NavMenu

Mladen Nenadić, tužilac za organizovani kriminal - Biografija

Izvor: eKapija Utorak, 22.12.2015. 11:01
Komentari
Podeli

(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Mladen Nenadić novi je tužilac za organizovani kriminal. Nenadić je rođen 1963. godine u Čačku. Završio je Pravni fakultet u Kragujevcu 1987. godine, a pravosudni ispit je položio 1990. godine.

Od 1990. do 1995. godine bio je inspektor za suzbijanje privrednog kriminaliteta u SUP-u u Čačku, a zatim šef Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta. Za zamenika tužioca u Opštinskom javnom tužilaštvu u Čačku izabran je 1995, a od 1998. do 2003. godine vršio je funkciju zamenika javnog tužioca u Okružnom javnom tužilaštvu u Čačku.

Krajem 2003. odlazi u advokaturu i dalje radi krivicu, kao branilac optuženih.

U Specijalnom sudu u postupcima za organizovani kriminal bio je branilac na sedam suđenja. Branio je optužene u postupku carinske mafije, falsifikovanja novca, međunarodne trgovine oružjem, kao i jednog tužioca optuženog za primanje mita.

Kandidati koji nisu na pravosudnim funkcijama morali su da polažu poseban test, a advokat Nenadić je, prema oceni Komisije Državnog veća tužilaca (DVT), taj test položio sa maksimalnim brojem poena.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.