NavMenu

Rekonstrukcija pruge od Subotice do Segedina mogla bi da bude završena pre roka

Izvor: eKapija Utorak, 04.01.2022. 10:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock)Ilustracija
Rekonstrukcija i modernizacija pruge Subotica - Horgoš - granica sa Mađarskom (Segedin) odvija se predviđenom dinamikom, a prema navodima izvođača radova, završetak ovog posla se može očekivati i ranije nego što je planirano.

- Izgrađen je donji stroj stroj pruge od Horgoša prema Bačkim vinogradima u dužini od 3,6 kilometara. U toku su pripremne aktivnosti za polaganje 4,5 kilometara gornjeg stroja od izlaza iz stanice Subotica ka Horgošu, kao i za izgradnja infrastrukturnih objekata: podvožnjaka u Subotici, dva pothodnika (u Paliću i Bačkim vinogradima) i rekonstrukciju staničnih zgrada u Paliću, Bačkim vinogradima i Horgošu - navedeno je na sajtu Infrastruktura železnica Srbije.

Modernizacija pruge Subotica - Horgoš počela je 18. oktobra u Horgošu.

Radove izvodi konzorcijum Karin Komerc MD iz Veternika i RŽD International, a vrednost posla je oko 10,2 milijarde dinara.

- Po završetku modernizacije i rekonstrukcije, ova pruga dužine 26,63 kilometara, biće jedna od najmodernijih elektrificiranih evropskih železničkih deonica, kojom će vozovi saobraćati brzinom do 120 km/sat, a vozom između Horgoša i Segedina će se putovati 35 minuta - ističe se.

Rok za završetak radova je novembar 2022. godine.

Pruga Subotica - Horgoš - granica sa Mađarskom je neelektrificirana, regionalna i prekogranična pruga, koja povezuje regionalne centre na teritoriji Srbije i Mađarske. Pruga se iz Subotice i Horgoša preko državne granice, nastavlja na mađarskoj teritoriji u dužini od 12,6 km do Segedina. Izgrađena je 1885. godine, kao deo tada izuzetno značajne železničke magistrale Baja - Subotica - Segedin.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.