NavMenu

Georg Mosgan, HP menadžer grupe za personalne sisteme za EEM region - Ovako se prodaju računari !

Izvor: SRNA Ponedeljak, 14.01.2008. 13:32
Komentari
Podeli

Georg Mosgan, menadžer grupe za personalne sisteme za EEM region

Prilikom njegove nedavne posete Beogradu, iskoristili smo priliku da popričamo sa Georgom Mosganom, menadžerom grupe za personalne sisteme za EEM region i da ga zamolimo da prokomentariše izuzetan uspeh koji ova grupa postiže na tržištu Srbije i Crne Gore.

HP Novosti: Da li biste prokomentarisali rezultate grupe za personalne sisteme (PSG) u Srbiji za fiskalnu 2007. godinu?

Georg Mosgan: Prošla godina je bila još jedna uspešna godina za PSG u Srbiji i regionu. Očekivali smo impresivan rast tržišta, postavili odgovarajuće ciljeve, tako da smo veoma zadovoljni što su ti ciljevi dostignuti i premašeni. Postigli smo veoma balansirane poslovne rezultate u svim segmentima tržišta kojima se obraćamo – tu su neki značajni uspesi u prodaji velikim sistemima i preduzećima, izvanredno smo pokrili mala i srednja preduzeća i imali još jednu prelomnu godinu sa proizvodima koji se prodaju u maloprodajnim objektima. Dodatno smo investirali u naše lokalno osoblje, kao i na pokrivanje tržišta HP proizvodima i partnerskom mrežom i zadovoljni smo što je takva politika donela trenutno poboljšanje rezultata.

HP Novosti: Kakvi su planovi za sledeću godinu po pitanju novih proizvoda i PSG poslovne strategije?

Georg Mosgan: Postoji mnogo novih proizvoda, rešenja i usluga koji su u pripremi. Mnogi od njih proizilaze iz tekućih napora našeg istraživanja i razvoja da unapredimo i poboljšamo postojeće platforme, a takođe mnogi dolaze iz naših nedavnih akvizicija (kao što je Neoware za ThinClient proizvode). Očekuje nas predstavljanje novih proizvoda u svim kategorijama – desktop računara, prenosivih računara, radnih stanica, džepnih računara, ThinClient modela itd. Što se tiče naše poslovne strategije, fokusirani smo na to da maksimalno iskoristimo postojeći zalet i da održimo i poboljšamo rast, posebno na tržištu prenosivih računara. Nastavićemo da radimo na inovacijama, da diktiramo tempo na tržištu i da investiramo u nadolazeće tehnologije kao što je Virtualizacija.

HP Novosti: HP Pavilion porodica postaje sve interesantnija za potencijalne kupce u Srbiji, tako da nas ljudi svakodnevno pitaju kada će ovi računari biti dostupni kod nas. Da li biste objasnili našim čitaocima HP strategiju vezanu za HP Pavilion računare u Istočnoj Evropi, a naročito u Srbiji?

Georg Mosgan: HP Pavilion porodica je namenjena maloprodajnom segmentu tržišta (ličnoj i kućnoj primeni), na kome beležimo impresivan rast i poslovne rezultate na međunarodnom nivou. HP traži zemlje sa zrelim potrošačkim tržištem i kritičnom masom, kako bi se obezbedilo da investiranje ima poslovnog smisla za HP i naše partnere. Trenutno to nije slučaj sa prodajom HP računara namenjenih ličnoj upotrebi u mnogim zemljama sa tržištem u razvoju, u kojima HP podržava ovaj segment tržišta dodatno šireći ponudu proizvoda namenjenih malim i srednjim preduzećima, dodajući mogućnosti i popravljajući ponudu. Otvaranje prodaje proizvodnih linija namenjenih ličnoj upotrebi na novim tržištima je proces koji traje. Mi trenutno razmatramo ove mogućnosti za Srbiju i neke od zemalja u okruženju, ali je naša politika da ne komentarišemo planove koji nisu zvanično objavljeni.

HP Novosti: Imate li još nekih komentara i vesti koje bite podelili sa čitaocima HP Novosti?

Georg Mosgan: Kao prvo, želeo bih da zahvalim čitaocima na ukazanom poverenju i izboru naših proizvoda, usluga i rešenja. Takođe bih želeo da sa njima podelim svoje uzbuđenje u vezi sa mnogim mogućnostima koje stoje pred nama. Posvećeni smo srpskom tržištu, nastavićemo da investiramo i uvereni smo da možemo značajno doprineti razvoju IT društva u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.