Izvor: eKapija | Utorak, 06.12.2016.| 07:50

Ivan Milićević, menadžer operacija i razvoja LSP servisa u kompaniji Nelt - Postoji veliki potencijal za razvoj intermodalnog transporta u Srbiji

Ivan Milićević
Skoro 25 godina iskustva u upravljanju različitim robnim tokovima, od hrane, preko hemije i farmacije do tehnike, kompaniji Nelt daje ekspertizu i mogućnost da organizuje i integrisanu logističku uslugu.

Fokus ove grupe, koja je lider u distribuciji robe široke potrošnje, u narednom periodu biće upravo logistika.

Ivan Milićević, menadžer operacija i razvoja LSP servisa u kompaniji Nelt, u intervjuu za eKapiju govori o uslugama te kompanije, kapacitetima, razvoju intermodalnog transporta.

- Postoji veliki potencijal i potreba za unapređenjem intermodala u Srbiji, i njegovo približavanje stepenu zastupljenosti i kvalitetu organizacije koji postoji u Evropskoj uniji. Pozitivno je što se ova tema, i u državnim i privrednim krugovima, poslednjih godina aktuelizuje – kaže na početku razgovora Ivan Milićević.

eKapija: Objavili ste da će fokus Nelt Grupe ove godine biti logistika. Koji su razlozi za takvu odluku? Kakva su očekivanja?

- Poslovna izvrsnost u domenu distribucije po kojoj smo prepoznati bazira se na jakom fokusu na lanac snabdevanja. Iz njega je razvijena i divizija logističkih usluga za treća lica. Ekspertska znanja i tehnologije koje usvajamo pri razvoju distribucije stavljamo na raspolaganje logističkom tržištu, garantujući time proaktivan odnos i maksimalnu sinergiju pri implementaciji rešenja.

Imamo realna očekivanja da i u ovom segmentu budemo prepoznati kao lideri i inovatori na tržištu.

eKapija: Koje usluge iz oblasti transporta i logistike pruža Nelt?

- Skoro 25 godina iskustva u upravljanju različitim robnim tokovima, od hrane, preko hemije i farmacije do tehnike, daje nam ekspertizu i mogućnost da organizujemo integrisanu logističku uslugu. Od međunarodnog i domaćeg transporta i posredovanja u carinskim procesima, preko skladištenja u različitim temperaturnim uslovima u carinskim i necarinskim skladištima, do raznih vrsta dodatnih usluga i aktivnosti pakovanja, ko-pakovanja i obeležavanja u višemilionskim tiražima. Naravno, dostava do konačnih mesta isporuka. Sada ih je više od 50.000.

eKapija: Koliki su kapaciteti Nelta?

- Na nivou Nelt Grupe raspolažemo sa 125.000 m2 skladišnog prostora u ambijentalnom, hlađenom i smrznutom režimu, 350 dostavnih vozila, kojima vršimo 10.000 dostava dnevno. U skladišnim operacijama rukujemo sa više od 6.900 SKU-ova.

eKapija: Završavate izgradnju intermodalnog terminala. Recite nam nešto više o tom projektu.

- U našem posedu su železnički industrijski koloseci u Nelt- ovom logističkom centru u Dobanovcima, i u Subotici, unutar Javnih Skladišta Subotica. Ova kompanija takođe posluje u okviru Nelt Grupe i čini deo našeg logističkog sistema.

Kompleks Nelta u Dobanovcima
Intermodalni terminal se nalazi unutar samog centra u Dobanovcima. Inicijalni kapacitet deponovanja je 400 TEU, sa mogućnošću proširenja na kapacitet od više hiljada TEU.

eKapija: Koje su prednosti intermodalnog transporta robe?

- Za naše klijente je najvažnije smanjenje udela troškova transporta u ceni robe, brže, sigurnije i kvalitetnije transportovanje robe od proizvođača do potrošača, smanjenje troškova energenata. Za društvo i državu smanjenje emisije štetnih gasova, rasterećenje drumske infrastrukture.

Nelt-ov terminal je železnicom povezan sa svim lukama u regionu ali i sa severnim lukama i evropskim kopnenim terminalima. Autoputevi E-75 i E-70 se ukrštaju na udaljenosti od 6 km od terminala, Aerodrom Nikola Tesla je udaljen 10 km a industrijske zone Šimanovci, Krnješevci, Stara Pazova, Inđija od 15 do 40 km. Unutar logističkog centra Nelt Co funkcioniše i carinska ispostava Skladišta. Dakle, govorimo o idealnom položaju terminala za punu podršku različitim robnim tokovima.

eKapija: Koju robu i koje klijente očekujete kada je železnički transport u pitanju?

- Terminal je otvoren za sve aktere na tržištu intermodala u uvoznim, tranzitnim i izvoznim tokovima od brodarskih kuća i železničkih operatera, preko špediterskih kuća do vlasnika roba. Vidimo saradnju sa velikim generatorima kontejnerskog transporta i robe koje nisu tradicionalno do sada bile transportovane železnicom. Osnovni servisi koje nudimo su obrada punih i praznih kontejnera tačnije prijem, pretovar, odlaganje, skladištenje,otprema. Da bi korisnici terminala imali kompletan servis pružaćemo i usluge održavanja, čišćenja i popravke kontejnera, potrebne inspekcije i pripreme.

Ilustracija (Foto: Federico Rostagno/shutterstock.com)
Obezbeđen je i parking velikog kapaciteta za 100 šleperskih vozila. Od naročite koristi će biti dopunski servisi punjenja i pražnjenja kontejnera, skladištenja robe u ambijentalnim ili termoregulisanim skladištima, distribucije do krajnjih potrošača, dakle čitav portfolio LSP servisa koje nudimo.

eKapija: Koliko je intermodalni transport zastupljen u Evropskoj uniji, a koliko u Srbiji?

- Na ovu temu poslednjih decenija rađene su studije koje sve nose istu poruku -postoji veliki potencijal i potreba za unapređenje intermodala u Srbiji, i njegovo približavanje stepenu zastupljenosti i kvalitetu organizacije koji postoji u EU. Pozitivno je što se ova tema, i u državnim i privrednim krugovima, poslednjih godina aktuelizuje. Problematika je multidisiplinarna i zahteva donošenje seta infrastrukturnih i zakonskih rešenja. Ovakva vrsta projekata zahteva posvećenost, istrajnost i fokus, i to će, kao i do sada, biti najveći izazov u daljem razvoju ove važne grane logističkih usluga u regionu.

eKapija: Korišćenje železničke infastrukture u Srbiji je otvoreno i za privatne operatere. Da li planirate da zakupite neku deonicu?

- Ovo je zaista pozitivan pomak koji snažno utiče na liberalizaciju tržišta. Takođe, dobar znak je i sama transformacija preduzeća "Železnice Srbije".

Tempo kojim će se odvijati dalje uspostavljanje konkurencije na železnici je još uvek nepoznanica, a na nama je, kao privatnoj kompaniji, da konstantno analiziramo podatke i uslove na tržištu kako bismo imali argumente za donošenje daljih poslovnih odluka.

eKapija: U cilju usklađivanja zakonodavstva sa direktivama EU, Vlada Srbije je donela uredbu o subvencionisanju intermodalnog transporta. Kako vidite razvoj ove delatnosti u Srbiji u narednih 5 godina?

- Smatramo da su koraci koji su napravljeni od strane države put u pravom smeru za razvoj intermodala. Pažljivo pratimo sve aktivnosti i nadamo se podršci nadležnih institucija. Sa druge strane, svesni smo da je naša profesionalnost i proaktivnost ključna za ostvarenje poslovnih ambicija koje imamo po pitanju terminala, ali i svih drugih poslovnih poduhvata.

eKapija: Koji su planovi Nelt LSP za naredni period?

- Da budemo prepoznati kao lideri i inovatori i u LSP-u kao što smo prepoznati u distributivnom biznisu. Novi servisi, širenje tima, dalje podizanje standarda kvaliteta u pružanju usluga - to su sve okviri definisani devizom The Way of Logistics.

Marija Kambić

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Transport i logistika - efikasna podrška biznisu" možete pročitati OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.