NavMenu

Norveški "Rapp Marine Group" za 620.000 EUR kupio pogon u Gruži

Izvor: Tanjug Petak, 07.06.2013. 17:16
Komentari
Podeli

Direktor preduzeća "RAPP Zastava" iz Kragujevca Slobodan Milovanović potvrdio je Tanjugu da je to preduzeće za oko 620.000 evra kupilo u petak (7. jun 2013. godine) pogon kragujevačke fabrike "21. oktobar" u Gruži, na licitaciji u Agenciji za privatizaciju.

Preduzeće "RAPP Zastava" je vlasništvo norveške kompanije "RAPP Marine Group" koja je u Kragujevcu prisutna od 2006. godine kada je kupila preduzeće "Zastava Mašine" iz sastava nekadašnjeg holdinga "Zastava".

Pogon kragujevačkog preduzeća u restrukturiranju "21. oktobar" u Gruži, površine je oko 10.000 m2, sa pratećim objektima i opremom i sa oko četiri hektara zemljišta.

Prodat je po početnoj ceni od 619.368 evra, a obaveza vlasnika je da primi u radni odnos na neodređeno vreme 11 zaposlenih u tom pogonu.

Preduzeće "RAPP Zastava" jedno je od najuspešnijih privatizacija u Kragujevcu, i koje izvozi celokupnu proizvodnju delova za brodove, naftne platforme i mašine.

Prošla godina je bila rekordna, jer je proizvodnja povećana za 65% u odnosu na prethodne dve godine, a beleže dobre poslovne rezultate i u ovoj godini.

Milovanović je, početkom godine, novinarima izjavio da je namera firme "RAPP Zastava" da 2014. godine postane proizvodni centar matične kompanije, što bi podrazumevalo dupliranje proizvodnje u ovoj godini, investicije u opremu i dodatni proizvodni prostor.

U preduzeću "RAPP Zastava" u Kragujevcu zaposleno je više od 120 radnika, od čega je oko tri četvrtine u proizvodnji.

Prošle godine uspostavili su saradnju sa Fakultetom inženjerskih nauka u Kragujevcu, čijih je 25 apsolvenata posle obuke u "RAPP Zastava" dobilo stipendije norveške kompanije "RAPP Marine Group" i otišlo na usavršavanje u Ameriku, Norvešku i Škotsku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.