Izvor: Ekonomist magazin | Ponedeljak, 15.10.2007.| 16:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Živko Mukaetov, CEO kompanije Alkaloid i predsednik Upravnog odbora firme

(Foto: b)

Živko Mukaetov je rođen 3.05.1974. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu Univerziteta Sv. Kiril i Metodij u Skopju. Magistrirao je u oblasti marketing menadžmenta na Kensington College of Business, London, UK Chartered Institute of Marketing.

Gospodin Mukaetov je CEO kompanije Alkaloid i predsednik Upravnog odbora firme, koja je najveća makedonska farmaceutska industrija. Njegove odgovornosti ulaze u svih sfera poslovanja Alkaloida, njene 2 firme ćerke, 1100 zaposlenih i 11 podružnica van Makedonije koji pokrivanju tržište od blizu 60mil. stnovnika.

Gospodin Mukaetov je angažovan na mnogim poljima koja nalažu socijalne odgovornosti, a član je bordova raznih institucija koji su od ogromnog ekonomskog značaja u zemlji. Bio je gost-govornik na brojnih konferencijama kao: CEE Pharma (10.2004), ABN-AMRO Global Generic Pharma Conference (02.2007), a učestvovao je i na mnogim radionicama.

U septembru 2006.godine Mukaetov je dobio prestižnu nagradu Top Menadžer za BiH i JIE iz Makedonije. Zbog impozantnih ostvarenja i poslovnih dostignuća, u septembru 2007.godine proglašen je za generalnog konzula Kraljevine Danske u Makedoniji.

Živko Mukaetov je učesnik konferencije Ekonomist media grupe, koja se pod nazivom "Farmacija i zdravstvo - trendovi i perspektive" održava 17. oktobar, 2007 u Beogradu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.