Izvor: eKapija | Petak, 22.06.2007.| 14:57

Ana Pešikan, savetnik ministra nauke Republike Srbije

Rođena je 24. jula 1959. godine u Feketiću.

Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Odeljenje za psihologiju, 1981. godine. Magistrirala 1990. s radom "Psihološki problemi nastave istorije na osnovnoškolskom nivou", a doktorirala 2000. godine s tezom "Psihološki pristup aktivnom učenju istorije na osnovnoškolskom nivou".

Na Univerzitetu Harvard u Bostonu, SAD, 2001. godine završila je i seminar "International seminar for education leaders: Strengthening Teacher Education - New strategies and Best Practices".

Učestvovala je u preko 20 projekata iz razvojne i pedagoške psihologije, bila Unicefov konsultant za obrazovanje (Jugoslavija/Srbija i Crna Gora, Gruzija), član ekspertskog tima za razvoj i održanje kvaliteta udžbenika, ekspertske grupe Vlade Republike Srbije za izradu izveštaja o realizaciji Milenijumskih ciljeva razvoja u Srbiji, član komisije Fonda za mlade talente Vlade Srbije, kao i ekspert za obrazovanje grupe Vlade Srbije za izradu Drugog izveštaja o Strategiji za smanjenje siromaštva u Srbiji.

Predavač je na doktorskim studijama na psihologiji, na Filozofskom fakultetu u Beogradu i na doktorskim studijama na Hemijskom fakultetu u Beogradu.

Udata.

izvor : www.srbija.sr.gov.yu

Do jula 2008.godine bila je Ministar nauke u Vladi Republike Srbije, a pošto je na tu funkciju došao Božidar Đelić, Ana Pešikan je prihvatila da nastavi rad u Ministartvu, kao savetnik ministra.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.