NavMenu

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine - Biografija

Izvor: eKapija Ponedeljak, 08.08.2016. 14:29
Komentari
Podeli
Branislav NedimovićBranislav Nedimović
Branislav Nedimović rоđеn je 1977. gоdinе u Srеmskој Mitrоvici. Оsnоvnu škоlu i gimnаziјu zаvršiо је u rodnom grаdu, a diplomirao је nа Prаvnоm fаkultеtu u Nоvоm Sаdu.

Bio je član Demokratske stranke Srbije (DSS) i na izborima 2003. gоdinе izаbrаn је zа nаrоdnоg pоslаnikа sa te liste. I na narednim izborima, 2008. godine, biran je za Narodnu skupštinu, ali je na lokalnim izborima pobedio u trci za mesto grаdоnаčеlnikа Sremske Mitrovice, pa se odlučio za tu funkciju.
U tri mandata bio je republički poslanik DSS, da bi tu stranku napustio 2008. zbog neslaganja sa politikom stranke. Bio je aktivan u Pokretu "Mitrovica evropska regija" koji je 2009. potpisao tehničku saradnju sa DS u Pokrajini. Krajem 2010. godine pristupio je Demokratskoj stranci, ali ga mitrovački odbor nije primio u svoje redove.

Kao predsedavajući Grupe građana "Vredna Mitrovica", koja je nastala objedinjavanjem više nevladinih organizacija, Nedimović je imenovan za gradonačelnika Sremske Mitrovice 2012. godine, a njegova odbornička grupa u lokalnom parlamentu imala je 15 odbornika.

U januaru 2015. prešao je u Srpsku naprednu stranku, kao i najveći broj članova "Vredne Mitrovice". Nedimović je preuzeo Gradski odbor SNS od dotadašnjeg predsednika Milana Kovačevića, koji je postavljen za koordinatora SNS za Srem.

- Nakon nekoliko razgovora sa premijerom Vučićem postignut je dogovor oko mog prelaska u SNS. Odlučio sam se na taj korak zbog daljeg razvoja grada - izjavio je tada Nedimović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

11.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Pošta Srbije pokrenula novu internet prodavnicu ePost Shop

Pošta Srbije saopštila je danas da je pokrenula novu elektronsku prodavnicu ePost Shop, što je njena druga elektronska komercijalna usluga za tri godine. Elektronske prodavnice, kako je istaknuto, omogućavaju brzu, jednostavnu i sigurnu kupovinu poštanskih i komercijalnih proizvoda. Prodavnici se pristupa na internet stranici https://epostshop.posta.rs, a usluge prodaje robe na daljinu pružaju se fizičkim i pravnim licima na teritoriji

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.