Izvor: Ekonomist magazin | Utorak, 17.04.2007.| 16:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Goran Tintor, direktor customer research odeljenja u GFK Srbija

Goran Tintor je direktor customer research odeljenja u agenciji za istraživanje tržišta GfK Srbija. Na ovoj poziciji je od 2002. godine. Pre toga je bio zaposlen u MPC, Beograd na mestu marketing menadžera i menadžera za prodaju, a od 1994. do 1996. je razvijao svoje veštine u poznatoj marketing agenciji SMS/saatchi & Saatchi/Bates kao account executive.

Goran je svoju diplomu ekonomiste stekao na Ekonomskom faklutetu u Beogradu, na smeru za marketing 1999. Za 3 godine je postao magistar društvenih nauka u oblasti marketing, završivši Poslovnu školu univerziteta u Notingemu u Velikoj Britaniji. Goran je dobitnik „Chevening“ stipendije britanskog saveta namenjene talnetovanim diplomcima i stručnjacima.

Kao mladi stručnjak gospodin Tintor je član međunarodnog GfK tima za kvalitet usluga, lokalni ambasador za razmenu znanja u okviru GfK grupe, a njegova stručna interesovanja obuhvataju i marketing menadžment, strategijski marketing, B2B istraživanja, istraživanja u oblasti finansija, maloprodaje i oglašavanja.

Prezentovao je na brojnim konferencijama u Centralnoj i Istočnoj Evropi, a njegovi radovi prisutni su u određenim ekonomskim magazinima.

Goran Tintor je učesnik konferencije Ekonomist media grupe SEEMAR 07, koji se ove godine održava pod sloganom "Inovativna rešenja za inovativni biznis".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.