NavMenu

Ana Pešikan, savetnik ministra nauke Republike Srbije

Izvor: eKapija Petak, 22.06.2007. 14:57
Komentari
Podeli

Rođena je 24. jula 1959. godine u Feketiću.

Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Odeljenje za psihologiju, 1981. godine. Magistrirala 1990. s radom "Psihološki problemi nastave istorije na osnovnoškolskom nivou", a doktorirala 2000. godine s tezom "Psihološki pristup aktivnom učenju istorije na osnovnoškolskom nivou".

Na Univerzitetu Harvard u Bostonu, SAD, 2001. godine završila je i seminar "International seminar for education leaders: Strengthening Teacher Education - New strategies and Best Practices".

Učestvovala je u preko 20 projekata iz razvojne i pedagoške psihologije, bila Unicefov konsultant za obrazovanje (Jugoslavija/Srbija i Crna Gora, Gruzija), član ekspertskog tima za razvoj i održanje kvaliteta udžbenika, ekspertske grupe Vlade Republike Srbije za izradu izveštaja o realizaciji Milenijumskih ciljeva razvoja u Srbiji, član komisije Fonda za mlade talente Vlade Srbije, kao i ekspert za obrazovanje grupe Vlade Srbije za izradu Drugog izveštaja o Strategiji za smanjenje siromaštva u Srbiji.

Predavač je na doktorskim studijama na psihologiji, na Filozofskom fakultetu u Beogradu i na doktorskim studijama na Hemijskom fakultetu u Beogradu.

Udata.

izvor : www.srbija.sr.gov.yu

Do jula 2008.godine bila je Ministar nauke u Vladi Republike Srbije, a pošto je na tu funkciju došao Božidar Đelić, Ana Pešikan je prihvatila da nastavi rad u Ministartvu, kao savetnik ministra.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.