NavMenu

Korak bliže do izrade projekta obilaznice od Beograda do Pančeva - CIP pozvan u pregovarački postupak za posao vredan 17,8 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 09.01.2023. 15:52
Komentari
Podeli
Obilaznica oko Beograda, sektor 6 (Foto: YouTube/Putevi Srbije /screenshot)Obilaznica oko Beograda, sektor 6
JP Putevi Srbije oglasili su uoči Nove godine pregovarački postupak za projekat za građevinsku dozvolu sektora C Obilaznice oko Beograda.

Poziv za pregovarački postupak upućen je Saobraćajnom istitutu CIP Beograd, jer, kako stoji u objašnjenju, samo CIP ima važeće rešenje nadležnog ministarstva da ispunjava uslove za dobijanje licence za projektovanje mašinskih delova skretnica, železničke opreme i pribora za javne železničke infrastrukture sa priključcima (P141M4), tako da samo navedeni privredni subjekt može da pruži usluge koje su predmet javne nabavke, iz razloga nepostojanja konkurencije.

Posao je procenjen na 2.083.333.300 dinara (oko 17,8 mil EUR). Detaljnije OVDE.


Reč je, podsetimo, o nastavku gradnje Obilaznice oko Beograda, odnosno delu od Bubanj Potoka do Pančeva, koji bi uključio i kombinovani drumsko-železnički most preko Dunava kod Vinče.

Vlast je u više navrata najavljivala da planira gradnju ove deonice, a poslednji put to je učinio predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom nedavnog godišnjeg obraćanja.

On je kazao da će Obilaznica oko Beograda do Bubanj Potoka biti završena za 4 do 5 meseci, a da onda ostaje sektor C, kako bi se završio ceo prsten oko Beograda.

B. P.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.