NavMenu

Džulijan Denvers, potpredsednik za sektor prodaje i marketinga kompanije "Carmeuse" - Strast prema poslu kao osnov uspeha

Izvor: eKapija Sreda, 07.10.2015. 13:33
Komentari
Podeli

Džulijan Denvers (Foto: Sead Saitovic)Džulijan Denvers
Postoji mnogo različitih razloga koje poslovni ljudi mogu navesti kao njihove glavne izvore motivacije na putu ka uspešnoj i bogatoj karijeri. Za Džulijana Denversa (Julian Danvers), potpredsednika za sektor prodaje i marketinga kompanije "Carmeuse" u Evropi, glavni izvor motivacije je strast prema poslu kojim se bavi.

Njegov posao predstavlja kombinaciju iskustva u oblastima prirodnih nauka, menadžmenta i trgovine. Master studije u oblasti prirodnih nauka završio je na čuvenom britanskom univerzitetu u Kembridžu (University of Cambridge), čega se sa zadovoljstvom priseća, ističući kako je danas u poziciji da o poslu razgovara sa ljudima sa tog univerziteta koji su mu nekada bili predavači.

- Strast je najvažnija za uspeh u poslu. Tokom svoje karijere viđao sam ljude koji su, zahvaljujući strasti, uspevali da realizuju projekte i ostvare rezultate koje ne biste očekivali od njih. Viđao sam rezultate projekata za koje se nikada nije očekivalo da mogu biti realizovani, a pretvarali su se u uspeh. Strast, energija i posvećenost zajedno čine osnov motivacije na putu ka ostvarenju zamišljenog cilja. Kada učestvujem u zapošljavanju ljudi, pokušavam da kod njih nađem upravo ono što ih pokreće da svaki dan učine što boljim i produktivnijim – navodi Denvers.

Za menadžera je, kako kaže, važno da podstiče svoje podređene i da im pomogne da u sebi "otključaju" sposobnosti za koje nisu znali da ih imaju.

- Jedna od najlepših stvari koje se mogu desiti menadžeru je da ljude provede kroz projekat i oni vide šta su sve uspeli da ostvare, a nisu bili sigurni da li to mogu. Iznosite izazove pred te ljude, pomažete im da formiraju svoju profesionalnu snagu, a takođe im pomažete da razviju svoje komunikatorske sposobnosti koje mogu biti veoma korisne u poslu. Moj posao je, pre svega, da pomognem drugim ljudima da svoj posao urade najbolje što mogu. Kada to uspem da postignem, onda je to nešto najbolje i to smatram i ličnim uspehom – dodaje Denvers.

Govoreći o svom odnosu prema višem menadžmentu, objašnjava da on pripada ljudima koji preispituju koncepte i pristupe i koji gledaju na stvari tako da ispituju da li je postojeći način i najbolji način, da li postoji bolji način i da li bi trebalo nešto promeniti.

- Nisam neko ko podržava stanje u kom se ne menja način rada samo zato što je, na primer, nešto rađeno na taj način u proteklih pet godina. Uvek vodim računa o tome da li postoji još nešto što bi se u načinu rada moglo uzeti u obzir. Preispitujem koncepte, slušam, analiziram i iznosim svoje mišljenje. Iznošenje sopstvenog stava je veoma važno u organizaciji u kojoj radite i sarađujete sa drugim ljudima. Sedenje i gledanje šta se dešava oko vas nije dobar način pristupa poslovanju u današnje vreme. Pre 20 ili 30 godina to je možda i bilo moguće, ali danas se posao veoma ubrzao, kao i razmena informacija i pristup informacijama. Sada je sve drugačije i više to nije pitanje samo jedne osobe, već je reč o radu u kolektivu, gde se odluke donose zajednički – ukazuje Denvers.

Prisećajući se svojih studentskih dana na Kembridžu, Denvers priča kako su to bili fascinantni dani koji su doprineli njegovom profesionalnom razvoju. S ponosom ističe da je nedavno boravio na tom univerzitetu kako bi sa ljudima koji mu nekada bili profesori sada razgovarao o transferu tehnologija, poslovnoj saradnji i komercijalizaciji koncepata na kojima oni rade.

"Carmeuse" u Srbiji

Kompanija "Carmeuse", svetski lider u proizvodnji kreča koja u Srbiji posluje od 2013. godine kada je preuzela "Jelen Do", otvorila je kancelariju u Beogradu, čime je nastavila sa investicijama i pokazala svoje dugoročne planove u regionu.

Ukupna vrednost investicija kompanije u Srbiji već iznosi 9,5 mil EUR, što se odnosi i na ulaganja čija je realizacija u toku.

Denvers je najavio i da će kompanija investirati 2,5 mil EUR u istraživanje mogućnosti upotrebe alternativnih goriva u proizvodnji kreča.

Sead Saitović

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.