Izvor: eKapija | Petak, 21.11.2014.| 12:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Branko Kovačević, predsednik Nadzornog odbora "Elektroprivrede Srbije" - Biografija

Branko Kovačević (Foto: mc.rs)
Branko Kovačević novi je predsednik Nadzornog odbora EPS-a.

Kovačević je dekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. Rođen je 29. juna 1951. u Beogradu, od majke Ljiljane Ljiljane Jovanović i oca Dragoljuba Kovačevića.

Na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu je diplomirao (1975) sa prosečnom ocenom 9.33, magistrirao (1980) sa prosečnom ocenom 10.00, a doktorirao je 1984. godine. Vojni rok služio je u Zagrebu, gde je završio školu rezervnih tehničkih oficira. Po diplomiranju radio je u Laboratoriji za računarsku tehniku instituta "Mihajlo Pupin" i Laboratoriji za raketne sisteme Vojnotehničkog instituta u Beogradu, objavljeno je na sajtu Akadije inženjerskih nauka Srbije.

Od 1981. god. zaposlen je kao asistent, 1985. kao docent, 1990. kao vanredni profesor i 1995. godine kao redovni profesor, za oblast automatike na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Kovačević je predavao kao pozvani profesor na Državnom univerzitetu u Floridi (USA), Univerzitetu Turky (Finska), Univerzitetu u Bagdadu (Irak), Univerzitetu u Tripoliju (Libija), Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, Elektrotehničkom fakultetu u Banjoj Luci, Višoj elektrotehničkoj školi u Beogradu, Vazduhoplovno-tehničkoj vojnoj akademiji u Žarkovu i Centru visokih vojnih škola u Beogradu.

Dobitnik je više nagrada i priznanja.

Kovačević je obavljao i više dužnosti na Elektrotehničkom fakultetu i Univerzitetu u Beogradu. Bio je i rektor Univerziteta u Beogradu.

Oženjen je i otac jednog deteta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.