NavMenu

(E Magazin) Dejan Tešić, član IO Banca Intesa - Cilj nam je da klijentima omogućimo viši nivo usluge

Izvor: e Magazin Četvrtak, 01.11.2007. 15:40
Komentari
Podeli



Intervju: Dejan Tešić, član IO Banca Intesa

BANKARSKO OSIGURANJE I U SRBIJI

Cilj nam je da klijentima omogućimo viši nivo usluge tako što ćemo im uz standardne bankarske usluge ponuditi i čitavu paletu ostalih finansijskih usluga


U trenutku kada su stvoreni uslovi da se i banke u Srbiji bave poslovima zastupanja u osiguranju, a po ugledu na svetske trendove, Banca Intesa je zahvaljujući saradnji sa partnerom - Delta Generali osiguranjem, prva inicirala prodaju raznovrsnih proizvoda osiguranja u ekspoziturama banke. Tim povodom razgovarali smo sa Dejanom Tešićem, danom IO Banca Intesa.


e magazin: Banca Intesa je prva banka uz kreditne proizvode ponudila i prodaju osiguranja. Koje su osnovne prednosti ove usluge?
Dejan Tešić: Cilj nam je da klijentima omogućimo viši nivo usluge tako što ćemo im uz standardne bankarske proizvode ponuditi i čitavu paletu ostalih finansijskih usluga. S obzirom da su neke polise kao što je osiguranje stana, neophodne za realizaciju hipotekarnih kredita, klijentima je u ekspoziturama banke omogućeno da na jednom mestu, bez odlaska u osiguravajuću kuću, obezbede polisu, uz znatnu uštedu vremena i olakšanu proceduru, ali i povoljnije uslove kreditiranja.

em: Koje polise osiguranja su dostupne u ekspoziturama Vaše banke?
DT: Klijenti u ekspoziturama banke mogu da zaključe raznovrsne polise Delta Generali osiguranja, kao što su osiguranje domaćinstva, osiguranje života, kasko osiguranje vozila i štedno osiguranje života. Polisa za osiguranje domaćinstva pruža zaštitu od osnovnih i dodatnih rizika, a neophodna je za realizaciju hipotekarnih kredita. Uz kredit za kupovinu automobila, klijenti mogu da kupe i kasko osiguranje vozila, čime eliminišu potrebu da obezbede žiranta prilikom odobravanja kredita. Osiguranje života je dostupno uz dugoročne kredite i pruža finansijsku zaštitu porodice, ali i povoljnije uslove kreditiranja, odnosno nižu premiju osiguranja kod NKOSK. Ove tri vrste osiguranja su vezane za kredite, dok životno štedno osiguranje nije vezano za kredit i dostupnoje svim građanima, bez obzira da li su klijenti naše banke.




em: Kakve rezultate ostvaruje koncept bankarskog osiguranja u razvijenim zemljama?
DT: U svetu je prodaja proizvoda osiguranja u bankama počela još početkom devedesetih kada je stvoren koncept „bankassurance“, odnosno bankarskog osiguranja, koji predstavlja prodaju proizvoda osiguranja posredstvom mreže ekspozitura banaka. Saradnja banaka i osiguranja pokazala se veoma uspešnom, a banke su neprestano uvećavale svoj udeo u ukupnoj prodaji osiguranja. Dodavanjem osiguravajućih usluga svojoj ponudi, banka obezbeduje širu lepezu usluga klijentima, dok osiguravajuće kompanije preko bankarskih ekspozitura dobijaju razgranatiju distribucionu mrežu. Banke kao kanal prodaje životnih osiguranja imaju značajnu ulogu u velikom broju zemalja Evropske unije, na primer u Španiji se 73 odsto ukupnih ugovorenih polisa životnog osiguranja proda preko banaka, a u Francuskoj i Italiji više od 60 odsto.

em: Da li štedno osiguranje života predstavlja novi vid investiranja?
DT: Klijentima se pruža mogućnost da svoja sredstva u banci ulože u različite finansijske proizvode: u štednju, investicione fondove, hartije od vrednosti, a od sada i u štedno osiguranje života. Svaki od ovih finansijskih proizvoda nosi sa sobom različiti rizik i samim tim i različiti prinos. Klijent, na osnovu sopstvenih sklonosti i preferencija, a uz pomoć bankarskog savetnika može da bira koliko želi da investira, i u koji od ovih finansijskih proizvoda.



Piše: Slobodan Dukić
s.dukic@emagazin.co.yu


Poziv na pretplatu www.emagazin.co.yu

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.