terminal u kojem ćemo infrastrukturno moći da ponudimo i organizujemo sve kompleksniju ugovornu logistiku. U završnoj smo fazi odabira lokacije i obezbeđivanja sredstava kako bi u optimalnom roku - prvi kvartal naredne godine, sve bilo u potpunosti operativno. Postavljeni ciljevi će nam dati vetar u leđa da nastavimo da ulažemo u razvoj i edukaciju zaposlenih, konstantno ćemo težiti poboljšanju poslovnih procesa, inovacije na tržištu ćemo spremno dočekivati i na vreme implementirati. Smatram da je upravo ovo onaj ključni momenat koji dodaje vrednost i izdvaja Alti Logistiku. Realizacija planova, siguran sam, će nas dovesti do momenta gde ćemo biti u top 5 logističkih provajdera.

Naša misija je da svojom ponudom usluga stvorimo najkvalitetniji i najisplativiji servis. Uz stručne i motivisane kadrove nastojimo da osvojimo targetiran procenat udela tržišta. Rastom i dobrim poslovanjem da osiguramo dobit za kompaniju. Dok je naša vizija da budemo sinonim za kompaniju koja stalno postavlja više standarde u domenima kompletne logističke usluge i koja ne samo da uvodi nove trendove, već ih predviđa i kreira. Da budemo sinonim za kompaniju koja posluje u dosluhu sa vremenom koje dolazi.

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Transport i logistika - efikasna podrška biznisu" možete pročitati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.