NavMenu

Sofija Stančić, Perftech Beograd - koliko u životu ostane neostvarenih želja

Izvor: eKapija Petak, 13.04.2007. 15:46
Komentari
Podeli

Sofija Stančić je rođena u Kosovskoj Mitrovici, gimnaziju je završila u Beogradu, a na Tehnološko metalurškom faklultetu diplomirala sa 23 godine.

Potiče iz poznate advokatske porodice, ponosna na svog dedu po ocu, koji je bio Solunac.

U porodici se uvek cenio "zanat" pa otud interesovanje za tehničke fakultete. "U porodici je postojala orjentacija ka visokom obrazovanju i svaka druga odluka nije dolazila u obzir. Tako je i brat završio isti fakultet. Smatram da je taj fakultet najzanimljiviji, jer je on divna mešavina znanja koja vam pomažu da realno i jednostavno procenjujete o svom daljem razvoju" – kaže Sofija.

Kaže da je odrasla ispod koševa u OŠ "Isidora Sekulić", učila basket u Crvenoj Zvezdi do 15 godine. Trenirala je i plivanje do 10 god, bila druga pionirka u Beogradu sa 14 godina. – "Sport me je naučio, kao i sve druge, borbi, poštenom prihvatanju poraza i dobrom osećaju kada fer pobedite".

Od 1989. počela je Sofijina profesionalna karijera. Ljubav ju je odvela u Rašku, gde je u Industriji staklenog vlakna "Etex" u Baljevcu počela kao pripravnik, karijeru u ovoj firmi završila na mestu rukovodioca poliesterske proizvodnje.

Sada već daleke 1996.godine prelazi u Fabriku otkovaka u Lešak (Severno Kosovo), deo Lola Holdinga, gde rukovodi proizvodnjom i ostaje do 2005.godine, kada se sa porodicom seli za Beograd.

U ovom periodu (2003-2004) Sofija učestvuje i u izuzetno zanimljivom projektu za švajcarsku brokersku kuću CACVSA, gde radi na marketingu plasmana kredita većih od 1 mil EUR, prezentaciji uslova, proveri kreditnih sposobnosti, izradi biznis planova i realizaciji samih kredita.

Krajem 2005 u Beogradu postaje direktor prodaje u firmi "Grama Libero", a od marta 2006. godine "preuzima kormilo" beogradske ćerka firme poznate slovenačke IT kompanije "Perftech" (www.perftech.co.yu), koja je osnovana od strane koncerna Autocommerce.

Član je Srpske Asocijacije Menadžera.

Priča detaljna, interesovanja razna, nekoliko promena lokacija i puno, puno kontakata .... pa tako stiže i vreme kada iskustvo treba deliti sa mlađima "Volela bih da prenesem mlađim kolegama veštinu ophođenja i upravljanja sa velikim brojem ljudi, kao i odgovornost koja ne mora da uvek bude teret, već i zadovoljstvo međusobnog poverenja."

Sa slika nam se smeši nežna žena, koja ne krije da svašta zna i da je ponosna i na neke, naizgled ne baš ženstvene veštine - majstorsko-manuelne u renoviranju i opremanju stana, ograda, uređenje bašte...

Ponosna je i na poseban talenat da stvara i neguje veliki broj prijateljstava.

Sve zaboravlja kada joj se pomene folklor, a i tu je pokazala dobre organizacione i marketinške sposobnosti, jer je njen omiljeni KUD "Raška" (www.mindnever.org/kud), sigurno i njenom zaslugom, obišao mnoge festivale i gradove po Evropi.

Sofijina životna i poslovna filozofija je - iskreno, transparentno, hrabro, uvek sa mnogo optimizma u svaki novi dan koji započinješ.

Ponosna je na svoju porodicu i to je, po Sofiji, njen najveći uspeh - zdrava i normalna porodica : suprug, kolega po struci i ambicijama, sin maturant Prve beogradske gimnazije i kćerka, učenica sedmog razreda OŠ "Skadarlija".

Ima i neostvarenih želja - bar još dvoje dece.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.