NavMenu

Zoran Petrović, direktor kompanije Tebodin - Naš fokus je na industrijskom sektoru i tržištu nekretnina

Izvor: eKapija Ponedeljak, 17.10.2016. 15:46
Komentari
Podeli

Zoran PetrovićZoran Petrović
Srpsko tržište ima mnoge prednosti koje nisu dovoljno iskorišćene. Međudržavni sporazumi o slobodnoj trgovini i visoko obrazovana radna snaga predstavljaju veliki potencijal za razvoj, kaže u intervjuu za eKapiju Zoran Petrović, direktor inženjerske i konsultantske kompanije Tebodin koja je ove godine proslavila deceniju rada u Srbiji.

- Zahvaljujući velikoj posvećenosti poslu kao i našim velikim, dugogodišnjim klijentima, uspeli smo da se održimo kroz dobra i loša vremena i nastavimo uspešno poslovanje na srpskom tržištu – kaže Petrović.

Koje biste momente iz svoje desetogodišnje istorije poslovanja u Srbiji izdvojili kao ključne?

- Za nas je, naravno, najvažniji trenutak bio kada nas je 2006. godine kompanija Knauf Insulation angažovala na našem prvom projektu u Srbiji, jer se tim povodom i osnovao Tebodin d.o.o. u Beogradu. Uz veru u domaće tržište smo prebrodili krizne godine nakon 2008, kada je ceo građevinski sektor bio pogođen drastičnim padom investicionih projekata. Godina 2012. bila je ključna za naš oporavak, jer smo otpočeli saradnju sa kompanijom Tigar Tyres na razvoju njihovih projekata. Taj angažman i dalje traje. Istovremeno, ušli smo na područje nekretnina, gde radimo na jednom od najvećih stambeno-poslovnih kompleksa, ABLOK na Novom Beogradu. Veoma sam ponosan da smo danas jedna od najprepoznatljivijih kompanija iz oblasti upravljanja investicionih projekata.

U poslednje tri godine kompanija je zabeležila najveći rast. Koji su faktori tome doprineli?

- Prvi izazov je naći klijenta, ali kada je on tu i kada vam veruje, potrebno je da uradite sve da se to poverenje ne izgubi. Dobro urađen prvi posao je odlična preporuka za druge investitore koji traže pouzdanog partnera. Vaš rad govori sam za sebe i tako se razvija poslovanje. Mi smo u mogućnosti da pokrijemo celokupan investicioni ciklus, pružajući podršku širokim spektrom konsultantskih usluga, multidisciplinarnog inženjeringa, preko upravljanja projektom i izgradnjom, nadzora gradilišta i koordinacije bezbednosti i zdravlja na radu. Upravo činjenica da učestvujemo u celokupnom procesu realizacije projekata, je ono što nas čini drugačijim. Ali, moram priznati da osim kvaliteta pruženih usluga, naša posvećenost poslu jeste nešto što nas zaista izdvaja od konkurencije.

Koje ste principe kompanije matice uspeli da prenesete na lokalno tržište i nametnete ih kao nove standarde profesije u Srbiji?

- Tebodin je 1945. godine osnovan u Holandiji, a od 2012. godine deo je nemačke Bilfinger grupe. Naše poreklo nam omogućava da razvijemo najbolje aspekte poslovanja: nemačku disciplinu i preciznost i holandsko preduzetništvo i inovativni duh. Naš glavni fokus je i dalje na industrijskom sektoru i tržištu nekretnina. Najvažnije je da nas investitori prepoznaju kao fleksibilne i pouzdane partnere koji su u stanju da pruže kompletan set usluga u skladu sa najvišim međunarodnim standardima.

Kakvi su vaši planovi za sledeći dekadu, i od kojih kretanja na srpskom tržištu oni zavise?

- Nastavićemo da doprinosimo razvoju industrijskog sektora, koji je važan za otvaranje novih radnih mesta i sveopšti rast srpske privrede. Cilj nam je da udvostručimo promet i broj zaposlenih u narednih deset godina. Težimo ka tome da značajno ojačamo kapacitete u izradi projektne dokumentacije, u cilju dopune naših sposobnosti u oblasti upravljanja projektima. Očekujemo da će naša kompanija nastaviti da se razvija zajedno sa srpskom privredom.

(Napomena: Tekst je preuzet iz magazina CorD)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.