Izvor: Ekonomist magazin | Ponedeljak, 12.11.2007.| 15:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Branko Greganović, savetnik Predsednika Uprave Istrabenz, finansijski holding, Slovenija

(Foto: Lična arhiva)

Branko Greganović je došao u Istrabenz 2006. godine i preuzeo nadzor nad Istrabenzovom najvećom investicijom: Grupom Droga Kolinska koja je jedna od vodećih kompanija u industriji hrane i pića u državama bivše Jugoslavije. Gospodin Greganović je zamenik predsednika Nadzornog saveta Droga Kolinska, Ljubljana, Slovenija i član Upravnih odbora kompanija Grand Prom i Soko Štark.

Od 2001. do 2006. godine gospodin Greganović je bio izvršni direktor za korporativne finansije u Publikumu, regionalnoj kući za korporativne finansije i berzanske poslove. U Publikumu je gospodin Greganović radio na nizu preuzimanja i udruživanja preduzeća u državama bivše Jugoslavije, za niz lokalnih i međunarodnih klijenata, uključujući i rokovođenje transakcijama, u kojima je nastala Grupa DK. Pre 2001. godine radio je na različitim rukovodećim pozicijama u banci Societe Generale, Ministarstvu finansija Republike Slovenije i Banci Slovenije.

Gospodin Greganović magistrirao je kao Sloan Fellow na London Business School Univerziteta u Londonu, Velika Britanija i na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani, a diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Mariboru.

Branko Greganović je učesnik konferencije Ekonomist media grupe koja se pod nazivom "CEFTA sporazum i tržište robe široke potrošnje u jugoistočnoj Evropi" održava 16.novembra 2007. u Beogradu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.