NavMenu

Begović: Izgradnja Bio 4 kampusa počinje na leto sledeće godine

Izvor: eKapija Sreda, 16.11.2022. 16:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nd3000/shutterstock.com)Ilustracija
Izgradnja Bio 4 kampusa u Srbiji počeće u avgustu ili septembru sledeće godine i trajaće približno dve godine, izjavila je danas ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović.

Begovićeva je zajedno sa premijerkom Anom Brnabić obišla Biopolis u Singapuru, kampus koji obezbeđuje prostor za aktivnosti biomedicinskog istraživanja i razvoja i promoviše saradnju između privatnog i javnog sektora, dodavši
da je ideja vodilja za Bio 4 kampus bio upravo singapurski Biopolis .

Ministarka je rekla da je izgradnja Bio 4 kampusa strateška odluka države i "jedna od najboljih ideja koje smo imali u proteklih nekoliko decenija što se tiče ulaganja u nauku", preneo je sajt Vlade Srbije.

Ona je prenela da su tokom posete Biopolisu dobili veoma korisne savete, izrazivši uverenje da Srbiju, ako uspe da sve to sprovede u delo, čeka veoma svetla budućnost po pitanju biotehnologije i uvođenja koncepta bioekonomije.

Brnabićeva je prenela da je bilo vrlo inspirativno videti ovakav kampus, koji je jedan od prvih biotehnoloških kampusa u svetu, i dodala da će Bio 4 kampusak mnogo značiti za srpsku nauku i ekonomiju.

Ona je rekla da će se već sada krenuti sa izdavanjem lokacijskih uslova.

Predsednica Vlade je ocenila i da je izgradnja Bio 4 kampusa veoma dobar znak za to da Srbija ide dalje i da može da nastavi da gradi uspeh koji je postignut u digitalizaciji u proteklih pet godina.

- Očekujem da će nam to u narednim godinama doneti brži ekonomski razvoj - zaključila je premijerka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.