NavMenu

Dejan Ljevnaić, direktor "Skijališta Srbije" - Najbolji rezultati u istoriji preduzeća

Izvor: Blic Nedelja, 27.03.2016. 10:47
Komentari
Podeli

Dejan Ljevnaić i Nikola AvramDejan Ljevnaić i Nikola Avram
"Skijališta Srbije" povećala su promet za 10% u odnosu na prethodnu ski-sezonu, kaže u razgovoru za "Blic" direktor ovog preduzeća Dejan Ljevnaić.

Skijališta u poslednje tri godine po sezoni povećavaju prihod za 25 odsto, a u ski-centru Kopaonik gde je povećan promet 16 odsto ostvareni su najbolji poslovni rezultati do sada.

- Februar 2016. je, s prometom od 285 miliona dinara, premašio isti mesec prošle godine, koji je bio najbolji mesec u istoriji preduzeća. Procenjujemo i da će neto dobit za 2015. iznositi oko 54 miliona dinara, što je devet puta više od planirane. Ovakav poslovni rezultat ostvaren je zahvaljujući dobrom poslovanju, ali i umanjenju troškova, povećanim merama štednje i smanjenjem broja stalno zaposlenih.


Koliko su novca Skijališta Srbije uložila u razvoj ski-centara u 2015?

- Izgradili smo dve nove šestosedne žičare s haubama i grejačima na sedištima na lokacijama Krčmar i Gvozdac. Samo u ove dve žičare uloženo je oko 15 miliona evra. Pored toga, prošle godine produžene su i proširene staze u ski-centru, postavljena nova pokretna trka na Jarmu, a produžen je i ski-lift Malo jezero. Za ovu sezonu postavljeni su prolazi "single line" na pojedinim žičara, koji omogućavaju brži prolaz skijašima koji skijaju sami.

Kopaoniku zameraju da je skup, pre svega zbog ski-pasa...

(Foto: Milica Stevuljević)
- U poređenju s drugim ski-centrima, ski-pas u Srbiji je i dalje najjeftiniji. Šestodnevni ski-pas u Banskom ove sezone košta 175, a na Kopaoniku oko 115 evra, a oni su po veličini najpribližniji. Ostale ski-centre neću ni da uzimam za primer, jer se ova vrsta karata kreće i preko 250 evra. Jasno nam je da ima onih kojima je to skupo, zato smo povećali promotivne periode i aktivnosti, da bismo skijanje i zimske sportove približili svima.

Šta se dešava s najavama kupovine dela vlasništva ski-centra Jahorina?

- Svakako smatramo da je to pitanje za Vladu Srbije i Vladu Republike Srpske. Ukoliko do takve saglasnosti dođe, Skijališta Srbije su potpuno spremna da pomognu razvoju i unapređenju ovog ski-centra, s obzirom na veliko iskustvo i znanje koje imamo. Mi smo svakako u kontaktu s rukovodstvom OC Jahorina i imamo zaista odličnu saradnju. Od ove godine sezonski ski-pas sa Jahorine pruža mogućnost besplatnog skijanja na Kopaoniku i obrnuto.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.